[]

sizce bu gösterişçilik mi?

online konuşmalarda naber/napıyosun gibi klasik sorulara

- gün batımını izleyerek biramı yudumluyorum.
- kapital okuyorum sen napıyosun? (kitap okuyorum demek yerine hmm)
- sorma yeaağ şimdi partiden döndüm oturuyorum.

gibi cevaplar aldığım oluyor.

sanki bu sorulara cidden naptığını söyleyenler özellikle göstermeye çalışıyormuş gibime geliyor. tamam belki haklılar cidden onu yapıyorlar ama itici geliyor bana özellikle belirtilmesi. o an yaptığı şey benim monoton duruma mı batıyor o yüzden mi irrite oluyorum nedir? Siz ne düşünüyorsunuz, sormadan üstüne basa basa ayrıntı vermek gösterişçilik belirtisi midir?

 
Evet normal değil, demek ki kendini olduğundan daha ilginç biri gibi göstermek istiyor.
Ama bu çok kötü birşey değil ne yapsın, etkilemeye çalışıyor insanları.
yani gülüp geçmen lazım. eğer seni sinirlendiriyorsa, aynı senin dediğin gibi senin monoton durumuna batıyor.
  • innerbliss  (16.02.15 19:47:53) 
samimi olmadığım insanlardan bahsediyorum özellikle belirtmemişim. yakın arkadaşımla konuşuyorsam zaten o ayrıntıyı vermesini ben isterim. o vermezse ben sorarım.


  • oddyseus  (16.02.15 19:52:40) 
naber napıyorsun gibi gibi klasik sorulara klasik cevaplar gelince de ben kitleniyorum. verdiğiniz örnekler biraz uç olmuş tabii ama bence öylesi daha iyi.

-naber ne yapıyorsun?
+iyi sen?
-iyiyim ben de

aa bitti eğer elinizde konuşmaya hazır konu yoksa böyle kalıyor konuşma. halbuki kitap okuyorum dese, kapital demese. hangi kitabı okuyorsun diye sorulur ordan yazarı üzeirnden geyik yapılabilir. kitabın tarzı üzerinden geyik yapılabilir. karşılıklı öneriler falan falan derken bir muhabbet edilir. o değil de ben birisi kitap okuyorum deyince bok gibi kalıyorum başka bir şey yazmıyorum saygısızlık etmişim gibi geliyor.


sorma yaa partiden döndüm oturuyorum da yine muhabbet açıcı sayılır. parti nasıdı eğllendin mi bari? kimler vardı vs. derken yine iyi bence.

bir de bunları yazarken aklıma geldi, böyle cevaplar verince de kısa klasik cevaplar verince de karşı tarafın kestirip atıyor olma ihtimali var. bunu nasıl anlıyorduk lan? ikili ilişkilerim ve ben ellerinizden öpüyorum akdjfadklfj
  • nickimin hakkini veremedim  (16.02.15 19:55:18) 
Naber/napıyorsun sorusuna iyiyimin ötesinde verilen cevabı garipsiyorum ben zaten. Lan yüpyüzeysel bir soru işte iyidir de geç, neyin derdi bu?


  • banusa  (16.02.15 19:59:03) 
nickimin hakkini veremedim, yakın çevre için haklısınız ama samimi olmayanların bunu yapması beni rahatsız eden. sadece aranızda not, imza ya da yılda bir hâl hatır sorma ilişkisi bulunan kişiler yapınca itici geliyor. zaten sohbet etmicez senle bacım niye belirtiyon yaptığın cool gözüken şeyleri özellikle.


  • oddyseus  (16.02.15 20:00:21 ~ 20:01:02) 
anladım, ben muhabbet etmek istediğinizi ama bunu itici bulup olaydan koptuğunuzu düşünmüştüm. tersini kanıtlamaya çalışmıştım. iyi niyetli yaklaşmıştım karşı tarafın cevaplarına.

bunun önüne geçmenin en iyi yolu

-ya bilmemkim, nasılsın bana şöyle şöyle not lazım oldu falan diye girmek.

naber iyi senden naber sonrası gelen not isteği falan da ekstra dandik geliyor bana. hiç sevmediğim şey :D
  • nickimin hakkini veremedim  (16.02.15 20:03:01) 
itici evet, özellikle de dediğiniz gibi arada fazla yakınlık yoksa..
tamamen gösteriş..

  • mutekebbir  (16.02.15 20:05:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.