[]

Nerede bir dilenci görsem

Veya benden yemek ne bileyim yardım isteyen birini görsem karşıma çıksa
Günahlarımı hafıfletmek için yada başıma gelecek belaları önlemek için
Allahın bana Sunduğu bir lütüf olarak, bir şans olarak görürüm. Yanılıyormuyum size ne hişseddiriyor böyle durumlar?


 
çok basit ve düz geldi bana bu düşünce john kardeş kusura bakma. dilenciler veya yardıma muhtaç insanlar bana göre toplumda bir şeylerin düzgün gitmediğinin göstergesi ve bu insanların çoğu muhtaçlığından değil de itliğinden, tembelliğinden tercih ediyor dilenciliği. dolayısıyla ben bu vasıfsız parazitleri gördüğüm zaman "allah'ın lütfu" olduklarını düşünmek yerine sinirleniyorum. kısa süreliğine hem kendime, hem onlara, hem bizi bu hale getiren düzene falan bi' sövüyorum şöyle kızıyorum ama geçiyor çabucak.


  • der meister  (13.02.15 07:20:05) 
Ben yardım etmenin, yiyecek almanın uzun vadede zararlı olduğunu düşünüyorum. Yardım ediliyor diye dilenci gidiyor çocuk yapıyor. Bunun için olmasa bile karnı aç kalırmış, okula gidemezmiş gibi düşünceleri olmadan çocuk yapıyor üçer beşer tane. Sonra çocuklarını da dilendiriyorlar. Küçük yaştan alışmış, ailesinden görmüş çocuk büyüyünce ailesi gibi kolay yoldan karnını doyurmak için yine dileniyor. Böyle böyle sonu olmuyor.


  • ontheroad  (13.02.15 07:30:06) 
ontheroad+1
aynen aslında kötülük yapıyoruz. gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlar yardım istemekten utanan insanlar, sokakta gördüğümüz dilenciler değil.

eğer yardım etmek istiyorsan, karşılık beklemeden yapmalısın. kendini korumak için değil.
Karşılık bekledikten sonra yapıyorsan sana geri dönmez o söyleyeyim.
  • innerbliss  (13.02.15 07:47:53) 
Bende ne zaman dilenci gorsem icimden etmedik kufur birakmiyor, yalanci, sahtekar insanlar olarak görüyorum onları.ha bu fikre nasil kapildim peki? Bir gun dilenci gordum karsimda oturuyor. Allah razi olsun vs basladi saymaya. Gittim yanina cebimdeki uc bes kurus bozuklugu verdim. Arkamdan allah cezani versin pis cimri vs demeye basladi. Ben ondan sonra hic bi dilenciye para verir miyim sizce?


  • emekli intihar komandosu  (13.02.15 07:52:13) 
Kolaya kaçıyorsun.


  • sehpa fx350  (13.02.15 08:09:14) 
der meister'a kısmen katılıyorum. Dilenenin fazla olması bir şeylerin ters gittiğini gösterir. Bu ters giden şeyde kendi payım olduğunu düşünür, suçlu hissederim genelde. Uzun vadede yardım etmenin daha zararlı olduğuna inanıyorum.

Birtakım seneler önce,dar bir zamanımda Beşiktaş'tan Maslak'a yürümüştüm, arada birtakım kestirmelerden giderken bir dilenci ile karşılaştım. Adam dilenirken, o sinirle "Param olsa otobüse binerdim" dedim, adam "Evladım, ben sana vereyim. Olduğunda sen yine bana verirsin" demişti. Israr da etmişti ama almamıştım.
  • aychovsky  (13.02.15 09:14:35) 
Bence dusuncen guzel ama biraz modifiye edelim. 1. Sadaka kazayi belayi onler. 2. Kazanilan malin fakir ve muhtaclarla paylasilmasi gerekir. 3. Karsimiza iyilik firsati ciktiysa ya da zor durumda birini gorduysek tepkisiz kalmamaliyiz. 4. Dilencilik artik bir sektor ve is olmus. 5.ben selpak satan yasli insanlardan selpak aliyorum genelde 6. Bir de sms ile bagis olayi var. Kizilaya falan arada 5 tl lik bi sms atin bence


  • photo85  (13.02.15 16:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.