[]

Yazılım Geliştirme / Tavsiye

Arkadaşlar selamlar,

Yazılım geliştirme işi ile uğraşan arkadaşlardan bir tavsiye istiyorum. Yeni mezun biri olarak işe başladım, kurumsal bir firma. Java ve C# kullanılıyor. Özel bir üniden tam burslu mezun oldum bu arada ve üst düzey bir üniversite değil. Mezun olduktan sonra askerlik de girdi araya tabi. Genel olarak bir sıkıntım yok, algoritmaları çok iyi üretebiliyorum kafamda, bulunduğum yerdeki tecrübeli kişiler ile bu konular üzerinde tartışacak kadar saygı duyuyorlar bu konuda bana. Verilen görevleri de halledebiliyorum ama üst düzey bir kod yazdığımı düşünmüyorum ve maalesef bazı fundamental eksiklerim olduğunu düşünüyorum. Örnek vermek gerekirse, exceptionlar tam olarak nasıl handle edilir, throw kullanıldığında nasıl bir işleyiş olur, static olan bir method nerelerde kullanılmalı, interfaceler, abstract, virtual, inheritance vs gibi. Bunlarla ilgili çok genel bilgiler mevcut mümkün olduğu kadar araştırıp, öğrenmeye çalışıyorum. Ancak daha çok ebook, kitap gibi kaynaklardan çok videolar daha faydalı geliyor bana.

Sormak istediğim, yeni mezun birisine genel olarak tavsiyeleriniz nelerdir ve özellikle video ile öğretim yapan tercihen ücretsiz, kaynaklar var mıdır? Bulunduğum yerde tek yeni mezun ben olduğum için bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım, onlar da tecrübesiz olduğum için benden çok beklentileri yok ancak ben yine de kendimi geliştirmek istiyorum.

Teşekkürler

 
kitapları hobi olarak gene oku
ama artık gerçek hayat problemlerine odaklan
işyerindeki yeni projelere atıl, öğren, sorgula, üretime geçmiş projeleri incele, üstlerinle çok vakit geçirmeye çalış
  • probiyotik  (14.02.15 20:00:32) 
@probiyotik, teşekkürler.
@ben smyrna with bpd, zahmet edip bu kadar ayrıntılı cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. çok önemli bir noktaya değinmişsin, değerli bir fikir.

  • mystb  (14.02.15 21:49:03) 
kod okuman gerekli. yani açık kaynak kodlu projeleri indir araştır incele. Yani ben öyle yapmıştım.


  • demirKamil  (14.02.15 21:49:56) 
OOP sıkıntısı var sende. normal aslında. genelde C ile programlamaya başlandığı için sınıf yapısı, miras, arayüz gibi kavramlar oturmuyor kafada. bunları kitap veya videolarla kavraman zor ama. sen zaten miras yapısını biliyorsundur. soyut sınıfın, arayüzün nasıl kullanıldığını öğrenmişsindir. ancak senin sorunun bunları ne zaman kullanacağını kavraman konusunda. videolar sana bunu vermez. ha eğer sen bu kavramlarla yeni tanıştıysan, temel atmak için videolar kullanılabilir.

kendin kafanda bir şey kurgula ve onu gerçeklemeye çalış. örnek projeleri indir, incele. emin ol videodan falan daha fazla katkı sağlayacaktır sana.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (14.02.15 21:56:17 ~ 21:57:48) 
Su iki kitabi mutlaka okuyun, ufkunuz acilir, koda bakis aciniz degisir. Pdf olarak da bulabilirsiniz kolayca.

www.amazon.com

www.amazon.com
  • vudin  (14.02.15 22:54:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.