[]

Kombi 1 dk yanıyor sonra sönüyor, sorun ne olabilir?

merhaba,

benim kombi 1 dk yanıyor, sonra sönüyor...
reset tuşuna basıyorum, ve sıcaklık ayarını tekrardan yapıyorum... aynı şekilde 1 dk yanıyor sonra sönüyor...
basınç ayarını falan yaptım altındaki musluktan, ama yine aynı... zaten basıncı normal değerlerde...

ankara soğuğunda montla oturuyorum odada, sorun ne olabilir.
markası "panther vaillant protherm"

 
Ateşleme yapan parçasında bi sıkıntı olabilir. Onu değiştirmek gerekiyodur belki.


  • elorelia  (16.02.15 13:15:09) 
kombi kendini korumaya aldığı için kapatıyor ve tekrar açıyor alabilir. baca ile bir problem olması muhtemel. baca ile temiz hava alamıyor olabilir. örneğin bende de balkonu yapan usta kendince kombi bacasını uzun görüp kısalttığı için baca ortadan ikiye bölündü ve içeriden hava alıyor bu yüzden de kapanıyordu. artık pencereyi hep açık tutuyorum.


  • naylonlee  (16.02.15 13:17:17) 
sıcak suyun tesisata verildiği kısımda (kombinin su çıkışında) Y harfine benzer bi filtre mekanizması var, o dolmuşsa eğer, ısınan su sisteme basılamadığından aşırı ısınma olur, kombinin termostatı "oha yandı ortalık du kapatayım" diyerek söndürür kendini. filtre Y borunun içindeki küçük bir ızgara parçadan ibaret söküp temizleyip takabiliyorsunuz ancak bilmiyorsanız tehlikeli olabilir, kombinin parçası sayılıp garantiye de giriyor olabilir, servisi arayın halletsinler.


  • kaichi  (16.02.15 13:18:03) 
yeni taşındığımız evde ilk gün bizim de böyle bi sorunumuz olmuştu. servisi aradık hemen. bir kaç yöntem gösterdiler fakat düzelmedi. servis gelecek fln dediler sonra 1 2 kere daha kurcaladık düzeldi.


  • neira  (16.02.15 13:25:16) 
bende de benzeri olmustu anakart değişmişti.
aşağıdaki şekilde videosunu cekmiştim.
www.youtube.com
  • hasansabbah  (16.02.15 13:26:32) 
Ekrandaki hata kodunu internete yaz. Ekran var mı ?


  • EXXE01  (16.02.15 13:30:25) 
eşanjör değişimi gerekebilir.


  • devrin basbakani  (16.02.15 13:53:54) 
hata kodu da vermiyor işte...
1 dk yanıyor, sonra sönüyor... ama ateş söndüğü halde kombiden sesler gelmeye devam ediyor, sanki içine su alıyormuş gibi veya su boşaltıyormuş gibi sesler...

  • appdata  (16.02.15 15:07:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.