[]

Bana iş alanları yazalım

Selam. Elektrik elektronik mühendisliği mezunuyum.

Ben yapı olarak;

ofiste, bilgisayar üzerinde çalışabileceğim bir iş istiyorum. Yapacağım iş, yerim belli olmalı. Buna uygun, bölümüm ile seçebileceğim, güzel bir hayat standardı yakalayabileceğim iş alanlarına başvuru yapacağım.

Benim aklıma gelenler:

Bankaların insan kaynakları, gişe harici kısımları
Kurumsal şirketlerin bilgi işlem birimleri
Network mühendisliği birimleri

Bunlar harici, ne pozisyonlar ve iş alanlarına başvurayım?

Sık sık bakacağım, zira bugün bu başvuru işine başlıyorum planlı olarak.

 
Öncelikle bankacılıktan uzak dur derim.

Mühendislik firmalarında ya da daha büyük kurumsal firmalarda (Schneider Electric, ABB, Siemens vb.) Proje çizimi, Tasarımı, Tekliflendirme, Satış, Kalite Kontrol, Kalite Yönetimi (ISO olayları gibi). vs
  • draconas  (13.02.15 12:49:14) 
1- Bankaların genel müdürlüklerine girebilirsin. Bankacı olmak şubede çalışmaktan ibaret değildir. O nedenle sana uygun bir pozisyon bulabilirsin. Yeni mezunsan MT olarak başvurabilirsin.

2- Telekomunikasyon sektörüne başvur. Vodafone filan iyi para verir. Çok elektrik elektronik mezunu arkadaşım orada.

3- İngilizcene güveniyorsan Unilever, P&G'de acayip mühendis alırlar. Ama bunlar Boğaziçi-ODTÜ-Bilkent-Koç-Sabancı dışına pek pas vermez.

4- Etik yargıların yoksa Philip Morris de çok EE mezunu alabiliyor benim gördüğüm. İyi para veriyordu eskiden.


Satış dışı bir bölüme girersen bu saydığım hepsinde amiyane tabirle günde 9 saat kıçının üstüne oturur bilgisayar başında çalışırsın :)
  • lcha  (13.02.15 12:59:11 ~ 13:01:43) 
qa/qc pozisyonlarına bakın, mümkünse enerji sektörünü deneyin.


  • argent dawn  (13.02.15 13:10:36) 
kariyer'de bakıyorum da abi çok çok zor ya. istediğim şekilde filtreleyemiyorum. çok karışıyor işler. bana yardım eder misiniz?

mesela yapı kredi yazıp ilanlarına baktım. böyle daha verimli sanki. şirket ismi yazıp bakmak. istediğim şartlar yukarıdaki gibi. kurumsal bir şirkette. cevap yazmış olan arkadaşlar da tekrar yazabilir mi? teşekkürler bir de.
  • brad pitt  (13.02.15 13:43:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.