[]

Ayağımı burktum.

Bugün öğlen otobüse binerken ayağımı burktum ve "çatank" diye bir ses duydum. Otobüse binmem gerektiği için ne kadar canım yansa da bastım üstüne. Sonra da bir süre yürüdüm, acı hissediyordum biraz ama öyle dayanılmayacak gibi değildi. Şimdi saat gecenin ikisi ve ben ağrıdan uyuyamıyorum. Gün boyu sadece ayağımı uzatarak dinlendirdim. Ayağımın üstüne basınca çok canım yanıyor. Ve aralıksız ağrıyor yaklaşık 2 saattir. Bazı şeyler okudum "kırılmış veya çatlamışsa da anlaşılmayabiliyor" diye. Çok korktum açıkçası. Ayağımı burkulduğu yöne yani sola doğru çevirebiliyorum ama sağ tarafa imkansız, hareket ettiremiyorum. Kırıldığını ya da çatladığını anlamanın bir yolu var mıdır ve şu saatte ne yapabilirim en azından uyumak için.
Ağrı kesici fayda etmedi.



 
Geçmiş olsun. Ne aldınız ağrı kesici olarak? Apranax varsa o iyi gelebilir
Bir de bir yana harket etmiyosa sıkıntı var gibi. Çıkık da olabilir korkutmak istemem ama... Sabah kesin doktora gidin

  • kucukharfler  (13.02.15 00:49:24) 
acile git röntgen çektir


  • guzel gunler gorecegiz  (13.02.15 00:49:31) 
"kırık değil çatlaktır o, kırık olsa duramazsın."


  • mrvengeance  (13.02.15 00:50:24) 
@kucukharfler çok teşekkür ederim. Apranax plus aldım şu turuncu olandan. 2 saat öncesine kadar öyle önemsenecek bir ağrım kesinlikle yoktu. Yürürken çıkan sorun da hani şu topuğumuz yukarı doğru kalkar, parmak uçlarında kalırız tam adım atarken. İşte o hareketi yapamıyorum ayağımı sürüyerek yürüyor gibiyim.


  • yalnizliktan devren kiralik  (13.02.15 00:51:17) 
Hemen gidip baktırmamı gerektirecek kadar şüpheli mi yani durum? Büyük ihtimalle çatlamış mıdır ki?


  • yalnizliktan devren kiralik  (13.02.15 00:53:00) 
Ayrıca ayağım fazlaca şiş, içten yanıyor gibi hissediyorum ama morluk yok


  • yalnizliktan devren kiralik  (13.02.15 00:58:42) 
Bilemiyorum ama ben düşüp kolumu duvarın köşesine çarpmıştım. Acilde röntgen çkildi bişe yok dendi. Ben 1 hafta bekledim düzelmedi.
Parmaklarımı açıp kapatıyodum ama bileğimi kesinlikle oynatamıyodum. Meğer çıkıkmış.

Çıkıkçıya götürdü annem kadın bişiler yaptı ben kolumu sallaya sallaya çıktım ağrı acı kalmamıştı.
  • kucukharfler  (13.02.15 00:59:43) 
Buyuk hem de cok buyuk ihtimalle bir sey olmamistir xamanla gecer. Tabii krem ve bandaj ile sarip ustune mumkun oldugu kadar az yuklenmek lazim. Bir de bu burkulma cok lanet bir seydir yer eder orda bir sene boyunca tekrar burka riskin var kolayca dikkatli olman lazim uzunca bi sure.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.02.15 00:59:45) 
voltaren'in iğnesini öneriyorlar ama ben hiç kullanmadım. eğer imkanın varsa vakit kaybetmeden acile git derim ben, ben de geçer diye bekletmiştim ertesi gün bayıldım tabii sende de böyle olacak diye bir kaide yok ama olabilir de. git onu güzel bir alçıya alıp 1 hafta istirahat versinler. buz uygulamayı da unutma tabii.


  • 12tmaferd i  (13.02.15 01:02:12) 
@kucukharfler abimin sürekli kolu çıkardı ordan biliyorum böyle arasında boşluk var gibi oluyor, bende o durum yok, parmaklarımı da oynatıyorum o yüzden çatlamış olmasından çok korkuyorum,

krem ve bandaj buz vs hiçbir şey yapmadım ben, yarın ilk iş onları alayım o zaman :( umarım çatlamamıştır
  • yalnizliktan devren kiralik  (13.02.15 01:02:16) 
bir hafta mı :( peki çatladıysa ne kadar sürer bir bilginiz var mı? bir de ayağımı yükseğe koymam yazıyor ama bunu yapınca ayağım uyuşuyor feci halde.


  • yalnizliktan devren kiralik  (13.02.15 01:05:32) 
çatladıysa da muhtemelen 2-3 hafta durur en fazla ama muhtemelen çatlamamıştır, ayağını yukarı koyunca uyuşma durumunu bilemiycem.


  • 12tmaferd i  (13.02.15 01:14:12) 
abicim git bir an önce göster o ayağını. ciddiyim, bekletmeye gelmez. orada bir hasar var ve ayağın bu yüzden o durumda. verdiğin bilgilere göre de ufak bir şey değil. sağlık bekletmeye gelmez. sıcağı sıcağına müdahale etmeleri her zaman daha iyi. ayrıca ''kırık olsa duramazsın'' lafı tamamiyle hurafe. en acısızı (aşağı sarkıtmadığın ve basmadığın sürece) kırıktır. ve ayrıca kilo ve kemik yapını bilmiyorum ancak kimi zaman en ufak burkulmalar dahi bileği çatlatabiliyor.

durum ''hemen gidip baktırmanı gerektirecek kadar şüpheli''.

edit: internetten bakıp ayağına müdahale etme ve iyileşme süresi senin kilona ve kemik yapına göre değişiklik gösterir ancak bir süre çekeceksin. bu süreyi kısaltmak istiyorsan bir an önce gidip baktır ayağına.
  • air  (13.02.15 01:53:13 ~ 01:55:42) 
kızım dalga mı geçiyon, git acile hastaneye nereye gidiyosan, yarım saatlik iş röntgen çekip doktora göstermek. dua et de MR istemesinler. yaklaşık bir yıldır doğru düzgün yürüyemiyorum ben benzer bir kazadan dolayı. nörolojik falan dediler teşhis koyamadılar meğer buz pateninde anasını skmişim ayağın, ağrı sızı yok diye hiç gitmemiştim şimdi ödem olmuş falan filan ne bok olacağı belli değil.

belli ki sağlam burkmuşsun, bi şeyler yapmışsın. ayrıca not olarak ekleyeyim, muhtemelen kırılmamıştır ama "kırılsa/çatlasa yerinde duramazsın" diye bi şey yok. ben rıhtım'dan bahariye caddesine çatlak bilekle çıkmış adamım, gayet de duruyosun. gerçi eve varınca bağıra bağıra ağlamıştım acısından ama olsun oluyo yani öyle, gezebiliyosun çatlak ayakla falan da.
  • der meister  (13.02.15 07:24:39) 
Doktora gittim rontgen vs cekmedi, eliyle hareket ettirdi ayagimi butun yonlere, sonra da bir voltaren verdi sargi beziyle sardi. Onemli bir sey yok dedi. Baska yere gitsem mi? Agrim da bayagi azalmis durumda


  • yalnizliktan devren kiralik  (13.02.15 10:28:28) 
Basit burkulma gibi duruyor morarma da yoksa ama ses çıkması şüphe uyandırıcı. Ben olsam adam akıllı bir ortopedi uzmanına görünürdüm. Bağlardaki bir zedelenme, boşverilirse yırtık ve kopmaya ilerleyebilir.


  • arnold schwarzeneger  (13.02.15 10:31:56) 
Başta şişmişti ama şu an şişme yok morarma da olmadı. Ayaklarım hep çıtır çıtır ses çıkarır benim aslında :o
Bilemedim ki yeniden gitsem mi..

  • yalnizliktan devren kiralik  (13.02.15 11:15:33) 
Dayanamadim onkolojiye gittim. Rontgen cektirdim. Zedelenmis dedi. Sardilar, ilac verdiler, buz da aldim geldim icim rahatladi:) Herkese cok tesekkurler arkadaslar


  • yalnizliktan devren kiralik  (13.02.15 13:06:54) 
Gecmis olsun. Uzun bir sure dikkat et bilegini destekleyici ayaklabilar giy veya bileklik tak. Tekrar burkulma riski var bir sure dikkatli olmazsan.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (13.02.15 14:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.