[]

Asiri tatli istegi

Yillardir geceleri uykumdan uyaniyorum ve asiri tatli yeme istegim oluyor ara ara. Bazen haftalarca suruyor. 1 haftadir da ayni sekilde.

Bugun ise aksam yemeginden 1 saat kadar sonra yine cok asiri sekilde tatli yeme istegi geldi. Resmen kriz gibi. Ac da degildim. Hala degilim. Aksam yemeginde gayet iyi yedim. Kilo sorunum yok hatta zayif sayilirim. 1.62 boyum, kilom 46. Baba tarafimin cogunda babam da dahil seker hastaligi var. Anne tarafimda hic yok diye doktorum zamaninda olasilik dusuk demisti. Zaten bu durumdan ve ara ara agiz kurulugundan dolayi da bakiliyor aclik tokluk falan ara ara hep. Seker hastaligina dair hicbir sey gormediklerini soylemisti doktorum her seferinde. En son Eylul'de bakildi saniyorum. Agiz kurulugu icin de astim ve alerji ilaclarimin yan etkisi olabilecegini soylemislerdi.

Bu arada cok kotu bir ozelligim var ki cok az su iciyorum. Bazen gunde sadece 1 bardak geceleri ilac icerken ictigim oluyor. Bu aralar da az su ictim. Ama bazen gun geliyor suya doymuyorum. Ozellikle agiz kurulugu oldugunda.

Regl donemlerimde hep olan sey tatli krizleri ama daha reglime 2 hafta var. Regl ve reglimin uzak oldugu zamanlarda da oluyor zaten.

Neden olabilir bu? Ciddi anlamda da gerginim. Tatli istegi geldiginden beri cok fazla sinirliyim hicbir sebep olmadigi halde. Istedigimi yiyemedikce daha da sinirleniyorum. Su an bulundugum yerde bulmam imkansiz. Cikolata falan var ama bu seferki oyle bir geldi ki onlari hic istemiyorum. Direkt bol serbetli (baklava, sekerpare, revani vs) tatlilar istiyorum yogun sekilde. Sinir geldikce sigara iciyorum ve haliyle iyice sacmalamis durumdayim.

Son olarak belirteyim; Eylul'de siddetli bir kasik sancisi sebebiyle acile goturulmustum. Yapilan tahlillerde ekstra olarak kansizlik demislerdi. Kan ilaci kullanmiyorum bir suredir cok bulanti yaptigi icin. Ilac degisimi icin doktora gidecegim tatil donusu. O kan ilacini ictigim an kustugum oluyor cunku. Alakasi varsa bunun belirtmis olayim.

Dipnot: Hamilelik ihtimali yok.

 
Ağız kuruluğu sigaradan da olabilir.

Tatlı isteği normal. Olur arada krizler. Canınız 10 tane baklava çekse de 1 tane baklava yiyince geçer o istek.

Bana da tatlı değil ama bazı yemekler için aşırı istekler gelebiliyor ara sıra ve sonra geldiği gibi gidiyor. Gitmezse zaten kendinize işkence etmeyin, yiyin 1-2 tane, ne olacak ki?

Revani yapmak çok kolay bu arada. Yaparsınız kendiniz eğer fırın varsa.

İlave: Ha, ayrıca zayıf sayılmazsınız; bayağı zayıfsınız yahu. Protein ve sebze ağırlıklı beslenip biraz kilo alsanız iyi bile olabilir bence.
  • whimsical  (13.02.15 00:23:07 ~ 00:29:21) 
İnsülin salınımında problem olabilir. O da haliyle kan şekeri düşüklüğüne hipoglisemiye neden olabilir fakat bunu tahlil yaptırmadan bilemeyiz tabii.


  • angelus  (13.02.15 00:28:07) 
Bence tahlillerin yenilenmeli. Hem ağız kuruluğu, hem tatlı aşermeleri sinyal veriyor.


  • arnold schwarzeneger  (13.02.15 07:41:49) 
tahlillerin yapılması gerekliliğinin dışında, bir de bu bazı yiyecekleri aşırı yeme isteğinin altında başka bir sebep de olabiliyor - bazı mineral ve vitaminlerin eksikliği gibi. ne kadar doğrudur bilmem ama bu da olabilir:

physicalculturist.ca
  • pokerface  (13.02.15 08:33:19) 
gecmis olsun, reaktif hipoglisemi.
saka maka, olabilir cunku rh'de gece uyanma ve tatli yeme istegi oluyor. cunku yatmadan once birseyler yemis oluyorsun ve uykuya daldiginda kan sekerin pit diye cikip sonra dusuyor. rh'de sinirlilik, mala baglama, halsizlik, depresyon, agiz kurulugu vs. vs. hepsi var.
teshis icin endokrinolojiyle gorus, seker yuklemesi yapilcak. ama doktorun gerek yok derse israr etme :) sabahin korunden oglene kadar acbilac kaliyosun, rezillik.
rh'nin en onemli gostergesi yemekten kisa sure sonra dogan aclik hissi, kalp sirfintisi ve bayiklik.
caresi sik ve glisemik indeksi dusuk beslenmek.
  • jimicik  (13.02.15 13:36:24) 
sadece açlık kan şekerine bakıldıysa yetmiyor. şeker yükleme testi falan yapılmalı bence. eğer yapıldıysa ve onda da sorun yoksa daha kapsamlı ne kadar test varsa yapılmalı yani, bilmiyorum ne tür testler var. ancak bu aşırı tatlı isteği, ağız kuruluğu, sinirlilik falan normal şeyler değil.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (13.02.15 13:40:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.