[]

insan kendi kokusunu algilayamiyor mu?

Çok büyük hayvanlik yapip mesela bi hafta yikanmazsam ancak kendi kokumu aliyorum ben, koktugumu fark ediyorum.
Sigara içen birinin üstünün basinin kokusunu aliyorum ama kendinde sigara kokusu izine rastlamiyorum.
İki günde bir fircalasam ve günde yarim paket sigara icsem de agzim kokmaz.

Bana mi öyle geliyor acaba?

 
Ekside sigara birakmayla alakali bir cocugun entrysi vardi.simdiye kadar kimse anlamiyor sanarak cikardigi gazlardan dolayi ozur diliyordu.sigara koku olayini olduruyor gibi farkina varmadan agir rahatsizlik veriyoruz gibi:)

Bize oyle geliyor.
  • cizgilipijama  (13.02.15 00:43:21) 
sana öyle geldiğinden emin olabilirsin.


  • mahone  (13.02.15 00:43:38) 
insan kendi ter kokusunu falan alıyorda, böyle öküz gibi aşırı derece sigara koktuğunun farkına varmıyor, sen iki gün sigara iç sonra duş al, üstünden çıkan iç çamaşırları kokla bak, dondan atlete kadar resmen zift gibi kokuyor.


  • killerbee  (13.02.15 00:45:02) 
sana öyle geliyor tabii ki ben de kendime hep kokuyor gelirim mesela oysa tamamen kendime kokmayacağımı bildiğimden oluşan bir etki, kokuyoruz:(


  • mula  (13.02.15 00:45:34) 
Aramaya üşendim; ama insanın kendi gaz kokusunu 'kötü' bulmamasını açıklayan bir video izlemiştim. Evrimle alakalıymış sanırım. Diğer kokular da bununla ilgilidir belki.


  • auroraaurora  (13.02.15 00:50:27) 
insan nasıl kendi gaz kokusunu kötü bulmaz ya öyle birşey mi var? :)


  • sta  (13.02.15 00:55:52) 
Çok kötü olmadığı sürece duymuyor muymuşuz, neymiş. Öyle bir şeyler. :)


  • auroraaurora  (13.02.15 00:57:59) 
var öyle bir şey. insan kendi kokusundan ifrazatından rahatsız olmaz.
olanlar azınlıkta hatta.

  • namus ninjası  (13.02.15 00:59:30) 
valla ben baya rahatsız oluyorum kendimden kaçıyorum hatta alslsksk


  • sta  (13.02.15 01:01:36) 
damdanakan sen ne pismissin iki gün diş fırçalamdan yarım paket sigara içince leş gibi kokar ağzın sadece sen duymuyorsun.


  • kuzey li  (13.02.15 01:17:15) 
pislik ya midem bulandı olay sadece koku tembelliği denilen insan burnunun çok alınan kokuyu bir süre sonra algılamasını yitirmesinden kaynaklı bir şey. yani sana özgü bir şey değil.


  • mrthany  (13.02.15 01:30:49) 
2 aşamalı bir deney yap. iki gün sigara iç,yıkanma üstünü değiştirme.

sonra bu eşyaları poşete kaldır, her gün üstünü değiştir sigara içme. 3. gün sigaralı poşeti kokla
  • ceycey e  (13.02.15 01:43:39) 
auroraaurora'nın dediği video bu
www.youtube.com

İnsan kendi kokusunu alamadığı gibi, bazı kötü kokularını da seviyor.
  • aychovsky  (13.02.15 02:45:02) 
sadece kötü kokular için geçerli değil bu, güzel kokuları da alamıyoruz belli bir süre maruz kaldıktan sonra. beyin sürekli olan uyartıları filtrelemeye programlanmıştır. nasıl bir süre sonra odada tak-tak çalışan eski dede yadigarı saatin sesini artık duymuyorsak, ya da tenimize değen kıyafetlerin hissini sürekli yaşamıyorsak, koku için de aynısı geçerli.

insan en uzun süre kendi kokusuna maruz kalır, parfüm sıktığında da, afedersiniz zortlatarak osurduğunda da. vücut kokusu (ter değil, vücut), sürekli içiyorsanız sigara kokusu, ağzınızda sürekli bir enfeksiyon vs varsa ağız kokusu, insanın kendisi tarafından algılaması zor, başkaları tarafından ilk karşılaşmada anında farkedilebilecek kokulardır. sizinle belli bir süre aynı ortamda bulunurlarsa bu insanlar da o kokular filtreleneceği için daha az rahatsız olmaya başlarlar (alışırlar denemez, sadece beyin o kokuları elemeye başlar).
  • loveinaflipbook  (13.02.15 07:34:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.