[]

kurumu yakayım mı bombalayayım mı sayın duyurucular?

kamu kurumunda çalışıyorum, onu belirteyim öncelikle.

bugün azar yemediğim insan kalmadı nerdeyse ve kafam çok bozuk.
eczane reçetelerinin fiyatlarını kontrol ediyorum diyelim, devletin ödeyeceği tutar ve fiyat farkı gibi kavramlar var. yüzlerce reçete var, aman bi yanlış olmasın diye dikkatle incelediğim halde başımdaki kadın bana bağırıyor ya ilk bikaçı doğruysa diğerleri de doğrudur, uğraşma o kadar diye. kontrol ettiklerime paraf atıyorum, bir tanesi hatalı çıktığında 'aman buna paraf atmamıştın di mi, heh iyi' diyorlar. e dikkatle kontrol etmeyip paraf atsam bu sefer suçlu gene ben olacağım.

başka bir iş yapıyorum, excelden bir çıktı alacağım onunla ilgili bir soru soruyorum öbürü çıkışıyor bu kadar basit şeyleri sorma, geç dosyadan bak kendin öğren diyor. yahu ben daha işe başlayalı, işi öğrenmeye çalışalı yeni olmuş nerden bileyim? müdür beni sürekli uyarıyor 'bak en ufak hata yapsan hakkında soruşturma açılır dikkatli ol' diyor. ben de insanca, gayet kibar bir şekilde gülümseyerek soruyorum bu nasıl yapılıyor? diye. dolapta 30 küsür dosya var, o çıktı hangisine konulcak onu bile bilmiyorum nasıl açıp bakayım ki ben, daha önce kimse dememiş 'o çıktı buraya konulur' diye.

bugün bunun gibi bir sürü azar işittim. ve sanki ben bunların hepsini biliyormuşum da yanlış yapıyormuşum gibi bir tutum takınıyorlar. işin kötüsü beni strese soktuklarında, normalde yapmayacağım hatayı da yapıyorum telaştan. bugün gelen kolileri boşaltırken bir saniye durup dinlenmedim, yavaş hareket de etmedim mesela ama kadın iş çabuk bitsin istediği için 'hadi hadiii' diyerek beni strese soktu diye elimi kestim o hızla.

devlet dairelerinden herkesin çektiğini biliyorum. bu sebepten dolayı insanlık yapayım, işimi düzgün ve özenli yapayım, bin tane insanın vergisiyle maaş alıyorum, hak yemeyeyim, hata yapmayayım, maaşı hak edeyim diyorum ama yok yani. hadi öyle yapmasam özensiz davranayım diyelim, bu sefer bi hata olsa ve fark edilse kabak benim başıma patlayacak.

sadece bunlar da değil başımdaki kadın aşırı sinirli bir insan. 2.müdüre bile yok yere bağırıyor, herkes yanına korka korka geliyor (kaç kişi dedi bana ondan korkuyoruz diye). hatta işe ilk başladığımda beni onun yanına verdiklerini duyan herkes 'allah yardımcın olsun', 'aman sen de onun gibi sinirli olma' yorumlarını yaptı. telefonda birine numara veriyor diyelim, karşıdaki kişi son rakamı duymasın hemen bağırıyor ' altı altıııı!!!111!' diye. sanki adam gıcıklığına duymadı.

kendisine hiçbir şey sorulmuyor mesela bir belgeye tarih mi atılacak, bugünün tarihi mi atılacaktı diyorum (hatırlatayım, yeni gelmişim ve daha önce o işi yapmamışım yeni öğreniyorum) bana bağırıyor, tabiki de bugünün tarihi atılacak diye. 'ya şahide abla (hanım diyecem bana kalsa ama malum devlet kurumunda hanımlı beyli konuşunca uzaylı gibi bakıyorlar) kızma, yeni geldim ben nerden bileyim yavaş yavaş öğreniyorum, hata yapmamak için soruyorum' deyince gene bağırıyor 'yahu tabiki yavaş yavaş öğreneceksin bir anda öğrenecek halin yok ya' diye. valla gel de nöronları yakma.

he bir de odadaki iki kişi de dolap kapaklarını vura vura kapatıyor ve kulağımda işitme cihazı var, bana sesleri zaten yükselterek veriyor. bu nedenle bi süre sonra kulağım başım ciddi ciddi ağrımaya başlıyor.

bu kadının dediği bir kelimeyi kaçırdım mı yandım. ikilettirdim mi çok sinirlenip suratıma salakmışım gibi bakıp bağırıyor ve cihaz kullandığımı bilen bir insan kendisi. kötü niyetle yapmıyor, yapısı böyle ama artık kaldıramıyorum. bana ve başkalarına o kadar bağırıyor ki, cihaz da sesi yükselterek verdiği için kafam kazan gibi oluyor artı psikolojim moralim hepsi yerle bir. bağıracak diye bir şey de soramıyorum kadına. hem de insanın onururu kırılıyor duymadığı için azarlandığında. sana bağırdığında sen de ona bağır diyorlar ama kadın susmuyor ki, daha fena bağırıyor bu sefer de. kendimden değil, başkalarıyla tartışmalarından görüyorum.

ayrıyeten 2si de odada bütün gün sigara içiyor, nefes alırken aşırı rahatsız oluyorum ki ergenlik zamanlarında arada sigara içerdim yani (yılda 3 paket falan o da gerçi). hava soğuk diye camı da açamıyoruz, eve geldiğimde üst baş, montum falan hep sigara kokuyor. yeni gelene bak hemen sorun çıkartıyor demesin diye kimse, rahatsız olduğumu da söyleyemiyorum. çünkü bunları uyarsam, bütün bina içiyor biz mi uğraşacaz odadan dışarı çıkıp içmekle diye de düşünürler.

napıcam hiç bilmiyorum, müdürle konuştuğumda 'seni bu kurumda verebileceğim tek yer burası, ya da gelip yanımda çay kahve doldurcan' dedi (OHA). zaten babamı kırmamak için girdim, bulabileceğim başka iş olsa istifayı basıcam da memur maaşı alabileceğim başka iş bulamadım malesef.

bonus: bunları arkadaşıma anlattığımda gelen cevap: knk senin kaçmak istediğin yere ben 2 sınavla girmeye çalışıyom :D her işin bi kötü yanı var malesef im so sorry

ben mi çok abartıyorum ki? her işin zorluğu var kendince onu biliyorum.
ama hem nefret ettiğim bir iş, hem işimi özenli yaptığım için sürekli azarlanmak, hem kulaktan sıkıntı çekmek hem de kurumun şartları diğerleri gibi değil ağır bayağı, bu sebeplerin hepsi birleşip combo oldular. başka bir combo, ev hayatım da berbat. evde de psikolojisi bozuk bir anne var konuşmadığım. o da evde kendi kafasına göre dolap kapaklarını çarpıyor, banyonun önünden geçiyorum mesela benim geçtiğimi görünce çarparak kapıyı kapatıyor vb daha tonla şey, bunlar basit bile kalır. esnafla, kardeşleriyle, ev eşrafıyla arası genel olarak bozuk, ağır bir ilaç tedavisi görmesi gereken ama reddeden bir insan. evde de stres atamıyorum yani.

abartmıyorsam bi destek çıkın da biraz stres atayım :( yoksa bu sinirle eve gidince içip içip kendimi kırbaçlarım herhalde ya da yakında işinin stresine dayanamayıp kendine işkence ettiren ceo'lar gibi sado&mazoya bağlayacam ajshdjkl. biliyorum aşırı uzun oldu, okuyan herkese teşekkürler

 
Rezerve
akşam cevap vereceğim

  • recep tayyip erdoğan  (12.02.15 14:29:27) 
bimere şikayet et. sigarayı da şikayet et. hepsini tek tek yaz mum gibi oluyor hepsi. ben ilçe emniyet müdürünü evime getirdim.


  • dokuzonbeş  (12.02.15 14:30:32) 
geçmiş olsun. 5 sene sonra ya kafayı yedirtir orası insana yada kanser eder.


  • matematik koyu  (12.02.15 14:34:05) 
akşam eve dönerken radyo seymen aç, coş.


  • namus ninjası  (12.02.15 14:34:15) 
senin yerinde olsam kulaktan cihazı çıkarır keyfime bakarım, istediği kadar bağırsın amk, nasıl olsa duymuyon. bişey diyen olursa bunları anlatırım bir bir, o değil de odada nasıl sigara içiyorlar yahu, hangi kurummuş orası. direk şikayet ederim valiliğe, başlarım öyle işe, önce müdürüne söyle, içmeye devam ederlerse direk bimerden şikayet. siktirsinler bahçede içsinler o nasıl iş abi.


  • zikardo  (12.02.15 14:37:01) 
az diş göstereceksin, devlet kurumu orası ali babanın çiftliği değil.


  • alibaba06  (12.02.15 14:37:35) 
@dokuzonbeş, benim şikayet ettiğimi öğrenirler mi acaba? tüm kurum içiyor çünkü, sonra daha kötü olmasın her şey :\

@namus ninjası kopkop falan mı çalıyor bilmiyorum, daha ziyade metallica falan açıp çoşup stres atıyorum ama aksdkdf.

@vincent, diş gösterince susmayıp daha da bağıran bir kadın kendisi. dediğim gibi 2. müdüre bile bağırma cesareti gösterebilen insan hatta tek insan
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (12.02.15 14:38:45) 
Kulaklığı çıkar bağırırsa sende bağır duymuyorum diye daha yüksek bağırmasını iste.
Ihbar etme orada sen OLDUĞUNU anlarlarsa pişman ederler.

Flash tv izle halay filan Çek eve gidince. Sado mazo için gençsin daha
  • efrasiyab87  (12.02.15 14:43:35) 
Belki senin gibi rahatsız olan insanlar vardır.. Uyarı sert olacaktır emin ol. aynı şey bir daha olursa bir daha şikayet et. kim pes ederse artık. bunalımdayım intiharı düşünüyorum vs vs


  • dokuzonbeş  (12.02.15 14:45:01) 
şuan bile birini azarlıyor odada, karşısındaki kızın suratı bi karış, tartışma çıktı çıkacak valla

@dokuzonbeş, ististnasız herkes rahatsız ama yanında çalışmadıkları için çok umursamıyor ki insanlar. bütün gün yanında olan benim :\

cihazı çıkar diyen arkadaşlar, efra, bu sefer dediklerini daha zor takip ederim ve bu sefer iyice salak muamelesi yapar, bu da çözüm değil malesef
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (12.02.15 14:48:33) 
cihazı çıkarmak iyi fikirmiş aslında. bozuldu falan diyebilirsin.

aslında bu duyuruyu babamın gözüyle okumaya çalıştım. kendisi böyle manyak insanlar konusunda doktora yapacak bilgiye sahip. kızıp bağıramayacağı ama damarına basacağın noktayı bulman gerekir der hep. kafan dağılsın bunla ilgili saçma bir şey anlatayım:

bir tanıdığımız var, kadın baya baya sorunlu. eşinden yıllar önce ayrıldı. herhangi bir insanı sevebildiğini sanmıyorum. herkesi bu senin kadın gibi azarlar, yerin dibine sokmaya, ezmeye çalışır. ablasının eşiyle de araları bu nedenlerden bozuk. bir bakıma ablası da ayrılsın falan istiyor sanırım içten içe. neden ona karşı beni savunmuyor neden bize yardım etmiyor, ağırlığını koyması lazım kocasına karşı bu ne böyle falan demiş. babam buna bir tek şunu söylemiş "seviyor eşini, kaybetmek istemiyor, onunla mutlu." kadın afallamış. hani dese 30 senelik kocasını mı atcak evden senin için, "atsın nolcak" der.

böyle ince şeyler lazım sana bence. onu da zamanla onu tanıdıkça öğrenirsin bunları da. daha az ciddiye al bence. evet etrafta bağıran çağıran biri sinir bozucudur ama çoğu zaman karşısındakinin sinirini bozmaktan eğlendiği için yapar. takma onu o sinir olsun :D
  • pokerface  (12.02.15 14:51:40) 
patron yardır bimer'den diyorum valla sokaktaki asfalt çöküyor tak yazıyorum. 1 hafta sürmüyor yapılıyor. daha birde yazı geliyor eve.

kurumlar aşırı ciddiye alıyor.

askerler bile rütbeli askerleri şikayet edebiliyor. bence yazın. kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil. sikerler o işi.
  • dokuzonbeş  (12.02.15 14:52:08) 
Başka bir şehir için tayin isteyebilir misin? Hem kadından hem evden kurtulmuş olursun. Ya da başka bir birime atanıp evden çıkabilirsin.

dokuzonbeş'in dediği mantıklı geldi bana. Şikayet edilecek bir kurum varsa, buralara şikayet edilebilir.
  • aychovsky  (12.02.15 14:52:58) 
@aychovsky işin tek güzel yanı istanbul'da olması ve evden çıktım mı otobüse binip, durakta inip kuruma yürümesi dahil 20 dk sürmesi. o yüzden tayin istemiyorum ama yapabilirsem aynı yakınlıktaki başka yere kurum içi geçiş yapmaya çalışacağım.


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (12.02.15 14:55:29) 
Mobbing yemissiniz goruldutuu kadariyla. Dikkat edin, memurlarin is guvencesi de kalkacak. Tayin cok iyi bir cozum ama orada diretirseniz sefinizin talebi ile isinizden olabilirsiniz.


  • joy luck club  (12.02.15 14:55:42) 
hangi kurum orası kanka direk vatandaşın da girdiği bi odaysa ver adını arayalım. sigara içiyorlar bide orda başlarında bi kadın var çok kaba ve bağırıyor diye gerekli yerlere şikayet edelim


  • zenc  (12.02.15 16:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.