[]

Sürekli erteleme hastalığı

Sizce bu bir rahatsızlık mı? Bir kitaba başlayacağım yarın başlarım, ingilizce çalışacağım yarın çalışırım vs vs. Bir Sürü örnek verilebilir.
Kendinize dur ve o eylemi gerçekleştir emrini nasıl veriyor, kendinizi nasıl tetikliyorsunuz?
Bir süre sonra bu ertelemeler can sıkabiliyor çünkü.. Aşırı derecede hem de..


 
bi ara bakarsın çaresine... ne acelesi var?


  • kutukcu  (16.02.15 00:27:17) 
  • nawar  (16.02.15 00:32:01) 
basit aslında
sana, ruhuna iyi gelen şeylerin neredeyse tümü belirli bir çaba ve uğraş sonrası elde ettiklerindir. yaşamda her iyinin bir bedeli vardır. şimdi oturup nelerin gerçekleşmesini istediğini düşün. sonunda bunların sana katacağı ruhsal, zihinsel doyumu öngörmeyi dene. sonrasında da gerçekleştirmek için gereken ne ise yalnızca onu yap.
bu denli basit evet.
  • vonkhar  (16.02.15 00:32:33) 
(bkz: procrastination), eğer günlük veya iş hayatınızı etkilemeye başladıysa evet bu bir rahatsızlıktır, uzman değilim ama kendim de bu durumu yaşıyorum zaman zaman. Çeşitli çalışma teknikleri yöntemler vs var ama onlardan önce o işlerden neden kaçtığınıza bakmanız lazım, bunu sizden iyi kimse bilemez haliyle =)


  • superior  (16.02.15 00:33:02) 
Evet bir rahatsızlık. Ama üstesinden gelinebilecek bir şey.

Eğlence olarak da şu izlenebilir. www.youtube.com
  • bazilika  (16.02.15 01:13:57) 
Biri hayal kurmak diğeri plan yapmak. en büyük farkları ise tarih ve zaman belirlemek. Sen bu belirlemeyi yapmıyorsan yapmak istediğin şeyi aslında zaten yeterince yapmak istemiyorsun demektir.

Ben bunu gerçekten yapmak istiyorum diyorsan. Biraz daha ciddi bir tavır takın ve kendi sözüne saygı duymanın da desteğini arkana alarak gerçekten yapabileceğin bir tarih belirle. Bunu yazılı hale getir ve o tarih geldiğinde bunu yap. Daha önce ve daha değil tam o zamanda yap, o zamanı onun için ayır ve başka etkinliklere karşı koru.

Bu hem kendine olan inancını arttıracaktır hem de başkalarına verdiğin sözleri tutma becerini arttırdığından dolayını başkalarının sana saygısını.
  • druid  (16.02.15 01:32:31 ~ 01:33:22) 
bende de var ama psikolojimle uğraşarak çözüyorum (umarım çözülüyordur). bireysel terapi, psiko drama ve kitaplar. elimdeki kitabın son okuduğum kısmı bana çok hitap etti:
oyun ve gerçeklik, donald winnicott, bölüm 2: "rüya görme, fantezi kurma ve yaşama"

sürekli fantezi kurduğundan söz eden bir hasta var. ama daha doğrusu, kadın (yani hasta) terapi sayesinde fark ediyor fantezi kurduğunu. normalde fark edemiyor ve tüm yaşamı böyle, dışarda gibi. yaşamın dışında.
kendimde de böyle bir durum var sanki. sanki bilincimi bir tül gibi kaplayan bir şey var. ama çok yakında olduğundan göremediğini düşün tülü. öyle bir şey.

ve ek olarak, dün gece okuyup çok heyecanlanmıştım ama bugün tüm gün boş olmama karşın okumayı erteledim bütün gün. heyecan da bunu yaptırıyor.

söylediklerimle ortaklaşabildiysen belki sana da hitap eder kitap.
onun dışında davranışçı, kısa kestirme metotlar kalıcı olmuyor en iyi ihtimalle...
  • dirmit  (16.02.15 01:32:33) 
www.youtube.com

son saniyeye kadar asla aksiyon almıyorum. alamıyorum. kısmet.
  • freya  (16.02.15 07:47:14) 
o inanilmaz bisi ya. bilen bilir. allah kurtarsin kardesim.


  • groove  (16.02.15 11:47:24) 
Uzerine olu topragi serpilmek der eskiler.. ailecek muzdaribiz..


  • photo85  (16.02.15 13:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.