[]

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi dikkat edilmesi gerekenler - Avukat önerisi

Oturduğumuz dairenin bulunduğu binayı bir müteahit'e verip binayı yenileteceğiz. Bu durumda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir bilgisi olan var mıdır?

Bu konularda deneyimli bir avukat önerebilir misiniz?


 
noterden "düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi sözleşmesi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi" yapın. işin süresini belirleyin ve aşılması durumunda cezai şart koyun ve teminata bağlayın. müteahhitin yükümlülüklerini ve kullanılacak malzemenin kalitesini de sözleşme ile belirleyin ki sonradan sıkıntı çıkmasın.


  • arma aski  (15.02.15 12:17:09 ~ 12:17:52) 
kullanılacak malzemeler çok kritik. müteahhitler uyanıklı yapıyor oarada. sözleşmede pencereler x olacaktır deniyor. hemen yanına ya da diye bi cümle ekleyip y de olabilir deniyor. x ile y arasında da büyük fark var ama...


  • enkolaykullaniciadi  (15.02.15 12:27:06) 
Bizi bu konularda yönlendirebilecek avukat önerebilir misiniz?


  • sadasti  (15.02.15 12:30:08) 
binayı yenileteceğiz derken yıkılıp yenisi mi yapılacak, yoksa mevcut binanıza dış cephe, iç düzenleme vs mi olacak?

eğer yıkılıp yenisi yapılacaksa belli başlı dikkat etmeniz gerekenler şunlar:

1-)mutlaka ama mutlaka iş süresini belirleyen bir sözleşme yapın, spesifik bir adı var mı bilmiyorum ama noterlerde yapılıyor sanırım. bu sözleşme süresinin aşılması durumunda müteahhitin yapması gerekenleri açıkça belirtin.

2-)bina yapılıp teslim edildikten sonra az buz olmayan tapu masrafları çıkacaktır, bina bitmeden önce kat irtifakı kurabilmek için yine tapuda pek çok işlem yapılıyor, bunları müteahhit mi üstlenecek, yoksa siz mi ödeyeceksiniz bunları konuşun, ya onlar bir şey değil felan diyecektir müteahhit fakat ben haritacıyım, sadece haritacılar 1000liraya yakın para alıyor bağımsız bölüm planı oluşturmak için. bunun tapu masrafları hariç. sonradan canınız sıkılmasın.

3-)malzeme kalitesini müteahhit başta şunları şunları kullanıcam diye taahüt edecektir, siz bunun takibini yapı denetim firmasından yapabilirsiniz. malzemeden çalma olayları pek kalmadı fakat yaşadığınız şehire ve bu şehirdeki belediyenin tutumuna göre de değişebilir, dikkat etmek lazım.

4-)yine bulunduğunuz şehirdeki oranlara bakın, genelde 1,5 daire+kira yardımı alınır kat karşılığında, ucuza vermeyin. ekstra soru varsa aklınıza gelen sorabilirsiniz
  • hailtothethief  (15.02.15 12:33:39) 
Danışmak için bu süreçte sizce bir avukata ihtiyacımız olur mu?


  • sadasti  (15.02.15 12:37:13) 
diğerlerini arkadaşlar söylemiş ama malzemeler konusu da mutlaka önemli. mesela 1. kalite diye madde eklemeyin. gerekirse marka anlaşması yapın.yani şu markanın şu modeli şeklinde diye. bence avukata bir gidin.
masrafınız 5-6 bin tl'yi geçeceği için yapacağınız masrafların telafisi olmaz.o yüzden paraya kıyıp bir avukatla sözleşme yaptırın. sizin aklınıza gelenler kadar avukatın da aklına gelenler de faydalı olur...

  • gotic  (15.02.15 12:41:39) 
bence bir avukatla anlaşmanız yerinde olacaktır. bazı önemli şekil şartlarının eksikliği halinde sorun yaşayabilirsiniz. örneğin "taşınmaz satış vaadi sözleşmesi" noterden yapılmadığı sürece geçerli olmaz. buna özellikle dikkat edin, müteahhitin "noter masrafı çıkmasın" şeklindeki telkinlerine aldırış etmeyin derim.

avukatla anlaşıp hak kayıplarının önüne geçmiş olursunuz.
  • arma aski  (15.02.15 12:42:09) 
Sözleşme için bir avukata ayaküstü sorabilirsiniz ve sözleşmeyi hazırlatabilirsiniz ama yanlış değilsem noterlerde bu tip hazır sözleşmeler oluyor yukarıda arma aşkı da yazmış görmemişim ben. Bunun dışında sizin insiyatifinize kalmış, inşaat bir şekilde bitiyor, mühim olan af buyurun ''kazıklanmadan'' bu işten çıkabilmek, sözüm meclisten dışarı ama müteahhitler para kazanmak için her şeyi yapan tiynette insanlar oluyor genelde. Dediğim gibi başta her şeyi yazıya bağlarsanız akabinde başınız ağrımaz. Avukata da ayaüstü de olsa danışmanız faydanıza olacaktır.


  • hailtothethief  (15.02.15 12:42:21) 
Avukat önerebilecek var mıdır arkadaşlar?


  • sadasti  (15.02.15 12:51:24) 
Ankara'dan onerebilecegim bi avukat var?


  • eldarwen  (15.02.15 17:12:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.