Giriş
(11)

uzun süreli ishal

gut
sevgili duyuru cevaplayıcılar;uzun süredir ishal mağduru bi gencim 2 haftadır neredeyse her gün ishalim ve yemek yiyemiyorum sıcak yemek ve özellikle et yedigim anda 3-4 gün tuvalette yaşıyorum. doktora gidemiyorum çünkü sevgili doktorum ısrarla kolonskopi yada endoskopi yapmak istiyor. daha önce en
sevgili duyuru cevaplayıcılar;
uzun süredir ishal mağduru bi gencim 2 haftadır neredeyse her gün ishalim ve yemek yiyemiyorum sıcak yemek ve özellikle et yedigim anda 3-4 gün tuvalette yaşıyorum. doktora gidemiyorum çünkü sevgili doktorum ısrarla kolonskopi yada endoskopi yapmak istiyor. daha önce endoskopi yapıldığı ve çok acı çektiğim için de tekrarından korkuyorum. sizce ne olabilir bu ishalin ve iştahsızlığın sebebi? bağırsak hastalığı yada ülser filan olabilir mi?
0
gut
(18.08.09)
valla kanser bile olabilir her şey mümkün, ama daha çok mikrobik bir ishal de olabilir bir dahiliye vs.. tarzı doktora gidip gaita tahlili de yaptırabilirsiniz. besinden kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
ülser içinde, daha çok karın ağrısı, gaitada kan ve mide yanması olmalı..
hm eğer çok korkuyorsanız, birkaç gün daha hafif beslenip (yoğurt, haşlanmış patates, bol su) geçip geçmemesini test edebilirsiniz. yağları da minimalize ederek tabi
0
ilse
(18.08.09)
nickinin gut olmasının bir anlamı var mı?

endoskopi öncesi kafanı güzelleştirecek bir şey versinler, ya da sen iç de git.

ya da bir tane şeftali ye. (beton sıçarsın)
0
aksasu
(18.08.09)
bağırsaklarındaki faydalı bakterileri arttırmak için kefir, yogurt, şalgam suyu,
boza, sirke, turşu yemeni öneririm.
0
joepiscopo
(18.08.09)
google'da "inflamatuar bağırsak hastalıkları" şeklinde aratırsanız tatmin edici cevaplara ulaşabileceğinizi düşünüyorum.
0
gonion
(18.08.09)
Kendi doktorunun gereksiz yere kolonoskopi vs yaptirdigini dusunuyorsan baska doktora gitmeyi deneyebilirsin. Ya da aksasu'nun onerdigi gibi doktorundan sakinlestirici veya uyusturucu bir sey vermesini iste.

2 hafta her gun ishal olmak normal degil. Doktor olmadigim icin kesin bir sey diyemiyorum ama ciddi bir durum olma ihtimali var. O yuzden en kisa zamanda bir doktora gorunmen lazim.
0
wpi
(18.08.09)
aspirin - gazoz... veya bol muz. ama aspirim gazoz süper ilaçtir.
0
kakoy
(18.08.09)
spastik kolon sendromu konusuna da bir bakmanı öneririm.
0
putperest
(18.08.09)
endoskopiden korkmayın,uyutuyor bazı hastaneler siz de öyle bir şey isteyn,ishal tehlikeli olabiliyormuş,bol bol su için
0
mor.inek
(18.08.09)
endoskopi'yi elinizin uzerinden bir madde vererek yapan hastaneler var. hemsire simdi ilaci veriyorum dediginde ben kopmusum zaten, uyandigimda da hersey bitmisti. hicbirsey hatirlamiyorum endoskopi ile ilgili.

hatta ilactan eve istedim vermediler.
0
fdegir
(18.08.09)
günlerdir domates salatalıkla besleniyorum zaten endoskopiden kaçış yok gibi görünüyor en iyisi uyuyup hiç bişey hatırlamamak galiba sallamasyon ilaç kullanmak da pek akıl karı değil. hortumsal faaliyetlere devam o zaman. cevap veren herkese çok çok teşekkür ederim sağlıklı günler..
0
🌸gut
(18.08.09)
günlerdir salatalık domatesle beslenip ishal olmanız pek şaşırtıcı değil aslında.
0
gonion
(19.08.09)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.