[]

nic.tr'den alınan domain, nameserver

nic.tr'de sanırım nameserver desteği yok. bir nameserver bulup nic.tr'deki dns sayfasına girmemiz gerekiyor sanıyorum değil mi? sonra ne yapmak gerekiyor? tam olarak anlamadım da. bu nameserver olayını ücretsiz veren bir yer var mıdır?




 
nameserver hosting firması veriyor size domain ayarlarından o bilgiyi dolduruyorsunuz


  • masa penisi  (13.02.15 16:44:23) 
Ücretsiz servisler var, cloudflare kullanıyorum ben her ne kadar amacı farklı olsa da güvenlik kısmını devredışı bırakarak sadece ns olarak da kullanabilirsin. Aldığın nameserverlara yönlendireceksin, ondan sonraki işlemleri yönlendirdiğin yerden yapacaksın. Yani nic.tr ile yönlendirmeden sonra bir işin yok.

Cloudflare dışında free nameserver gibi aramalarla ücretsiz başka servisler bulabilirsin.

Ha bu arada tabi web sitesi için hosting alıyorsan orası bu hizmeti ücretsiz verecek.
  • osurdum  (13.02.15 16:45:38 ~ 16:45:59) 
hosting yok kendi bilgisayarıma yönlendircem. e-maili falan ayarlamam için dns kayıtlarını düzenlemem gerekiyor. yani bana nameserver sağlayan bir de dns kayıtlarını düzenlememe izin veren bir hizmet lazım.


  • bellbane  (13.02.15 16:46:06 ~ 16:49:38) 
kurum.yandex.com.tr


  • rencideedipadivar  (13.02.15 17:06:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.