[]

Üniversitede uzman olarak çalışan var mı?

Bir üniversiteden yaklaşık beş yıl sürecek bir projede çalışmam isteniyor. Önerdikleri kadro da uzman kadrosu. Ancak benim gönlümde akademik kadro var.

Eğer bu işi kabul edersem, akademik kadroya geçişte herhangi bir avantajım olur mu?

Bir de, yapacağım iş hariç iş kilitleme durumları olur mu?

 
akademik kadro icin doktoraniz olmasi lazim. 5 sene sonucunda doktora aliyor musunuz?


  • sinatra  (12.02.15 20:05:49) 
Şimdi başka bir soru da ortaya çıktı; diyelim ki ben eylülde aynı okulda doktoraya başladım. Proje bitti ve benim doktoram bitmedi. Uzmanlık işi proje bitince biter mi? Yoksa uzman olduktan sonra artık o okulun malı mı olurum? Yani proje bittikten sonra beni başka bir işe sürerler mi?


  • alperz  (12.02.15 20:08:41) 
sözleşmelidir o iş, proje bitince uzmanlık da biter.


  • devilred  (12.02.15 20:32:11) 
Peki kadro isterim diye şart koşsam ne derece ayıplanırım sizce? :D


  • alperz  (12.02.15 20:41:51) 
emin değilim ama devlet üniversitelerinde kadrolu memur olmak için kpss gerekiyor olmalı. eğer öğretim üyeliği istiyorsan o da ancak doktoradan sonra olabilir. doktora süresince ancak araştırma görevliliği yapabilirsin, o da alırlarsa. yani kadro koşma şartın anlamsız olur bence.

özelse zorla ama.
  • devilred  (12.02.15 20:47:15) 
uzman kadrosu sözleşmeli olmaz, proje vs sonunda da bitmez. kalıcı kadrodur, ayrıca doktora da yapabilirsin, hatta şuan ki durumda araştırma görevliliği kadrosundan daha iyi bile diyebilirim. çoğu kadro artık 50d ile açılıyor ve doktora bitince sona eriyor.

uzman kadrosunun maaşıda sanırım araştırma görevlisi maaşından daha iyi.

bizde çalışan uzmanlar hep çalıştıkları birim var örneğin SEM gibi, herkesin sem görüntüsünü o arkadaş çekiyor, hallediyor. projelerde filan yer almazlar bizim okuldakiler.
  • game of thrones  (12.02.15 21:12:26) 
1. akademik uzmanlık yolunda sonunda prof.a eşit bir kadrodur.
2. uzman olursan prof. olmana engel bir durum yok.
3. uzman olmak icin dr. bitirmene veya dr yapmana gerek yok.
4. dr bitince yrd.doc, ve doc kriterlerini sagladiginda bunlara basvurabilirsin.
  • helenart  (12.02.15 21:16:22) 
"Uzman kadroları idari ve akademik olmak üzere 2'ye ayrılır. İdari uzman kadrosu kpss ile atamalarda oluyor , akademik uzman kadrosu ise 2547 sayılı YÖK kanununa tabii olarak Ales+kpds,üds+okul ortalaması+mulakat gibi diğer okutman kadrolarında olduğu gibi atamayla oluyor."

şöyle bir şey buldum cevaba bakınırken. akademik uzmanlık olacak değil mi seninki?
  • devilred  (12.02.15 21:34:02) 
Evet akademik uzmanlık olacak. Daha doğrusu ne istersem o olacak gibi görünüyor. Çünkü adamlar beni çalıştırmak istiyorlar. Benim elimdeki sertifikalara göre en uygun durumu belirleyeceğiz.


  • alperz  (12.02.15 21:44:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.