[]

Almanya vize başvurusu hk.

Arkadaşlar türkçemin bittiği yerdeyiz.

www.tuerkei.diplo.de linkinde
"Aşağıda belirtilen belgelerin asılları ve ikişer adet fotokopilerinin ibraz edilmesi
gereklidir:
• Alman dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendisi tarafından
imzalanmış iki adet başvuru formu + İkamet Kanunu´nun 55. maddesine göre gerekli
ek belge..." yazıyor.

Şimdi ben başvuru formundan ve ek belgeden iki tane çıkarıp ıslak imzamı atıp bir de yukarıda 2 fotokopi istediği için 2şer tane de fotokopi mi çektiricem? Yani elimde 2 tane ıslak imzalı aynı form ve ek belge ve bunların 4er tane fotokopisi mi olacak?

Bir de pasaportumun da mı fotokopisi çektiricem? Biyometrik fotoğraf? Hım? Ya benim türkçem çok kötü ya da onlar bilmiyor. :<

Mesela 3 biyometrik fotoğraf istiyor, 6tane de fotokopi mi çektircem ben aksfhlkasf Hayırdır işşalla.

 
Basvuru formunun 2 orijinali 2 de fotokopisi olacak. Cunku orada 2 dosya olusturuluyor senin adina. Hepsinde de birer orijinal, birer fotokopi oluyor her belgeden. Pasaport icin de aynisi gecerli. Ilk sayfa ve tum damgali/pullu sayfalarin 2ser fotokopisi lazim ama biyometrik fotograflarin tabii ki forokopisine gerek yok.


  • letheavendangered  (16.02.15 22:37:29) 
@letheavendangered ama bana hiçbir belgenin orijinalinin alınmadığı söylenmişti.

Bi dakkaa şey mi: İki dosya var. İkisinde de başvuru formunun ve ek belgenin orjinalleri ve 1er tane fotokopileri, sonra da iki dosyaya kalan tüm belgelerin fotokopileri 1er tane? Yani bir tek başvuru formunun ve ek belgenin orijinalini ve fotokopilerini alacaklar, geri kalan belgelerin orijinalleri bana teslim edilecek. Böyle di mi? :>

Bir de erasmus konusunda yetkili birisiysen şey: öğrenci belgesi ve öğrenim anlaşmasına gerek yok değil mi? :/
  • okuyamıyom ben ya  (16.02.15 22:48:28) 
iki başvuru formunun çıktısını doldurup veriyorsun işte, fotokopilerini çektirmemiştim hiç ben. girişteki görevli iki başvuru formuna fotoğrafları yapıştırıp vermişti bana. ben de onlarla görüşmeye girmiştim. benim aklımda kalan şey bu. diğer belgelerin orjinalleri ise sana geri veriliyor.


  • soso  (16.02.15 23:08:09 ~ 23:08:55) 
Evet aynen oyle. Benden iki kez hem orijinal hem de kopyalarini aldilar basvuru formlarinin. Ne verdiysem aldilar daha dogrusu. Ama dedigin gibi, diger hicbir belgenin orijinalini almiyorlar. Erasmusla ilgili bilgim yok maalesef.


  • letheavendangered  (16.02.15 23:19:01) 
Son bir soru daha sorabilir miyim? Gerçekten son. Valla. @soso çıktısını doldurup veriyorsun diyince şooldu. Ben formu bilgisayarda doldurdum. Yani doldurup çıktısını alıcam. :i Yok illa elyazınla doldur demezler herhalde? Derler mi?

Randevuyu çok araya sıkıştırdığım ve bir aksilik çıkmasını istemediğim için böyle delirdim. Kusura bakmayın. :<
  • okuyamıyom ben ya  (16.02.15 23:32:31) 
onu ben bilemiyorum. letheavendangered daha tecrübeli bu konuda açıkçası, daha net cevap verecektir, ben de kendisinden tavsiye almıştım zamanında. ancak mantık olarak çok daha temiz ve net olacağı için sorun olacağını sanmıyorum ben. konu farklı ama mesela vize için açtırılan bloke hesap için başvuru formlarının özellikle bilgisayarda doldurulmasını istiyordu deutsche bank. yine de belli olmaz, alman konsolosluğu çok acayip.


  • soso  (17.02.15 00:05:29) 
Hmm onu da bilemedim ama en kotu ihtimalle oraya gidince illa elde doldurmani isterlerse ordayken de doldurup verebilirsin. Ama sorun olacagini hic sanmiyorum.


  • letheavendangered  (17.02.15 03:07:11) 
Çok teşekkür ederim ikinize de. Kazam mübarek olsun. ^^


  • okuyamıyom ben ya  (17.02.15 08:29:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.