[]

erkek kedi kısırlaştırma

evde bir adet erkek kedim var, pek hazırlıklı bir sahipleniş olmadı. dışarıda perişan haldeydi eve getirdim. bu ayın sonunda birlikte üç ayımızı doldurmuş olacağız. ama kedinin yaşını bilemiyorum sokaktan aldığım için.

veterinerde yaşı konusunda bir şey söyleyemedi dişlerine baktı, 1 yaşından küçük olduğu kesin ama ayını bilemiyorum dedi. ben 6-7 aylık civarında olduğunu tahmin ediyorum. çünkü eve getirdiğimde max. 3 aylık bir kedi gibi duruyordu. testisleri hiç belli değildi ve cinsiyetini zor anlamıştık.

geçtiğimiz haftadan beri kedide biraz hırçınlaşma oldu. normalde ısırmadığı halde ısırma huyu edindi. kızmasam kanatacak o derece. dişlerinin izi çıkıyor canımızı çok yakıyor.

ama bu ısırma boğuşmak ister gibi bir ısırma kızgınlık belirtisi şeklinde değil.
huysuzlanıp miyavladığı da oluyor ama oyun oynayınca geçiyor. kızgınlığa girse oyun istemez diye tahmin ediyorum.

şimdi istiyorum ki kızgınlığa girip evi falan işaretlemeden kısırlaştırayım.
nette çok farklı bilgiler var kimisi cinsel olgunluğa erişmeden kısırlaştırmayın böbreklerine zararlı diyor kimisi de küçükken yapılabilir bir zararı yok aksine faydası var diyor.

bu hafta sonu halledeyim mi bu işi? maması bitmek üzere, sanırım kısırlaştırdıktan sonra mama değiştirmek gerekecek, eğer beklememe gerek yoksa boş yere tekrar almayım 60tl.

taşıma kutusu yok arabada kucağımda gidiyordu vete. onu alayım hemen bugün.
ayrıca başka neler yapmak gerekiyor tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum önerilerinizi yazarsanız memnun olurum. teşekkürler şimdiden.

edit: şimdi aklıma geldi de mama olarak royal canin kitten kullanıyordum, baktım aynı markanın kısır kedilere olanı da varmış ama kitten olmayacak bu sefer. normalde 1 yıla kadar kitten kullanmak gerekmiyor mu? eksik gıda almasın sonra. sorun olur mu sizce?

 
erkek kedilerin kısırlaştırılması çok basit bir işlem. Aynı şekilde de çabucak iyileşiyorlar. çok telaşlanmanıza gerek yok.

ancak bir taşıma kabı mutlaka alın. kısırlaştırma ve de daha sonra ortaya çıkabilecek çeşitli rahatsızlıklarda kullanmak için.

evet, kısırlaştırdıktan sonra kısırlaştırılmış kediler için yapılmış olan özel mamalardan yemesi sağlığı için gerekli, ancak kısırlaştırılmamış kediler de bu mamadan yiyebilir. bir zararı yok.
  • mea maxima culpa  (16.02.15 11:41:43) 
ısırması oyunla ilgili. oyun oynuyor. acıttığının farkında değil. ısırmanın şiddetini ayarlamayı bilemiyor annesiz büyüyen kediler çünkü normale anneleri öğretiyor. dişlemek yerine ısırdığı zaman canınız çok fazla yanıyormuş gibi sesler çıkartın. enerjisini oltalı oyuncaklara vb. yönlendirmesini sağlayın.

erkek kedilerde 1 yaşını doldurmadan kısırlaştırmamak gerekir diye duyuyordum ben de, diğer türlü böbrek problemleri yaşama riski çoğalırmış diye ama açıkçası bunun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. kendi erkek kedimi ben de sokaktan aldığım için tam yaşını bilmiyorum ama ben onu bulduğumda yetişkindi ve haliyle kısırlaştırdığımda da yetişkindi. dişileri ise 6 aylık civarıyken kısırlaştırıyorlar, ama sokaktaki küçükler için bu kadar beklenmediği de oluyor hamilelik riskinden dolayı.

veterineriniz 6-7 ay iyi, normal diyorsa bence en kısa zamanda -kızgınlığa girmeden- kısırlaştırın. bu hafa bizim veterinere de sorabilirim daha beklemek gerekir mi diye, edit yaparım sonra.

kısırlaştırdıktan sonra mama değişiyor evet.

taşıma kutusu mutlaka alın.

tavsiyelerim şunlar olur:

bentonit kum (ince de olur kalın da) kullanmanız.
çok güzel topaklanıyor, o yüzden tuvaalet temizliği kolay oluyor ve kediye de kristal kum gibi zararlı değil.

mamasıyla tuvalet kabını yan yana koymamanız. suyunu sık sık tazelemeniz.

minik, yumuşak, hafif bir oyuncak kedi topu almanız.

tırnak kaşıma çubuğu almanız. yetişkinliğinde de arka ayakları üzerinde kalkarak tırnak kaşıması daha tatmin edici olacağından uzunlarından (80 cm) almanız en güzeli olur.

kedi tarağı da alın ki o da siz de tüy konusunda rahat edin.

aklıma gelenler bunlar.
  • whimsical  (16.02.15 11:55:52 ~ 12:02:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.