[]

Kredi Yurtlar Kurumu yurt başvuruları hakkında

Arkadaşlar kardeşim bu sene üniversite sınavını kazandı ve yurtta kalacak. Şöyle bir duyum aldım ki; Kyk'ya yurt için internetten yapılan başvurularda sıralamaya göre öğrencileri yurtlara yerleştiriliyor. Yani, önce başvuru yapanlar yerleşiyor. Biz, son başvuru süresi 25 ağustos olduğu için daha başvuru yapmadık. Gerçekten böyle bişey var mı? Yani şuan başvurusunu internetten yapan adam ile 24 ağustosta yapan arasında avantaj farkı var mı?

teşekkür ederim


 
kimden duyduysan tamamen hikaye.
(git: 89957)

  • ocanal  (17.08.09 22:30:03 ~ 22:30:24) 
KYK, öğrencileri yurtlara yerleştirirken, verilen bilgiler ve yapılan incelemeler doğrultusunda bir sıralama yapar ve uygun gördüğü öğrencileri belirler. Başvuru tarihinin bir etkisi yok.

edit: Keşke refresh...
  • aakuru  (17.08.09 22:32:36 ~ 22:32:53) 
ilk kayıt yapanlar değil fakat örnek veriyorum orda sana soru soruyor.. 25 yaş altı çalışmayan ve yüksek öğretim gören kardeşin varmı? varsa tc kimlik girip belirtiyorsun.. soruyor 25 yaş altı çalışmayan ve okuyan kardeşin varmı? varsa tc kimliğini girip yazıyorsun.. ilk kayıt yapanları bilmem ama kardeşinin okuyor oluşu, efendime söyleyeyim babanın maaşı veya annenin maaşı gibi cevaplar sıralamayı kesinlikle etkiler.. yani baban diyelim 2000 tl maaş alıyordur. zaten öyle bir durumda seni üst sıralarda yurda yerleştirmesi hayal yani.. onun dışında başvuruda hızlı davranmak sıralama değiştirmiyor..

bugün gideceğim üniversiteyi ve yurtkur antalya bölge müdürlüğünü aradım .. tek dedikleri internet sitelerini takip edin (başarılı giriş yapılan web sitesi yok oda ayrı mevzu).. kardeşim erzurum sivil havacılık kazandı.. atatürk üniversitesinin sitesine giriyorsun bölümü ile ilgili 1 tanecik olsun bilgi yok.. bölüm ne zaman açılmış? 2005.. sırf mesafe sorunundan ve web sitesindeki belirsizlikten vazgeçti.. yani bi yanlışlık var sistemlerinde.. rezillik başka bişey demiyorum..

neyse konuyu dağıtmayayım.. zaten ilk 2 gün pasif kaldı site.. başvuru yapan herkez de hemen hemen aynı saatte yaptı.. yinelemek gerekirse yukarıda anlattığım gibi yapılması olasıdır.. hayırlı uğurlu olur inş ;)
  • synche  (17.08.09 22:54:52 ~ 23:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.