[]

alerji tedavi edilebilir mi?

yaş 26

geçen bahar belirtileri başladı polen vs derken. inanılmaz bi burun akıntısı özellikle sabahları ve gün boyu hapşırma söz konusu. bi müddet sonra farkettim ki hapşırma normal bir hapşırma değil. hapşırmadan hemen önce burun içinde inanılmaz bi iğnelenme oluyodu ki gözlerim bile yaşarıyodu bu yüzden. derken üsküdar polis hastanesine gittim. malum über milyon insan var. doktor bi zımbırtıyla burnumun içine baktı fiziksel yapı normal ne zaman hapşırıyosun vs dedi anlattım toz alerjin var dedi.

evde halı vs bulundurmaman gerek diyo ki imkansız yer döşeme halı komple.
2 hap bi sprey verdi. sprey kortizonlu çekiniyorum açıkcası. ilaçları kullandım etki ediyor hapşırmam akıntım duruyor ancak ben hayatımda bu kadar sersemlediğimi hatırlamıyorum 12de yatıyodum (ilacı gece al uyku yapar demişti) ertesi gün 11de uyanıyorum ama gözlerim açılmıyor. uyku ilacı gibi mübarek. o yüzden kestim ilacı.

sorum şu ki bu toza karşı alerjinin bi tedavisi var mıdır? almanyadayım sigortadan yararlanıp doğru düzgün alerji testi yaptırmak istiyorum. da hem kafama takılıyor bi ömür böyle mi olcak yoksa iğne tedavisi vs bi şekilde geçer mi diye

 
direk allergologie kliniklere git.

yani direk gidemezsin büyük ihtimal ile, ev doktoruna git sonradan sevk al. zaten hemen verir.

orda test yapiliyor güzelce.

zaten sana bir kac opsiyon sunarlar, asi tedavisi , klasik ilac, bir kac ek tedavi.

genelde doktorlar uzun süren polenlerler ya da yilda 1 ayi gecmiyorsa, klasik ilac önerisi yapiyorlar. ama doktoruna danis bunu. basit baya bi.
  • kurnaz  (15.02.15 10:42:03) 
bulunduğum şehir çok küçük ama iyi bi hastanesi var. ev doktoruma gideyim dediğin gibi. benim ki 1 ayı fazlasıyla geçtiği için umarım ciddi bir çözüm sunabilirler.


  • KidLazer  (15.02.15 10:47:16) 
50 tane test uygulayacaklar ona göre tam teşhis verip ilaç ya da iğne neyse onu verecekler

Geçmiş olsun zor bi durum yaşıyorum da bende :(
  • indescribable  (15.02.15 10:49:26) 
Geçmez. Boşuna ne emek ne de para harcayın bence. Kortizollu burun spreyleri ve antihistaminik haplarla devam edeceksiniz. Ama tabi ki esas çözüm allerjenden uzak durmak. Bununla beraber yaşamayı öğrenin.
Uyku yapmayan antihistaminikler var. Hausarzta gittiğiniz zaman anlatın, onlardan versin. Allerji testi falan esasında boş işler.

  • fayfim  (15.02.15 11:13:57) 
ya aslında test yaptırmamın asıl amacı tam olarak kaynağı tesbit etmek. üsküdar hastanesindeki doktor 5 dakkada tesbit yaptı sende toz alerjisi var diye. belki başka birşey var test yapmadan bu tesbiti yapabilmek bana biraz mantıksız geliyor.

bi de çok saçma olabilir ama bu konudaki bilgi seviyem 'sığır' seviyesinde olduğu için soracağım. yüz maskesi takmak işe yarayabilir mi? her dakka takılmaz tabi ama en azından biraz rahatlamak için işe yarar mı?
  • KidLazer  (15.02.15 11:20:35) 
Maske takmak işe yarar. Allerji testi de sana ev tozuna karşı alerjin OLDUĞUNU söyleyecek. Artı olarak atıyorum polene ve küfe de allerjin çıkacak. Ee? Sonuç? Sen yine ev tozundan uzak duracaksın. Allerji testi yapmaktansa kendin Gözlem yapıp sıkıntı yaşadığın şeylerden uzak durmak bana daha mantıklı geliyor. He tabi alerji testinin bir zararı falan yok. Yaptırmak istersen tabi ki yaptırabilirsin.
Antihistaminik hap Alınca geçiyorsa yüzde yüz allerji. Neye karşı OLDUĞUNU, ne zamanlar sıkıntı yaşadığını keşfetmek senin işin.

  • fayfim  (15.02.15 11:25:48) 
dikkat ettim dışarı çıktığımda pek bişe olmuyor. gece yatarken de rahatım ancak sabah kalktığımda genzim tıkalı uyanıyorum. ev içerisinde özellikle dolaşırken ya da biri dolaşırken hapşırıyorum ancak son 1 saattir koltukayım ve sanırım hareket olmadığı için burnum rahat.


  • KidLazer  (15.02.15 11:29:38) 
Şöyle koltuğa güzelce bi vurun toz havalansın, sonra toz içinde nefes alın, hapşırma, kaşıntı vs geliyorsa toz allerjisi var :d


  • fayfim  (15.02.15 11:33:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.