[]

minibüslere kamera koymak

sanıyorum otobüslerde zaten kamera var. minibüslerde ise yine sanıyorum yok. bütün toplu taşıma araçlarına kameralar konulması bir çare olabilir mi ? bi kaç ay önce tacizcisini instagramda ifşa eden bi kız vardı. olayın gerçek olduğuna inanlar oldu uydurma olduğuna inananlar oldu. bu durumda bu günlerde buna benzer bir olay yaşansa biri çıkıp dolmuş şoförünün kendisini taciz ettiğini söylese heralde suçsuzluğunu da ispatlayamaz. kameralar konulmalı mobese tarzı ve anlık takip bile edilmeli. sizce ?




 
çok basit bir örnek vereyim. yeni taşındığım sitede, asansörler sürekli bozuluyordu. göstergeleri kırılıyordu. kamera yoktu asansörlerde. sonra site yönetimi ile konuştuk ve asansörlere kamera koydurduk. o vakitten beri asansörlerin kılına zarar gelmedi. 2 senedir falan sıkıntı yok.

insanlar kendilerini izleyen birilerinin olduğunu düşünürlerse, ehlileşiyorlar. elbette katili, tecavüzcüyü engellemek zor ama olayları azaltacağına eminim.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (15.02.15 13:47:17 ~ 13:47:40) 
yasak evet ama biz genel olarak istedik, konuştuk. anlaştık. saflık değil. yönetim elbette olayın hukuki yönünü biliyor. 1250 kişinin yaşadığı bir siteyi başka türlü kontrol etmek zor.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (15.02.15 14:11:51) 
kameralar konulsun takip sağlansın. ders çıkarılmalı, önlemler alınmalı katılıyorum. ya da şikayetler incelenirken kayıt alınmalı ki caydırıcı olsun bunu yapanlar için.
ölenlerin arkasından bilincimize yeni bir korku daha ekleyerek önlemler alınmalı en azından. yeni vakalardansa güvenlik sağlanmalı. güven zaten yok ama şu korku da bira kırılmalı önlemlerle.
kameralarla ilgili herhangi br aksilikte de şikayet edilen suçlu kabul edilse ki kaydın da yok olmasının önü kapatılsa. var mı böyle şeylerin olma ihtimalı? oturduğum yerden boş yazıyor olabilirm de.
  • uzunuzunilgi  (15.02.15 15:09:51 ~ 15:11:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.