[]

ya bi insan kızı yaşındaki birine neden tecavüz eder?

tecavüzle kalmaz bıçaklar?
öldürdüğü yetmez yakar?

cidden büyük şoktayım. maalesef tecavüz edip öldürme olaylarını, cidden lanet olsun, görüyoruz, kanıksıyoruz (allah kahretsin) ama yakmak nedir ya? yakıp bi dere kenarına atmak?

içim soğumuyor arkadaş. ne olur bi şey deyin.

 
böyle şeyler görünce baya kanım çekiliyor, hani o an "vur" deseler vururum ne yaptığımın farkında olmadan.

tek teselliyi onların ruh hastası olduğunu hatırlayarak buluyorum. hasta yani, ruh hastası, olaya bilimsel bakmaya çalışıyorum vs.
  • Lt. Col. Frank Slade  (14.02.15 12:03:10) 
yakmak iyi fikir aslında. cesedin teşhis edilmesini engeller. tecavüz ve cinayetle ilgli bir şey söylemeye gerek yok.


  • fayfim  (14.02.15 12:05:43) 
ben de anlamıyorum bazen. yakmak veya dere kenarına atmak tamamen suçu ortadan kaldırmaya çalışmak için fakat bir insana tecavüz etmek ve öldürmeye çalışmak nasıl bir psikoloji halinde yapılır bilemiyorum


  • yeni dunya duzeni  (14.02.15 12:06:54) 
@fayfim: hangi devirde yaşıyoruz? dna dan çok rahat teşhis edilir. ama bir insanın ölüsünü dahi yakmak nasıl bi vahşet, onu havsalam almıyor (tecavüz edip öldürme olayını hadi cinnetle vs açıkladık diyelim)


  • damdanakan  (14.02.15 12:07:36 ~ 12:08:26) 
ilk önce bir insan neden tecavüz eder diye sorulmalı, bunun yaşı yok


  • mrenton  (14.02.15 12:09:34) 
kim olduğunu bilmediğin cesedin dnasını nasıl teşhis etmeyi düşünüyorsun ki? bunlar yakalandığı için dnayla kesin sonuca ulaşabilecekler. ama sokakta ceset bulup hadi buna dna testi yapalım, anlaşılsın. oo dna'sından obama olduğu ortaya çıktı diye bir şey yok benim bildiğim. cahilsem aydınlatın.


  • fayfim  (14.02.15 12:10:24) 
nasıl bir soru bu ya. yaşları denk olsa anlayış mı göstereceksiniz ?


  • platoniclover  (14.02.15 12:13:31) 
@platon: ne alakası var?


  • damdanakan  (14.02.15 12:15:30) 
dna'dan yaşı cinsiyeti hatta uyruğu belirlenir, kayıp başvuruları ile eşleştirilir ve profile uyan yakınlarından dna örneği alınarak karşılaştırma yapılır.

uyarayım dedim.
  • thracian  (14.02.15 12:15:33) 
ülkedeki kadın yokluğunun sonucu.

tecavüz kısmı şaşırtıcı bence.
sonrası beklenen sonuç. tecavüz edip doğaya salamaz. ortadan kaldırması gerek. önce bıçaklıyor ölsün diye. sonra cesetten nasıl kurtulurum deyip yakayım bari diyor. onu da pek becerememiş. sonra da dere kenarına bırakıyor. bari denize falan ataydın...
  • siradisi00  (14.02.15 12:16:53) 
elbetteki sokak ortasında bir ceset bulunursa, neyse gömüp olayı kapatalım demiyor emniyet. dna testi yapılır. öldürüp yakmak tamamen o anki durumun psikolojisinden geliyor. zaten böyle bir olayı gerçekleştirenler sağlıklı düşünemeyen insanlar oldukları için olayda mantık aramamak lazım diye düşünüyorum.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (14.02.15 12:18:38) 
ruh hastası falan değil bunlar, lütfen ruh hastalarını hedef göstermeyelim, ahlakı ve kişiliği bozuk insanlar, kendi davranışlarını kendileri tayin edebilen ve tercihleri böyle vahşet olan adamlar.


  • m7rv7  (14.02.15 12:19:12) 
Tecavüz bilinçaltının dürtüleriyle yapılan bir eylem. Yani siz buna gözü dönmüşlük de diyebilirsiniz Id'nin harekete geçirmesi de. Yakma eylemi bundan daha farklı; Id'nin etkisinden çıkıp kendi benliğiyle hareket etmeye başlayan kişinin yaptığı eylemin neticesinde dehşete kapılması sonucu suç delillerini ortadan kaldırmaya çalışmasıdır. Doğadaki birçok şey sebep sonuç ilişkisi ile açıklanabilir.


  • angelus  (14.02.15 12:19:23) 
kızı yaşındaki birine tecavüz etmeyi geçin, kendi kızına tecavüz eden insanlar da var. ne eşine, ne yaşıtına, ne çocuğu yaşındaki birine, ne de kendi çocuğuna tecavüz eden insanın durumunun hiçbir açıklaması yok.

aşağıda bir yerde idam cezası gelsin mi diye sorulmuştu. ben böyle bir şeyi yapan insanın akli dengesinin yerinde olmadığını ve hiçbir cezanın onun için caydırıcı olacağına inanmıyorum.

yakmalarının sebebi de bana kalırsa mağdurun kimlik tespitini engellemeye çalışmak. mantıklı düşünemedikleri bir halet-i ruhiye içindelerdi sonuçta.
  • okuyamıyom ben ya  (14.02.15 12:27:26) 
tam olarak angelus gibi düşünmeye çalışıyorum işte böyle durumlarda. bu yüzden "nasıl duygusuz bir adamsın" derler genelde bana. aslında içten içe kendimi buna ikna ettiriyorum.


  • Lt. Col. Frank Slade  (14.02.15 12:27:29) 
Amk memleketi zaten bi tek siddetten ulke gundemine oturuyor. Kizin basina gelenler cok uzucu, bu isi yapan zaten yandi. Bu isten cok buyuk sikintilarla ayrilacak, yatacak yeri yok. O yakalananlar da yandi. O kizi getirmez tabi o kesilen cezalar. Bu isin temeline inilmeli, ama inilmez. Gundemde abdde oldurulen suriyeli muslumanlar var.


  • it could be wrong  (14.02.15 12:29:23) 
@angelus'un yazdıklarına yakın bir şeyler söylemek istiyorum.

bunu yapanlar henüz hayvandan insana geçiş aşamasında hayvana çok yakın bir yerdeler bence.

o sizin düşündüğünüz insanlık, hümanizm, anne, kız, eş, ayıp, günah kavramları bu insanlarda yok. yani eşini, kızını, annesini sevmek, karşısına çıkanın da bir insan olduğunu düşünebilme yetisi yok. sadece cinsel dürtüleri var. duygu düşünceleri ilkel.

başka bir açıklama aklıma gelmiyor. cinsel dürtülerle hayvanların bile yapmayacağı şeyi yapıyor.

içinde yaşadığımız bu ilkel toplumda da erkeklerin ve erkekliğin yüceltilerek kadınların aşağılanması benzer olayları iyice pompalıyor. erkeklere 2-3 yaşında eve gelen misafirlere haydi pipini göster deniliyor. sonra o pipi dünya üzerindeki en önemli şey oluyor onlar için. pipisi var diye onu her yere sokup, pipinin keyfine adam öldürmeyi normal görüyor.

zaten bu tip tecavüz, cinayet gibi ağır suçları işleyenlerin çoğunda insani duygular yok. karşılarındaki ile empati kurmaları imkansız.

hani deniliyor ya senin de anan, bacın, karın var. işte o terimler, o nosyonlar bu insanlarda yok. bu insanlar gayet normal bir şekilde bacılarına, kızlarına da tecavüz ediyor. böyle bir çok vaka var, okuyoruz

:(
  • mea maxima culpa  (14.02.15 13:03:53 ~ 13:16:30) 
cinsel açlık. gençken sevişememiş belki güzel kızı kuytuda kenarda yakalayınca üstüne cahillik eklenince böyle olaylar çıkıyor işte.


  • fransizkalanadam  (14.02.15 16:53:06) 
@Fransız böyle bir durumda trolleyip saçmalama artık. vicdanın yok mu senin?

hay senin cinsel açlığına yani. bir tane kız arkadaş bulamadın diye beynimizi erittin yeminle.

paran var doktora gidip tedavi olsana sen.
  • mea maxima culpa  (14.02.15 17:09:29) 
@fransız bi yönüyle haklı, cinsel açlık var bu işin içinde ama her cinsel açlık çeken tutup birine tecavüz edip onu öldürmez, yakmaz.


  • damdanakan  (14.02.15 17:41:30) 
cahillik diyorum, eğitimsizlik diyorum, hala bana gelip laf atanlar var. te allahım :P


@mea düşüncem bu yönde, bunu sadece yazanda ben değilim, benim gibi düşünenlerde var bir sürü biraz bakarsan. kendi işine baksan güzel olacak, benimle uğraşıp durma amk. yeter sıktın.
  • fransizkalanadam  (14.02.15 17:44:55 ~ 17:48:10) 
Dikkat genelleme geliyor, istisnalar üstüne alınmasın tartışma çıkmasın.

Tamamen yetiştiğiniz çevreyle alakalı. Görmüyorsunuz duymuyorsunuz Türkiye'yi (hatta dünyayı) çevreniz gibi sanıyorsunuz. Biz her gün bunları duyuyoruz demiyorum. Biz her gün bunları yapabilecek potansiyelde insanlar görüyoruz. O yüzden yadırgamadım ben pek. Vahşet mi, alası. Orospu çocukluğu mu, dik alası. Ama garip gelmiyor bana. Direk aldım hafızama.

Sevgilim de mesela "Ya bir insan nasıl çocuğuna vurur ya, anlamıyorum. Avmde gördüm yapıştırdı direk çocuğa." dedi ve bunu yarım saat anlattı. Çocuğa vurmak yapılabilecek en büyük cahilliktir ve benim gözümde adam öldürmekle yarışır. Ama öyle üzülmedim sinirlenmedim yadırgamadım. Normal geliyor.

Dünyaya açılın abi dünyaya. İsteyen alınsın üstüne sonuçta bu bir genelleme. Sizin gördüğünüz güzel çevre var ya, heh onun dışında güzel çevre yok. Dışarısı bok kaynıyo.

Ya da neyse ya, çıkmayın bence. www.youtube.com
  • günde 3 litre kola içen adam  (14.02.15 18:12:36) 
yahu ben gazi mahallesinde oturuyorum, varoşun dibi. kime ahkam kesiyorsun bilmeden etmeden. bu orospu çocukluklarını kanıksamak zorunda mıyız?


  • damdanakan  (14.02.15 18:18:25 ~ 18:19:36) 
İki kez üstüne alınmasın herkes dedim. Kimseye bir şey taslamaya çalışmıyorum.

Sadece görülme ihtimali düşük olan, acayip şaşıracağımız bir şey değil ondan bahsediyorum. Ben de isterim "Ülkemizde çok fazla toplum baskısı var, kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçince herkes size bakıyor." diyen iskandinav kızıyla aynı görüşleri paylaşmayı. Ama yaşadığımız ülke bu. Senle benle de düzelmez bu.
  • günde 3 litre kola içen adam  (14.02.15 18:22:50) 
ok onu demişsin de şunu da demişsin:

Dünyaya açılın abi dünyaya. İsteyen alınsın üstüne sonuçta bu bir genelleme. Sizin gördüğünüz güzel çevre var ya, heh onun dışında güzel çevre yok. Dışarısı bok kaynıyo.

kanıksayarak da bi yere varamayız, öyle de bi durum var. ısrarla şaşırıp şoke olursak belki denize bir deniz yıldızı da biz atmış oluruz.
  • damdanakan  (14.02.15 18:25:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.