[]

turk antropologlar nerelere gidiyor

amerikalilarin yazdigi bir kitap okudum. adamlar 3-5 yilligina doktora icin endonezya, filipinler, meksika gibi yerlerde yasamislar. turkiye'de doktora yapanlar nerelere gidiyor?




 
Sikinti su bence: Sen Türk olarak Türkiye'de doktora yapip Türkiye üzerine ya da baska bir yer üzerine arastirma yapsan sözünün pek kiymeti olmayacak okudugun üniversitenin kalitesi sebebiyle. Zaten sosyal bilimlerde bu konularda isim yapanlar (bana öyle geliyor) etnik kökenli olup calismalarini bir bati üniversitesinde yapanlar oluyor (ABD, Almanya, Ingiltere falan). Bir Alman üniversitesine kayit oldun mesela ve diyelim Hindistan'da arastirma yapilacak. Adamlar ya Hint kökenli birini secmeyi tercih ediyor ya da ellerinde halis muhlis Almanlar var, kicikirik Türk'ü niye göndersinler. Kisacasi pek bi yere gidemiyoruz sanki. Türkiye ya da orta doguda yapilacak arastirmalar icin bile Kürt'leri Süryanileri ne bileyim Ermeni kökenlileri falan filan tercih sirasinda önde tutuyorlar azinliklar diye. tam antropolojiye apply eder mi bilmiyorum da genel olarak sosyal bilimlerde böyle sanki.

ay cok bildigimden degil ama
  • hophophoba  (13.02.15 10:32:30 ~ 10:34:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.