[]

Şiddet eğilimli kadınlar var mı?

Özgecan'la ilgili protesto haberlerine bakarken Ankara ve İstanbul'daki gösterilerde kadınların erkeklere saldırdığını gördüm. Kadınlara yönelik şiddeti protesto ederken şiddete başvurmak bana tuhaf geldi açıkçası. Sonradan bunun cinayet olayının sıcaklığından kaynaklanan öfke patlaması olabileceğini düşündüm. Öğrenmek istediğim ise bu olaydan bağımsız, kadınlarda da erkeklerde olduğu gibi şiddete eğilimli olanlar var mı? Yani en ufak bir kızgınlığında kafa göz girmeye kalkan tipler.




 
şiddet eğilimli kadın değil onlar yahu. sabrı taşmış kadınlar. içi sızlayanlar. kendisi bıçaklanmış. kendisi yakılmış gibi hissediyolar. yada bir gün kalmış başlarına bunların gelmesine. ölmeden önce can havli vardır ya.


  • iyiaksamlarbayan  (15.02.15 12:30:06) 
Cani kadinlar var literatürde ama şiddete meyyalimiz ne boyutta biliyorum. Kandaki testosteron seviyesiyle doğru orantili artiyor olabilir.


  • damdanakan  (15.02.15 12:35:29) 
var tabii.
bu şekilde boşanma davası açıp kazanan adam da vardı, bir arkadaşımın müvekkiliydi.

  • kayranin kedisi  (15.02.15 12:37:56) 
ya aptal aptal konuşmayın, herkese sapık muamelesi yapmayın. sabırları taşmışmış. ulan gitsin sapığa vursun, sokaktaki adama neden vuruyor? herkese potansiyel sapık gözüyle bakmaya, masum insanlara sapıkmış gibi davranmaya ne hakkınız var? tecavüzü erkek ya da kadın değil İNSAN olduğunuz/olduğumuz için lanetlemek gerek. lan bir kızcağız öldürülmüş, tüm millet yasta, kadınlar gidip adam dövüyor. böyle gerzeklik mi olur? ben kadınlardan daha mı az üzülüyorum özgecan'a? o da bizim çocuğumuz, arkadaşımız, kadınımız değil mi? "hıı iyi ya bi şey olmaz kadınmış" dediklerini ya da herkese tecavüz etmeyi düşündüğünü falan mı sanıyorsunuz siz erkeklerin?

kanıbozuk sapık şerefsizler ayrı, erkekler ayrı. herkese sapık muamelesi yapmayın.
  • der meister  (15.02.15 12:40:32) 
şiddet eğilimli kadınlar var elbette. "ilkel benlik" denilen şey sadece erkeğe özgü bir şey değil. erkekler testosteron etkisiyle daha kavgacı, daha çok şiddet yanlısı sadece.

sabrı taşmış kadınların, erkeklere saldırması da doğru değil. olaylara cinsiyet atfetmek, toplumu daha da fazla bölecek, bir kesimi daha da fazla duyarsızlaştıracak, kadınlar ve erkekler arasındaki uçurumu daha da fazla açacak ve maalesef bu tür olaylara gelecek tepkileri de azaltacaktır.

kadınların, erkeklere saldırmasını "can havli olur ya ondan" diyerek normalleştirmek, kadınların bütün erkekleri "tecavüzcü, katil" olarak gördüğü izlenimi yaratır ve toplumları daha da böler. bu tür bölünmeler ise toplumu daha büyük bir karanlığa iter. sapla saman karışıyor.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (15.02.15 12:51:01 ~ 12:51:54) 
@der meister ; adam arabayla dalmis aralarina, kadinlara bagirip cagirmis onlar da tepki gostermisler. Hayir ayni hareketi normal trafikte sana yapsa sen de tepki gosterirsin ama kalkmis burda kadinlari sucluyosun, bi gidin ya.


  • pinking of you  (15.02.15 12:53:54) 
@der meister özellikle bahsettiği olay için; tansiyonlar yüksek mi kardeşim şuan? yemeden içmeden kesildik mi? şimdi hepimiz hassaslaştık mı? sen normalde vermeyeceğin tepkileri verir misin şimdi benzer bir olayda? kim sana sapık dedi? sakin olun az. duyarlı olun yahu.


  • iyiaksamlarbayan  (15.02.15 12:54:33) 
@pinking of you, haa üzerlerine sürdüyse bir şey diyemem, başlığı açan arkadaş herhangi bir detay vermemiş. "HIAA ERKEK BU" deyip saldırdıklarını düşündüm. o zaman iş değişir.

ayrıca iğrençsiniz. hassaslığı, insanlığı sizden öğrenecek değilim. dediğim gibi, ben bir İNSAN olarak özgecan için eminim en az sizin kadar üzülüyorum. ama bu her erkeğe sapık gözüyle bakmayı meşrulaştırmıyor.

çok kötü bir ülkede yaşıyoruz ve her zaman kendinizi korumak zorunda hissediyorsunuz evet, bu doğru buna zaten bir şey diyemem. ama bu kızın ölümü üzerinden erkeklere sallamak ruh hastalığıdır kusura bakmayın. bunu yapan erkek veya kadın değil. caninin biri. erkek düşmanlığı yapıyorsunuz siz.

kızın tabutuna erkek eli sürdürmemeler falan. ulan gerizekalılık diz boyu. ayırın. kadınla erkeği daha çok ayırın. erkeklere sapık muamelesi yapın. kadınlar korkmaya devam etsin. kadınla erkek birbirinden uzaklaştıkça uzaklaşsın. böyle çözülür zaten kadına şiddet. biz hepimiz sapığız, şerefsiziz ya kızın cenazesine el sürmemiz bile istenmiyor. böyle mallık görmedim hayatımda.
  • der meister  (15.02.15 12:58:27 ~ 13:00:05) 
evet toplumu ayrıştırdık. kadınlarla erkekleri böldük. adam yorum yaptık diye geldi iki dakkada aptal diye yaftaladı. erkekler bu konuda da üste çıktılar ya. helal olsun başka bir şey demem ben. şiddet eğilimli kadın tabii ki var. kendi evladını boğdu geçenlerde biri. size bir şey diyen yok sakin olun. özgecanın yürüyüşünde insanlar hınç dolu, sabrı taşmış dedim. korkmuşlar dedim. ne var bunda.


  • iyiaksamlarbayan  (15.02.15 12:59:56) 
"Toplum bizi buna itti"

yerim toplumunuzu. Biz meleksiniz de erkeklerin hepsi orospu cocugu.

Hepimizi taradigini falan hayal ediyormus. canim kiyamam ya.

Bana ne lan ulkedeki insanlarin yüzde doksani gerizekaliysa? Bana niye saldiriyosun niye benim uzerimden ego tatmini yapiyorsun la.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (15.02.15 13:03:42) 
Bu olaydan bağımsız konuşayım. "savaşçı geni" olan kadınlar da var. Tabii bu sadece bir etmen.
www.samildemir.av.tr
abcnews.go.com
www.igenea.com

Örneğin, yolda trafik tıkanınca bazıları sadece üfler, diğerleri elini koyunu nereye koyacağını bilemez, başka biri cinnete yaklaşır. Bunu bu şekilde açıklıyorlar. X kromozomu ile taşındığı için ve erkeklerde bir tane X kromozomu olduğu için anneden savaşçı geni geldiğinde, savaşçı geni erkekte aktif oluyor. Ama kadında aynı aktifliğe erişmesi için hem anneden hem babadan gelmesi gerekiyor. Dolayısıyla kadınlarda daha az görülüyor. Ayrıca kadınlar için mutluluk verici etkisi de varmış.
www.redorbit.com

Bu genin varlığı "kavgaya kesin karışacak" anlamına gelmiyor. Ancak savaşçı geni olanlar başkalarına zarar vermeye daha eğilimli oluyor. Kendisinde savaşçı geni olan budist bir rahip sinirlendiğinde kendini sakinleştirebiliyor ama savaşçı geni olmayan bir motor çetesi üyesi kendini sakinleştiremeyebiliyor da. Bu çok belirleyici değil. Üstüne çocukluktaki travmalar + yetiştirilen çevre + başına gelen olaylar + daha önce duydukları gibi birçok şeye de dayanıyor.

Ekleme: Bu olayla ilgili olarak da "Namaz sırasında kadınlar yerlerinden kıpırdamadı, ayrılmadılar cenazenin başından" haberi ile ne kadar olumlu bir duygulanma yaşadıysam, "Cenazesini kadınlar taşıdı" haberi de beni o kadar rahatsız etti. Evet, sapık oranı yüksek toplumdayız. Hadi olsun olsun, %50'si sapık olsun, tecavüz eğilimli olsun. Kalan %50 de Özgecan için üzülüyor, belki kendini de sorumlu hissediyor. Bir el vermek, bir yardımda bulunmak istiyor. Onlara neden erkek olduğu için sapık muamelesi yapıldığını, "Erkek yüzünden öldü, şimdi sen erkek erkek cenazesine dokunma" denmesini anlayamıyorum. Ayrıca "erkek olmaktan utanıyorum" yazan erkekleri de anlamıyorum. Evet, cinayet bir kadın cinayeti ve bunu bir erkek; erkek olduğu ve güçlü olduğu için yaptı ama ben herhangi bir kadın hayat kadınlığı yaptığı için veya kadınlıkla herhangi bir suç işlediği, kandınlığını kullanarak yanlış bir şey yaptığı durumlarda kadın olmaktan utanmıyorum. Çok tipik örnek ama bu Hitler Hristiyan veya Alman olduğu için, bu özellikleri taşımaktan utanmak gibi bir şey gibi geliyor bana.

Tutar da günün birinde böyle bir şey yüzünden öldürülürsem, vasiyetimdir; kadınlı erkekli taşıyın beni. İçi acıyan ve canı isteyen herkesin eli değsin. Kimse kimseye saldırmasın. Cenazemde kimse kimseye cinsiyeti veya baştan belirleyemediği bir özelliği yüzünden saygısızlık etmesin. Öyle birileri olursa da kovun.

%50'yi salladım, değiştirebilirsiniz istediğiniz başka bir oranla.
  • aychovsky  (15.02.15 13:13:27 ~ 13:32:37) 
Peki Ankara'dakinde adamın kadınlara resmen itlik yapmak için sataştığını, kendisine müdahale edilince de polisin araya girip kadınlara "hadi yürüyün işinize bakın" dediğini de gördün mü acaba? İstanbul'daki eylemde de muhtemelen götünü cipinin içinde yaymaktan sıkılmış bir adam arabayı kitlesinin üzerine sürdü, sonra da bağırıp çağırmaya başlayarak arabadan indi, insanların üzerine yürüdü.

İkisine yapılan müdahale de son derece meşrudur. Keşke suratlarını çarşamba pazarına çevirseymiş kadın arkadaşlar.

Adaletin olmadığı yerde adaleti gerekirse şiddet yoluyla kendin sağlaman bir haktır. Ben bu hakkın yanındayım.

Bu arada "Şiddet eğilimli kadınlar var mı" başlığını açmak için doğru bir zaman değil. Aynısını "Dine laf ediyorlar bu olay üzerinden hay allah ne cevap versem" diyen kişiye de söylemiştim. İki gram empati yapın arkadaş, kenarda köşede durun şöyle.

Edit: Sinirden "kadının adamlara" yazmışım ilk cümlede, düzelttim.
  • sevgikusunkanadinda  (15.02.15 14:03:34 ~ 14:21:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.