[]

Su tüketimi

Nasıl yapıyorsunuz? canınız sıkılınca gidip içiyor musunuz? erkekler için günde 3lt normal deniyor. bu 3 litreyi gün içinde nasıl yayıyorsunuz? yemekten önce şu kadar, yemekten sonra bu kadar, öğün arası bu kadar gibi bir planınız vs var mı?




 
iDrinkWater diye bir uygulama var. Hatırlattıkça içiyorum.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (16.02.15 11:10:30) 
İş yeri için konuşacak olursam masamda iki litrelik cam damacana var, gözüme iliştikçe susuyorum ve bir bardak içiyorum. Akşam evde anca baya bir susuzluk hissedersem içiyorum yoksa aklıma gelmiyor pek.


  • Dr_Stat  (16.02.15 11:10:59) 
plan yapmıyorum, yemekten önce şöyle yemekten sonra böyle vıdıvıdı diye takip etmiyorum. gerçekten de canım su içmek istiyor sık sık o yüzden içiyorum. tabi elimin altında sürekli su şişesi bulundurmasam belki daha az içerim ama dediğim gibi canım istedikçe içiyorum hep ve günlük 2 litreyi buluyor su tüketimim.


  • blodeuwedd  (16.02.15 11:12:25) 
Sabah kalkınca ve öğün önceleri yüklüyorum 2-3 bardak. Yatmadan da 1 bardak garanti. Gün içinde de ara ara içiyorum.


  • arnold schwarzeneger  (16.02.15 11:12:52) 
gün içinde çok fazla içemiyorum işten aklıma bile gelmiyor. akşam eve dönünce yatana kadar içim yanıyor, epey tüketiyorum. plan yapmıyorum.


  • sistem enkazı  (16.02.15 11:18:36) 
Kışın su içmek aklıma gelmiyor hiç, günde toplasan 2 bardak(500 ml) anca içiyorumdur. Ara ara böbreklerim ağrır, iki gün normal seviyede su içerim geçer. Böbrekleri elime almadan evvel su içmeyi öğrensem iyi olur.


  • capitatum  (16.02.15 11:24:07) 
Yok. Susayinca iciyorum, plan yapmiyorum o kadar kasinti yasayamam. Cay kahve gibi seyler de su sayilir onlari da say eger su kadar litre icecem diyorsan.


  • sckxyss  (16.02.15 11:25:33 ~ 11:25:52) 
susadıkça içerim


  • basond  (16.02.15 11:30:03) 
susayınca içiyorum. ama zaten toplamda 3 lt lik susuyorumdur. bir de bizimki açık mutfak. mutfakla salon arasında damacana var her ayağa kaktığımda görüyorum zaten mutfağa gitmeme gerek kalmıyor suyu hatırlamak için.


  • sta  (16.02.15 11:32:37) 
susadıkça içiyorum.o kadar çok susuyorum ki zaten. mesela sabah uyanınca 2 3 bardak içiyorum. aralarda daima yanımda su bulunduruyorum çok susadığım için. günde 2 2.5 litre tüketiyorum heralde.

yemek öncesi ve yemekten 1 2 saat sonrası daha sağlıklı diye duydum. yemek içinde ve hemen sonrasından kaçın kaçaınabilirsen.
  • uzunuzunilgi  (16.02.15 11:45:44) 
3 litre su abartı olmuş. damacana mıyız arkadaş? 1.5-2 litre yeterli.


  • fayfim  (16.02.15 12:21:04) 
Vücut su ihtiyacı olduğunda hissediyorsunuz içiyorsunuz, onun dışında içilen su gereksiz zorlama. Böbreklerin de belli bir çalışma kapasitesi var, öyle 3 litre 5 litre su içerek zorlamaya gerek yok. Tabii bunu standart yaşam tarzı için söylüyorum; ağır fiziksel şartlarda tüketim artabilir ama normali 1.5/2 litre benim için.


  • angelus  (16.02.15 12:25:35) 
yok kardeşim yooook. ben çok denedim günde 3 litre içmeyi. hayvan gibi spor falan yapmadığım sürece imkanı yok içemiyorum. 1 litre içsem 9 kere tuvalete çıkmam gerekiyor. canım istemiyor su içmek. günde 2 bardak falan yetiyor. hiç meşrubat tüketmediğim halde. kola mola içsem zaten 3 gün su içmiyorum. dehidrasyona da neden olur aslında neden bilmiyorum.

neyse. ben yapmıyorum valla hiç öyle artık bunaldım. günde 2 bardak istiyorsa canım 2 bardak içiyorum. evdeyken sorun olmuyor tamam da günde 14 kere tuvalete çıkamam kardeşim ben kimse kusura bakmasın, su da suluğunu bilecek.

ama şunu da ekleyeyim, bir tetkikte kreatinin seviyem çok yüksek çıkmıştı. MR çekilmem gerektiği için "nolur nolmaz" diye onu normale indirelim dediler. sadece 3 gün boyunca günde 2.25 litre kadar su içtim öğüre öğüre, dördüncü gün bi baktık normal seviyesine inmiş.

yani ya su içmek çok önemli ya da kreatinin çok çabuk yükselip düşen saçmasapan bi şey. bilmiyorum.
  • der meister  (16.02.15 12:26:29) 
Planlamam yok.
Şimdi duyuruyu görünce içtim yine suyumdan.
İş yerimde masamda 400 cc'lik bir cam şişe var.
Ortalama olarak günde 3 kez doldurup bitiriyorum. Akşam da eve geçince mutlaka içerim. Yani günde 1,5 litre içiyorum en az. ama illa bu kadar olsun gibi özel bir tribim yok. Düzenli içiyorum suyu.
  • gece lampulu  (16.02.15 12:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.