[]

geçmiş hep daha iyi gibi

bugun depresif ruh halim sebebiyle gençlik, ölüm gibi kavramlar üzerine düşündüm biraz. 50 yıl sonra şu ana dönmek için can atacağımı hayal ettim. Ama öte yandan şu andan zevk de almıyorum. anın tadını çıkartamıyorum.
10 yıl öncesine dönmek için ise çok şeyler veririm. tekrar gençliğimin başında olmak için.

Neyse sorum şu: deseler ki 10 yıl öncesine döneceksin (ama son 10 yılda yaşananları bilmeden, o tecrübe olmadan), kabul eder misiniz? geçmiş şimdiden daha mı iyiydi?

 
geçen 10 yılda olanlar yine tamamen aynı mı olacak? öyleyse istemezdim. ama spesifik bir zaman diliminde (2011-2012 yılları falan) kısılı kalmayı isteyebilirdim.

bende de hiç geçmek bilmeyen bir geçmişe özlem var bu arada.
  • cinsi kisi  (15.02.15 18:20:57) 
merhaba. ya çok alakasız ama gece 20:50'de müzeyyen senar konseri var ntv'de. al bi 35 lik belki cevabı kendin bulursun.


  • libertine  (15.02.15 18:25:45) 
valla bana da hep geçmiş daha güzel gelir. olumsuz şeyler yaşamış olsam bile eskiye dönük her şey güzel geliyor.


  • brkwashere  (15.02.15 18:26:28) 
kesinlikle


  • ron dennis  (15.02.15 18:27:16) 
Bana öyle gelmiyor ya, geçmiş hiç kesmiyor beni. Kötü şeyler yaşamadım aksine çoğu şey güzeldi ama döner misin deseler dönmem. Gerçi daha 20,5 yaşındayım 30umdan sonra belki dönmek isterim :D


  • capitatum  (15.02.15 18:43:09) 
yok hocam günümüzdeki halimizde geleceğimizin geçmişi. sen gelecekte bugünü özlemiş olacaksın. geçmiş gelecekten iyi değil. sadece her bulunduğumuz andaki sorunları oldukça büyütüyoruz...


  • gotic  (15.02.15 18:43:28) 
etmem. her yaşın keyfi başka. 10-11 sene önce 14-15 yaşlarındayım. babam daha yeni vefat etmiş sayılır. o şoku atlatmaya çalışıyorum. kötü bir dönem geçirdiğim için lgs'm kötü geçmiş ve kötü sayılabilecek bir okula düşmüşüm. dikiş tutturamayacak gibi oluyorum.

sonra dikiş tutturdum gerçi en çok sevdiğim, en güzel geçen senem, öss'ye hazırlandığım sene olmasına rağmen o seneye de dönmek istemem. geçmiş geçmişte kalır. ben anı yaşarım.

25 yaşıma geldim. okulum bitecek. sadece tezim kalmış. bıcır bıcır bir yeğenim var, dayı dayı diye sayıklıyor. evim var, barkım var. beni sevenler var, benim sevdiklerim var. işim gücüm olacak. belki evleneceğim, belki çoluğum çocuğum olacak. bunlar da güzel şeyler. geçmişe özlem güzel ama geçmişe takılıp kalmamak lazım.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (15.02.15 18:48:22) 
12 yasında olurdum. Ve hiçbi şeyi değiştiremezdim. Bizimkiler yine ayrılırdı, dil mil öğrenmezdim yine, kemanı yine bırakırdım, yine aptal yerine koyulurdum, kalp kırardım vs vs... Bugününü iyi geçirmek için kendini parçalaman lazım. Iyi şeyler yapmak, iyi düşünmek, iyi şeyler yemek, iyi şarkılar dinlemek elinden ne geliyorsa...


  • wibbly wobbly timey wimey stuff  (15.02.15 18:53:41) 
10 yıl öncesine dönmek isterdim, aslında şöyle 13 sene öncesine dönemiyor muyuz? dönebiliyorsam onu tercih edeyim. şu anki hayatımdan da memnunum ama geçmiş daha güzeldi evet.
50 sene sonra da bugüne dönmek için kesin takla atarım.

  • asisamus  (15.02.15 19:06:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.