[]

Gandalf abartılmış bir balon mu sizce?

aslında lotr evrenindeki büyücüler balon. ne yapabiliyor ki yani savaş sırasında baya baya kılıç kullanıyor adam. bi sinirlenince rüzgar falan estiriyor bi de asasıyla ışık falan yakıyor arada. çok balon değil mi sizce de? orklara büyüyle dalsa, orduyu böyle yarsa falan büyüyle anlıycam yada kendi ordusuna bişeyler yapsa güçlendirse vb. yok efenim. balon diyorum ben.




 
Ben de aynı şekilde düşünüyordum, bir yerde okumuştum, büyücü olmayanlara büyü yapılamıyor gibisinden. Filmleri baz alma, alacaksan da moria da balrog ile olan dövüşünü hatırla, gayette vijuv ciccjjjuv diye büyü atıyordu.

***spoiler***

extended versiyonda saruman kendisine bir firebolt fırlatıyor isengard'da, efendimesöyliyim witch king ile karşılaşınca büyü yapacak gibi oluyor fakat witch reyiz asasını patlatıyor (kitapta böyle bir sahne yok), son olarak hobbit'te gandalfı kurtarmaya gittiklerinde saruman tıpkı bir reyiz gibi bangır bangır büyüyle yüzük tayflarını dövüyor.

***spoiler***

balon ama nefesle dolmuş balon gibi değil, helyum balonu bir nevi.
  • hailtothethief  (13.02.15 22:20:19) 
dogru lan


  • hjarteblod  (13.02.15 22:21:40) 
her belayı bir büyüyle savuştursa 4 kitap yazılamaz. bu yüzden böyle yapılıyor çok takılmayın :)


  • neira  (13.02.15 22:25:00 ~ 22:25:47) 
Bu konu şurada işlenmiş
onedio.com

  • aychovsky  (13.02.15 22:27:11) 
Tövbe derseniz yararınıza olur.

www.thewhitetree.org

Şurada mesela sizin sorunuz tartışılmış.

Eğer google'da "gandalf büyüleri" diye aratırsanız tartışmalar ve gandalf'ın kullandığı büyü listesini görebilirsiniz.

+Gandalf dediğimiz şahıs fireball-inferno-wintergrasp tarzı RPG mantığı ile çalışmıyor o bilge ve kudret taşıyan daha çok umut veren, büyü yapar yapmaz değil yaparsada anasını ağlatır ortalığın ve normal goblin-ork-insan tayfasına büyü kullanmaz glamdring adlı büyülü efsunlu kılıcını kullanır. Ki büyücüler kudretlenmiş kişilerdir orta dünya evreninde normal hayat düzenine müdahale etmezler yasaktır bundan kaçınırlar onların misyonu kadere müdahale etmek değildir.


Balrog ile kapışırken kullandığı anor ateşi orta dünya evrenini yok edecek güçlüktedir.
  • vosvos3131  (13.02.15 22:27:57 ~ 22:29:23) 
Kural olarak dogrudan karisamiyor olaylara, yardımcı oluyor sadece. Yoksa komple ork ordusunu zikertir aslında. Yarı tanrı gibi bisi Gandalf baba. Sadece yol gösteriyor, yardım ediyor. Onun da parmağında güç yüzüklerinden biri var.


  • orient blue  (13.02.15 22:32:03) 
gandalf aslen maiadır. istari olarak orta dünyaya gelmiş gelirken de epey güç kaybı yaşamıştır. yani aslında sauronla balrogla aynı türden ama valar istariyi yani büyücüleri orta dünya üzerinde onlar kadar etkili olmasınlar, zalimleşmesinler diye daha bi güçsüz şekilde yolluyo orta dünya'ya. tolkien gandalf için en bilge maiadır der hatta silmarillionda.


  • bir garip seyyah  (13.02.15 22:35:57) 
bir ara reddit'te "gandalf sucks at magic" başlıklı yüzlerce cevaplık bir tartışma vardı, başlığı görünce onu hatırladım. :)

filmlerdeki kılıç sahnelerinin bokunu çıkardıklarından böyle düşünülüyor bence.
  • Unorthodox  (13.02.15 22:37:57) 
olm adam insan değil. aragorn'un amca oğlu değil ki gelip bi bismillah deyip üflesin bütün orklar ölsün. insan suretine bürünmüş büyücü. kendince kuralları var. mesela rohan'lıları ikna etmeye çalışıyordu destek için, istese zorlayabilir. ama zorlamıyor. yassah. gandalf'ı gönderen abiler istemiyor. silmarillion'u oku


  • ack3000  (13.02.15 22:56:48) 
Cafcaflı, ortaklığı velveleye verecek bir tip gerek. Cingar çıkmazsa nasıl olaylar büyüsün?


  • cetoxim  (13.02.15 23:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.