[]

Suçluların ebeveynlerinin de cezalandırılması?

Nasıl caydırmak gerekiyor hapise girmekten korkmayan adamı? Medeni ülkelerde nasıl oluyor bu işler? Masum olan kişileri cezalandırmak hukuken mümkün değil ama çocuklarına eğitim veremeyen ya da yobaz eğitim veren ebeveynlerin hiç suçu yok mu bu hukuk sisteminde?




 
yuhh yani yuh. işin içine siyaset soktunuz tamam eyvallah da bokunu çıkartmayın bari.


  • platoniclover  (16.02.15 00:40:46) 
@platoniclover siyaset sokan yok sevgili kardeşim.


  • pass  (16.02.15 00:51:50) 
@pass yazdıklarından düşüncelerini belli ediyosun sevgili kardeşim.


  • platoniclover  (16.02.15 01:00:48) 
Ekstrem örnekleri illa ki vardır fakat kimse çocuğunu tecavüzcü olsun diye yetiştirmez sanırım. Velev ki yetiştirdi, o zaman da eylemi işleyen kişiyi suçlu bulamayız.


  • angelus  (16.02.15 01:04:22) 
abi suçlular cezalandırılsın da önce, ebeveynlere sonra sıra gelsin. daha suçluları cezalandıramıyoruz ki. milyarlarca dolar hortumlayanlar suçsuzlaştırılıyorlar, cinayet işleyenler iyi hal indirimi ala ala nokta kadar ceza alıyorlar. önce bunları bir halledelim, sonra ebeveyne sıra gelsin.

akp tarafı bu olaydan da darbe izlenimi yaratmak için sosyal medya hesaplarını çalıştırmaya başlamış.

özgecan olayında hangi darbe planlandı platonic?
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (16.02.15 01:04:24) 
@platoniclover Düşüncelerimi saklamak gibi bir niyetim yok. İşin caydırıcılığının arttırılmasıyla ilgili meraklarım var.

Düşüncelerim bu sorunun konusu değil. Çok merak ediyorsan cımbızla çektiğin konuyu detaylı olarak burda yazmıştım, okuyabilirsin: (bkz: 11 şubat 2015 özgecan aslan cinayeti/@pass) Oku istersen. Beğeneceksin. Kendinden çok şey bulacağına eminim.
  • pass  (16.02.15 01:04:40 ~ 01:06:08) 
sevgili @msglsn bu olaydan darbe girişimi çıkaran var mıdır bilmiyorum varsa dangalağın biridir. ama bildiğim bişey var ki o da bu olaydan iktidarı sorumlu tutanlar var. olabilir iktidar sorumludur tabiki. ama sorumluluğunun sebebi milleti tecavüzcü yapacak bir nesil yetiştirmek değildir heralde ? buna katılırsın sanırım. bunu söyleyenlerde dangalaktır dimi ?

sevgili @pass bu konuda siyaset yapmaktan iğreniyorum demişsin ama sanki haz duyuyorsun gibi geldi bana. umarım iğrenmişsindir. genç bir kızın tecavüze uğrayıp bıçaklanıp kafasına levye ile vurularak öldürüldükten sonra yakılıp bir dere kenarına atılması gibi herkesin ama herkesin tepkisini çekecek bir durum yaşanmış ve sen bu durumdan hemen birilerini sorumlu tutmuşsun. o birileri de hiç hazzetmediğin bir kesim. şimdi senin nihat doğandan farkın ne ? nihat doğan da bu tecavüz olaylarından laik kesimi sorumlu tutmuş sen muhafazakar kesimi sorumlu tutmuşsun. aranızda bir fark göremedim ben. nihat doğana edilen lafların hepsini bence sen de hak ediyorsun. en az onun kadar sorumsuz bir davranış içindesin. bu duruma siyaset karıştırıp bir kesimi suçlayan herkes kusura bakmasın ama vicdansızdır. bu olayla ilgisi yoktur. rant peşindedir. bu olayda suçlu bir kesim yoktur. bir suçlu kesim varsa bütün toplum olarak suçluyuz. kimse siyasi kimliğiyle bu konuda yorum yapmasın. vicdansızlık yapmasın. laik kesim muhafazakarı suçlamasın muhafazakar kesim laik kesimi suçlamasın. herkes suçlayacaksa birini kendini suçlasın.
  • platoniclover  (16.02.15 02:13:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.