[]

elleri titreyen sekreter

saçma başlık oldu biliyorum. olay şu;

insanları inceleme hastalığım var. sürekli izlerim sapık gibi çaktırmadan (gözünüzde canlandırın diye, yoksa sapık falan değilim). ne giymiş, saçını bugün nasıl jölelemiş, kravatını dünden farklı bağlamış, ayakkabısı yeni galiba vs. diye incelerim. çoğu da istem dışı oluyor, incelerken başka şeyler düşünmeme yardımcı oluyor gibi.

şimdi çalıştığım yerde bi sekreter var yaklaşık 8 aydır burada. çalıştığım yerde 4 kişiyiz. 2 kişi sürekli seyahatte, ben %70 ofis, gerektiği durumlarda seyahatte, sekreter hep ofiste. odalarımız farklı, altlı üstlü diyebilirim. aramız da iyidir ama öyle enseye tokat değiliz.
bu kadının yanına ne zaman insem zangır zangır elleri titriyor. ama gerçekten zangır zangır. o da rahatsız oluyor bundan hissediyorum ama ben hiç oralı olmuyorum, hiç fark etmiyormuşum gibi davranıyorum (şaşı adamın şaşı gözüne bakmamak gibi :d )
ama atıyorum kendisine kahve yapıyor mutfakta, ben de iniyorum kahve yapmaya, o sıra eller normal, ben gelince zangır zangır titriyor yine. ya da telefonda konuşuyor, ben depo kısmında bişeylerle uğraşırken görüyorum telefonda konuştuğunu, yine normal, odasına yaklaşıyorum "kim? bana mı?" işareti yapıyorum yine titriyor.
başlarda heyecandandır, yeni iş, ortam falan diyordum ama 8 ay oldu ya. ulan bende mi sorun var diyorum, yoo her şey tam olarak olması gerektiği mesafede. aklıma "lan bu bana aşık falan da ondan mı böyle titriyor" gibi saçma bi düşünce bile geldi ama kadın 48 yaşında kendi halinde takılan biri.

artık ben de rahatsız olmaya başladım ama. tamam biliyorum onun da elinde değil, ama her evrak uzattığında falan zangır zangır titreyen eller de görmek bazen geriyor beni.
acaba bir rahatsızlığı mı var? ya da bir ara konusunu açsam mı? çok da merak ediyorum çünkü neden böyle diye. belki bi yardımımız da dokunur?

 
48 yaşındaki kadınlar aşık olmaz diye bir kanun yok.

anlattığınız gibi, yani normalde sakinken, siz ortama dahil olduğunuzda heyecanlanıyorsa size karşı engel olamadığı birtakım hisler besliyor demek ki.
  • mavi istiridye  (12.02.15 15:57:07) 
El titremesinin binbir nedeni olabilir ve o da bu durumu sallamıyor olabilir. Örneğin, çocuklukta parmak kıtlatma dediğimiz hareketin çok yapılması da ileride parmakların ve ellerin titremesine de neden oluyor, beyindeki bir ur da, Parkinson başlangıcı da. Babamın elleri titriyordu, testleri yaptırdı, eklem zayıflığı çıktı, şimdi parmaklarını çalıştırıyor. Ben de aralıksız 7-8 saat bilgisayarda yazı yazarsam bir 15 dakika falan titrer. O da sekreter; belki bilgisayarda yanlış pozisyonda yazı yazmak gibi faaliyetlerden böyle bir rahatsızlık edinmiş olabilir. Rahatsızlığı varsa, el tirreme dışında da bir belirti vermemişse önemsemeyip doktora gitmemiş de olabilir, o yüzden uygun bir dille söylemek gerek. Seni tersleyebilir de "Ben de biliyorum, ne yüzüme vuruyorsun" gibilerinden.


  • aychovsky  (12.02.15 15:57:17 ~ 15:58:11) 
@mavi, cevabına saygı duyuyorum ama ayçovski tarzı cevapları bekliyorum açıkçası. sebebini merak ediyorum, dediğin durum gerçekten olasılıksız.

@ayçovski, terslemez ya. ben o zaman bi ara inceden zarf atarak açarım muhabbeti. sahiden bazen de üzülüyorum, belki çok da basit bir tedavisi vardır, belki tamamen psikolojiktir, o zaman başka çözümler üretiriz falan. böyle olmaz ama.
  • Lt. Col. Frank Slade  (12.02.15 16:00:58) 
birisi bakarken kasılıyor olabilir, bende de var o çok iyi yaptığım bir şeyi bile birinin baktığını hissettiğim an mahvedebilirim..
normalde takır takır yazarken biri baktığında yanlışım artar mesela, hatta bir çalıştığım yerde biri bunu üzerine alınmış "ben gelince heyecanlanıyorsun, hata yapıyorsun yazarken" demişti sinirimi bozmuştu..

denk geldiğiniz bir an sorun problem olup olmadığını ama bana denk gelen gibi olmayın lütfen..
  • mutekebbir  (12.02.15 16:05:35 ~ 16:06:49) 
aklıma şey geldi, eğer küçüklükten başına gelen talihsiz bir olay varsa, tecavüz vs. gibi. bir erkekle aynı ortamda yanlnız kalınca ister istemez bu fobisi depreşiyor falan olabilir.


  • bobinhoo  (12.02.15 16:09:19) 
@bob, o da geliyor ara ara aklıma zaten. ya da babadan dayak falan da olabilir ne bileyim, dünyanın türlü türlü hali var, insanın yüzünden anlayamıyorsun ki.


  • Lt. Col. Frank Slade  (12.02.15 16:11:38) 
böyle bi arkadaşım vardı, normalde titreme kasılma vs yok ama birileri dikkatini ona verip dinlemeye başladığında ne bileyim gözler ona çevrildiğinde eli ve sesi titremeye başlıyordu

bence sen onun üstü olduğun için her yanına gittiğinde, ondan bişey istediğinde yani ona odaklandığında benim arkadaş gibi sebepsiz titreme geliyordur
  • azizakin  (12.02.15 16:16:18 ~ 16:16:51) 
@aziz, bizde öyle alt üst yok ya. yani var da teoride. o yüzden dedim 8 ay oldu, hala aynı diye. bizde herkes işini yaptıktan sonra alt üst diye bişey aklımıza bile gelmez. ki herkes işini iyi de yapıyor.


  • Lt. Col. Frank Slade  (12.02.15 16:19:02) 
ayçovsky verilerin nereye dayanıyor bilmiyorum ama sen de parmak kıtlatma konusunda bir efsanenin kurbanı olmuşsun. yok öyle bişe.

www.bbc.co.uk
  • achtundsiebzug  (12.02.15 16:43:49) 
@achtundsiebzug Olabilir, babamın geçen sene gittiği doktorun söylediği idi. Onu sordu da doktor, gayet ciddi bir şekilde "Yapar çünkü" diyerek.
Şunu iyice okuyayım da, ona göre çıtlacağım parmaklarımı çıtır çıtır. Çok özlemiştim :)

  • aychovsky  (12.02.15 17:01:18 ~ 17:01:48) 
ortaokuldayken, blok flüt ile bir şey çaldığımızda öğretmen parçayı bana çaldırdığı, beni örnek gösterdiği, herkesin bana bakmasına sebep olduğu zaman ellerim zangır zangır titrerdi. sınıf arkadaşlarımla da o yaşlarda tam anlamıyla kardeş gibiydik, çekinmemi gerektiren hiçbir şey yoktu.

bir anda ilgi odağı olmaktan, örnek gösterilmekten, gözlerin üzerimde olmasından rahatsız olurdum. büyüyünce, zamanla geçti o titremeler; ama halen heyecanlanırım böyle durumlarda da pek belli etmem.

siz zaten herkesi izliyormuşsunuz ya, belki sekreter hanım da bundan geriliyordur. bir hata yapmamaya çalışıyordur. bu da onu strese sokuyordur. stres de ellere vuruyordur.

kendisini rahat hissetmesi için doğrudan gözlerine bakmayabilirsiniz mesela (tabi eğer doğrudan gözlerine bakıyorsanız). alın, gözler, burun üçgenine bakın direkt gözlerin içine bakmak yerine.

sizde onu strese sokan bir şey olduğu kesin. belki bir gün biraz arkadaşça, havadan sudan sohbet ederek onun gerginliğini atmasını sağlayabilirsiniz.
  • whimsical  (12.02.15 17:11:59) 
ben de sebebi özel olabilecek ve ya sebepsiz olabilecek istemsiz bir durumdur diyorum.
herhangi biri, hoşlandığı falan değil, hemcinsi bile olsa, dikkatini kendisine yönelttiğinde, heyecan yapıp eli titreyen, sakarlaşan, ya da konuşurken dili dolanan bir dolu insan var. sosyal fobinin hafif işaretleri. bir travmadan kaynaklanabilir, kaynaklanmayadabilir.
muhtemelen doktora gittiğinde sinirlerini yatıştıracak ilaç verir/vermiştir, ancak hayatını ciddi etkilemediğinden ilaçlarla ve yan etkileriyle uğraşmak istememiştir. ben de biri beni dikkatli dinliyorsa, ağzımın kontrolünü kaybediyorum, hışırdayarak ve yuvarlayarak konuşmaya başlıyorum, ama tek bir kişi değil de topluluğa karşı konuşuyorsam o sorun olmuyor. ki bu tek kişi annem bile olsa, durum böyle, ağzıma dudağıma dilime hakim olamıyorum harfleri nasıl çıkardığımı unutuyorum. ağzım yüzüm yamuluyor. hani biri bakarken bir anda insna yürümeyi unutur da yürüyüşü tuhaflaşır ya.
  • alice practice  (12.02.15 17:16:56) 
bunun sadece sana özel bir durum olup olmadığını gözlemlemek gerekir. eğer özelse;
a) amiri isen heyecanlanıyor olabilir.
b) onda travma yaratmış kötü bir anısını hatırlatıyor olabilirsin.
c) hisler.

genel bir durumsa;
a) fizikseldir. 48 yaşına kadar böyle geldiyse, bundan sonra da çok takılmamak gerekir.
b) zihinseldir. Eğer daha önce bununla ilgili psikolojik destek almadıysa yönlendirilebilir.
  • screamshot  (12.02.15 17:29:18) 
Benim de bi hocam böyle. Bazı derslerde elleri titriyor bazen titremiyor. Sırf bu yüzden anten gibi bi şey tutup slaytı okurken onu kullanıyor. Kimisiyle konuşurken elleri titriyor kimisiyle konuşurken titremiyor. Adam yıllardır hoca. Yurtdışında yıllarını geçirmiş. Derse hakim ama eller böyle gelgit içinde. Bence boşver. Boşveremiyorsan da elleriniz titriyor ben yapayım şu işi filan diyebilirsin belki bir açıklama getirir. Umarım aşık maşık değildir. Çünkü 48 yani... :o


  • wibbly wobbly timey wimey stuff  (12.02.15 17:36:27) 
@scream gördüğüm kadarıyla sadece ben. çok insan girip çıkıyor hiç titremiyor. hani ufak da titreme değil baya baya sallanıyor eller.


  • Lt. Col. Frank Slade  (12.02.15 17:40:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.