[]

Özgecan Aslan hakkında

Öncelikle gerçekleşen Özgecan olayının iğrenç ve insanlık dışı olduğu fikrinde olduğumu belirteyim.

Daha bu yaz bir bebeğe tecavüz haberi vardı bu ülkede ve unutuldu. Özgecan'ın başına gelen şeyin aynısı bir erkek çocuğunun da başına gelebilirdi ama o zaman bu kadar ses getirmezdi sanırım. Şu an bütün erkeklere potansiyel tecavüzcü gözüyle bakılıyor. Her gün hayvanlar, bebekler, çocuklar tecavüze uğrarken sadece Özgecan davasının bu kadar ön planda olup, sanki tecavüze uğrayanların sadece kadınlar olduğu, bütün erkeklerin potansiyel sapık olduğu izlenimi verilmesi, "kadınlar kadın kadın kadın kadın" lafları sinirimi bozuyor açıkçası. Ayrıca feministlerin de yobaz olduğu kanısındayım. (erkek düşmanı olan, bütün erkeklerin potansiyel tecavüzcü olduğunu düşünenler için geçerli tabii ki) Siz ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca (genelde sosyal medya üzerinde) "bu gün gülmek yok lan, bu gün yas günü" gibi yorumlara rastladım. Her ne kadar insanlık dışı bir şey yaşanmış olsa da, ağır bordo klavyeliliğin çok ergence olduğunu düşünüyorum.

 
madem konusu açıldı;
cinayete kadın cinayeti denmesi de benim canımı sıkıyor. cinayet lan ne kadını erkeği?! "adam öldürülse tepki göstermeyiz ama ölen maalesef kadın" der gibi. samimi değil.
cinsiyetçilik midemi bulandırıyor.
  • norek  (16.02.15 23:39:06) 
malesef ülkemizde kronikleşmiş bir hastalık bu. saman alevi gibi parlayıp sönüyoruz.

en çok da üzücü olan 1 hafta içerisinde bunların tamamen sönecek olması ve bu yaptıkları şovla kalacak olmaları.

birisi dans ediyor, birisi dolmuştan inmeyelim(kız iyice tedirgin olsun), birisi idam edelim vs. tam komedi ülke. saman alevi++
  • karaden  (16.02.15 23:39:46) 
Niye illa muhalefet olma derdindesiniz ki?

Şu olaydan sonra da kadınlar patlamasın mı yani? Artık üst üste gelen o kadar çok şey oldu ki.

Bir erkek olarak hiç mi şu ortamdan, erkekliğin bu kadar ön plana çıkarıldığı bir ortamdan rahatsız olmuyorsunuz? Bunun avantajlarından faydalanıyorsunuz yıllardır, her şey erkeklere göre duzenlenmiş.

Kadın lafını iki gün çok duydunuz diye mi rahatsız oldunuz?

Utanmak lazım biraz bence, yolda yürürken önümde ilerleyen kadının gölgemi farkedip de tedirgin olduğunu fark ettiğimde bile bir utanç duyuyorum ben şahsen.
  • hayal bilgisi  (16.02.15 23:42:07) 
açıkçası ben de bu tür toplumların patladığı olaylara "bu olay niye patladı, önceden de oluyordu, oldu" diye bakanları anlamıyorum. her toplumun bir patlama noktası vardır. gezi'de de aynı şey oldu. bir ton olay birikti birikti, ağaçlar kesiliyor dendi, bir avuç insan ağaç nöbeti tuttu, sonra polisin bir biber gazıyla milyonlarca insan sokaklara indi. önceden niye tepki gösterilmedi diyebilir miyiz?

bu tecavüz ve cinayet olayında da belli ki insanlar biriktirmiş. devlete güvenemiyor. cinayetler artıyor. ben verilen tepkilerin sadece özgecan özelinde olmadığını düşünüyorum. elbette en güncel olay özgecan olayı ancak buradaki(git: anitsayac.com) herkes için tepki gösteriliyor şu anda. artık tecavüzcüler katiller gereken cezayı alsın diyorlar. bu olaylar azalsın diyorlar. ve bunu demelerini özgecan tetikliyor. insanlar birikiyor birikiyor patlıyorlar.

yas görüşüne katılıyorum. çok yapmacık bir hareket. hepsi bana "burada çıt çıkmayacak ulan" deyip dayak yiyen ergenleri hatırlatıyor.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (16.02.15 23:42:41) 
@hayal bilgisi işte sorun da tepkinizin süreksiz ve samimiiyetsiz oluşu. bu ülkede yarın yine bir kadın cinayeti işlendiğinde aynı tepkiyi vermezseniz suçlu olursunuz. yoksa her sene 1 defa böyle bir tepki vermekle olacak iş değil


  • karaden  (16.02.15 23:44:42) 
bu olayın bu kadar tepki çekilmesinin sebebi tecavüz olayı değil. ne yazık ki hergün bir tecavüz haberi bir cinayet haberi geliyor. bu denli reaksiyonun sebebi bir genç kızın önce tecavüze kalkışılıp sonra bıçaklanıp ardından levyeyle kafasına vurulduktan sonra öldürülüp yetmezmiş gibi her iki bileğinden elinin kesilmesinden sonra yakılıp bir dere kenarına atılmış olması. bu millet buna da tepki vermeyecekse kıyamet kopsun artık insanlık tarihi son bulsun yani.


  • platoniclover  (16.02.15 23:47:16) 
Ben de onu diyorum aslında. Bırakın her durumda versinler tepkilerini. Biz de destek olalım.

Kadın meselesi erkeklerin desteği olmadan istenilen aşamaya hiçbir zaman gelemeyecektir. Erkeklik o kadar rahat bir mesele ki farkında bile değiliz neler olduğunun.

Yoksa evet bugün yas günü, susun demek değil mesele.
  • hayal bilgisi  (16.02.15 23:47:20) 
işte bu lanet olası tepkinin senede bir patlama şeklinde olmaması gerektiğini söylüyoruz.

hızlı giden atın syrek düşermiş misali. bütün tepkimizi biriktirip biriktirip bir günde veriyoruz ve ister inanın ister inanmayın bir işe yaramıyorrrrrrrrrrrr.

bu ülkede hergün kadınlar ölüyor yahu, özellikle son yıllarda haberiini almadığımız gün olmuyor ve biz bunu hep sindirip sindirip yılda bir defa mı atacağız. ben kendimi anlatamıyorum galiba.
  • karaden  (16.02.15 23:54:16) 
bizim toplum soyledir. digerleri ne yapiyorsa onu normal olarak kabul edip, ona gore davranir. zamaninda milli maclar sonrasi sokaga dokulurdu insanlar, arabalarla tur atarlardi. ulkece boyleydik. bir donem, ulkedeki yolsuzluklar icin insanlar balkondan tencere tava calardi. insanlar ayni insanlar, simdi allah rte'yi basimizdan eksik etmesin diyor, cunku tv'de gordugu ya da cevrede gordugu propaganda budur. birkac gundur Ozgecan'in haberleri dolaniyor ortalikta, basin tarafindan bir linc kampanyasi (asalim, yakalim, bolelim, keselim, kopek baliklarina atalim...) tarzinda haberler. basinin eline haber firsati, kabarttiklari kadar kabartiyorlar, ekmek yeme mevzusu. populer yaptilar bu mevzuyu.

tecavuz olaylari dunyanin her yerinde var, hatta ukrayna'da her iki kadindan biri buna maalesef kaliyormus diye duydum. asil mesele insan olma meselesi ama insanlar hala bunu anlamis degil. bu kizcagiz hayatini kaybetti, katilin daha nasil bir adam oldugunu anlamis degiliz mesela. tecavuz bile olmayabilir bu olay. kadina siddetten ziyade, kavga sonucu ortaya cikmis, psikopatin tekinin isledigi bir sey de olabilir tabi. her gun turkiye'de onlarca cinayet islendiginden eminim. medyanin ya da insanlarin bunla ilgili bir sey yaptigini dusunmuyorum. bugun bir yerde bir bilgi vardi, son on yilda galiba yuzlerce devlet gorevlisi( askerler, polisler, gardiyanlar..) tecavuz suclamasiyla mahkemeye verilmis, hicbiri hukum giymemis! bence her seyin basi bence burokratlarin pasif ve cahil olmasi. halka biraksan goruyorsun, kan govdeyi goturur. irak ya da suriye'den farkimiz kalmaz. burokratlar da halki medyayla kontrol etmeye calisiyor; ama egitmeye degil, islerine gelmez.
  • ubi dubium ibi libertas  (17.02.15 00:00:09 ~ 00:03:24) 
aklıma gelmişken münevver karabulut cinayetine verilen büyük tepkinin sebebi de zengin bir ailenin oğlunun işlediği bir cinayetin ardından yakalanamamış olmasıydı. yoksa alelade birinin işlediği bir vahşet olsa bu kadar tepki olmazdı.


  • platoniclover  (17.02.15 00:00:36) 
sözlük'te yeni yazar olduğum dönemde yazmışım ilk kadın cinayetleri rahatsızlığımı. hiçbir zaman tüm erkekler sapıktır demedim, kimseyi mağdur edemem. dün der meister şu soruyu sormuştu:

www.eksiduyuru.com

o sorunun altına da yazdım, potansiyel sapık algısını hep birlikte yeneceğiz. sen de emek vereceksin buna, ben de. ben de en az senin kadar rahatsızım hepinizin aynı görülmesinden.

özgecan'ın başına gelenler kimin başına gelirse gelsin benzer bir tepki verilirdi ama son damla olmazdı sanırım yine de. çünkü son damlalık kadar benzer olay görmedik. kadınlar ise her yerde, en çok da devlet eliyle değersizleştiriliyor, yok sayılıyor, öldürülüyor. bu zamana kadar olanlara sadece kadınlar olarak tepki göstermemiz de saçma, "insanlar" olarak tepki göstermeliydik. patlama noktasına geldik artık, çok şükür ki geldik. kötü bir olay vesilesiyle çok şükür demek çok iç acıtıcı ama buna mecbur bırakıldık yıllarca.

çok karmaşık anlatmış olabilirim düşüncelerimi, ikinci kez okumadım açıkçası ama idare ediverin bu seferlik.
  • devilred  (17.02.15 00:02:38) 
Olayı sadece Özgecan olayına bağlamanız ne acı.

Bu ülkede dediğiniz gibi küçük erkek çocukları, ördekler, eşekler, köpekler de tecavüze uğruyor. Tecavüze uğrayan bebek olayı en az 5 senelik bir olay - eğer aynı olaydan bahsediyorsak. Bu ülkede bu olaylar yaşandığı için Özgecan olayı bir patlama noktası yaşattı.

Hayır, tecavüz etmekle kalmıyor, yakıyor, yakmadan önce ellerini kesiyor. Bir insan bir insana bunu nasıl reva görür?

İnsanların 'artık yeter!' diye haykırması rica ediyorum şuan rahat olan poponuza batmasın. Bu ülkeyi tecavüz olaylarında Hindistan'dan ayıran tek şey toplu tecavüz olayları diyeceğim ama onu da zaten burada yaşıyoruz. Aç Hürriyet, Milliyet'i, her gün, her Allah'ın günü bir kadının dövülmesi, bıçaklanması haberleri ile değil, videoları ile karşılaşıyoruz.

Eğer zamanında diğer katliam ve şiddet olaylarında tepki gösterilseydi, bugün Özgecan da belki yaşıyor olurdu, diğerleri de. İşte o yüzden, bu biriken öfke patlaması belki artık şimdi benzer olayların sık sık yaşanma ihtimalini ortadan kaldıracak.

Gelmiş bir de feministlikten bahsediyor aynı konuda. Gel de çıldırma. Eğitilin arkadaş, eğitilin! öğrenin! açın gözünüzü! Özgecan olayı ile feministlik ne alaka???
  • dessy  (17.02.15 07:56:44 ~ 07:59:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.