[]

Dolama

sevgili duyurucular,
sağ ayak baş parmağımda dolama veya tırnak batması dolayısıyla şiddetli ağrı hissediyorum ve yaklaşık bir haftadır yürümede zorluk çekiyorum. kara merhemle yaranın olduğu bölgeye pansuman yaptım fakat pek bir faydasını göremedim. tırnağımı iyicene kestim ve biraz önce dezenfekte edilmiş küçük bir iğne yardımıyla parmağı deldim fakat sonuç yine aynı o simsiyah kan akacağı yerde kan kırmızı kan akıyor. bundan kurtulmam için bir yardım eli uzatana resimde görülen son sigaramı hediye edeceğim. lütfen yardım



 
pedikür aga.en sağlamı o.veya hastaneye bi git elektrikle parmağa bişeyler yapıyorlar geçiyo.


  • pazubant  (17.08.09 20:10:25) 
ne pedikür yaptıracak param var ne hastaneye gidecek halim hem bi parmak şişmesini o kadar büyütmeye gerek yok(canım çok yanıyor yani) eskiler ne yapıyordu acaba bu arada sözlükte okudum haşlanmış soğan diyorlar ama oda evde yok(öğrenci evi)


  • Ayiyogi  (17.08.09 20:12:42 ~ 20:13:14) 
doktora gidin, arkadaşımın el parmağında oldu, ve kesinlikle büyük bir şey, büyütmeye gerek yok diyenlere de inanmayın, lokal anesteziden sonra boydan boya veya bir cmlik falan bir kesik atıyorlar sadece kan değil iltihap falanda oluyormuş.
eğer tırnak batmasıysa, kesinlikle tırnağını kısa kesme... tırnaklarını tam tersi uzun bırakman lazım tırnak batması kestiğin tırnakların köşelerinin tırnağın içine doğru gömülmesi yüzünden oluyor, asla etine kadar kesmiyorsun iki aya düzeliyor.

  • ilse  (17.08.09 20:17:02) 
iki aycık mı ? tamam bişey olmaz o zaman. (erkeklik yapıyorum) işte bu iltihapı akıtmak istedim ama akmadı namussuz. bitkisel çözüm öneren var mı ?


  • Ayiyogi  (17.08.09 20:21:54) 
"doktora git" demişler, "gitmem" demişsin. evinde soğan bile yok, bitkisel çözüm önerisi soruyorsun... :)

sen evdeki malzemeleri say, biz yaratıcılığımızı kullanalım?
  • aksasu  (17.08.09 20:53:07) 
bol miktarda cola birazcık peynir ekmek 2 adet domates 1 adet haşlanmış yumurta


  • Ayiyogi  (17.08.09 21:28:36) 
hamur sararsan, şişi alıyomuş belki işe yarar


  • ilse  (17.08.09 22:06:28) 
sıcak su kaynat (tam kaynaması şart değil, ama el değmeyecek kadar sıcak olmalı). içine batır çıkar parmağını. 1 saniye havalandır, soğut, sonra tekrar. ta ki içinde parmağını tutabilinceye kadar (su o kadar soğuyana kadar) bunu tekrarla.
kendini haşlamadan, limitine çok yakın şekilde sıcak suda tut dolama olan yeri yani.
birşeylerle deler kurcalarsan falan daha beter olabilir. temiz tut, çok kurcalama.
  • lhun  (17.08.09 22:55:49) 
aldığım bilgiler kesinlikle sıcak suya koymayın şeklindeydi


  • Ayiyogi  (18.08.09 00:19:51) 
sıcak suya koysan ne, koymasan ne?

yukarda saydığın malzemeler ile sabah uyanınca bir menemen yap, sonrada en yakın sağlık kuruluşuna git.

hastaneye gitmek menemen yapmaktan daha zor değil.
  • aksasu  (18.08.09 05:04:02) 
sıcak su yöntemi basit vakalar için işe yarayan bir yöntem, ampirik olarak bunu söylemek gerek. elbette için rahat değilse veya normalden ağır bir vakaysa doktora gitmekte en mantıklısı.

öte yandan bazı arkadaşlar ne güzel yorumlamış; yea salla yea, suya koysan ne koymasan ne, götümüzden uyduruyoruz neticede dimi.

kaynak olarak vikipedi önermeyi sevmem ama bilip bilmeden ahkam kesenleri daha çok sevmem, idare ediverin;

al arkadaş senin vaka şudur;
en.wikipedia.org

ingilizce bilmiyorsan diye çeviriyorum metnin treatment yani tedavi kısmında
"it is recommended to soak the finger in hot water 2-3 time daily and to drain the pus" = "günde iki üç kere parmağı sıcak suya daldırıp iltihapı akıtmak önerilir."

sabah sabah adamın sinirini bozmayın, bilmiyorsanız bok atmak yerine kesin sesinizi oturun. (ayiyogi sen alınma)
  • lhun  (18.08.09 08:56:21 ~ 08:59:54) 
adam yaklaşık bir haftadır yürüme zorluğu çekiyor.
kendi başına kara merhem falan uğraşmış.
dezenfekte ettiğini iddia ettiği bir iğne ile parmağını delmiş. (kanın kırmızı akmasından şikayetçi)

bu basit vaka. (!) bu adama doktora git diyen ahkam kesen bok atıcısı.

hastayı görmeden, "sıcak su sür, geçer" diyen; vikipedi'den paronişyanın ingilizcesine link veren...
  • aksasu  (18.08.09 10:53:18) 
ayiyogicim senin parmak ağır vaka mı değil mi bilmem ama, algılama yetisi üzerine bir hayli ağır vakalardan olmadığımıza şükretmek gerek öncelikle.

hani cümlelerim yeterince basit değildir diye, aralarından çıkarılmaya çalışılan saçmasalak yorumlar kafa karıştırmasın diye bir iki ilavede bulunacağım.

halini görmeden vakanın ağırlığına veya hafifliğine dair bir yorum yapmak doğru olmaz. dolayısıyla daha geniş bir vaka ağırlığı skalasını tartacak her türlü çözümü sunmak boynumuzun borcu.

cümlelerim ferah bir zihin ve derin bir nefes eşliğinde okuduğunda göreceğiz ki ben de zaten ne durumunun ağırlığına dair bir yorumda, ne de bahsettiğim yöntemin tedavi ediciliğine dair "yap geçer" gibi bir telkinde bulundum. amacım uygun tedaviyi takip etmeyi senin sorumluluğuna bırakırken dolamanın bizzat tedavilerinden biri olan sıcak su yöntemini ekşi duyuru veri tabanının mütevazi bir köşesine koymak.

böylece arama kutucuğuna "dolama" yazacak biri de bu tedavi hakkında fikir edinebilecek, ardından "ne suyule yea" denecek sikko bir çözüm olmadığı konusu da zihninde pekişecek. biliyorsun ekşiduyuru kollektif bir soru cevap bankası oluşturuyor, buradaki amaç yalnızca sana cevap bulmak değil, gelecek benzer sorular için de sorulmadan bir karşılık vermiş olmak aslında.

vakaların iyileşmesi konusundaki merhametimi bastıramayıp vikipediden kognisyon, komprekensyon ve mental retardasyonun ingilizceleri üzerine de linkler verecektim, ardından pek anlaşılamayacağından bir çeşit çelişki, kısır döngü, vişıs saykl yaratmamak için kalmasına karar verdim.

geçmiş olsun, alla şifa versin.
  • lhun  (18.08.09 17:45:12) 
"sıcak su yöntemi basit vakalar için işe yarayan bir yöntem" demeden evvel, adama "sıcak su kaynat" diyen kişi, sonra da durumunun ağırlığına dair bir yorumda bulunmadığını yazıyor.

adamın durumu basit mi de sen ona "sıcak su kaynat" diyorsun? hem sıcak su kaynatmak ne? tam kaynaması neden şart değil? açık yara mikrop kaparsa.

daha afili küfür edeceğine harcayacağın vaktini gerçeği görmeye harca.
  • aksasu  (19.08.09 02:48:30) 
"acaba anlamamazlıktan mı geliyor" diyordum, artık bir şüphem kalmadı ki gerçekten yukarıdaki basit metinleri anlayamayanlar varmış.

kapasitelerinin üzerinde bir performans beklediğim için özür dilerim o popülasyondan, ama ne yazık ki ben de artık daha basit bir şekilde açıklayamayacağım.

bu soru haddinden fazla vakit tüketmeye çalışıyor, ama daha fazla yapabileceğim bir katkı yok, ne soruya ne de aradaki bilhassa mental kısıtlarla ilgili vakacıklara; o yüzden artık hep beraber anlamakla laf sokmak istemleri arasında gidip gelen yarımakıllı kelime şebekliklerini izleyelim. haydi devam, eğlendir bizi, şaşırt bizi.
  • lhun  (19.08.09 09:51:15) 
dert değil, şu cümleyi kurmuş biri bana istediği kadar hakaret edebilir: "sıcak su kaynat (tam kaynaması şart değil, ama el değmeyecek kadar sıcak olmalı)." lakin "yaklaşık bir haftadır yürümede zorluk çekiyorum." diyen birine, parmağını-yarasını görmeden, "sıcak suya batır çıkar" diye tavsiye verilmesi bana yanlış geliyor. asıl sen istediğin kadar kelime şebekliği yap, gerçek bu.


  • aksasu  (19.08.09 11:20:07) 
komşunun oğlunun ortaokul dilbilgisi kitaplarından vereyim? dünya klasiklerinden falan önereyim? aynı basit cümleye takılıp sentaks hatası verip duruyorsun da.
hayır anlayacağım diye kasarken yakacaksın devreleri, temel yaşam fonksiyonların falan da sekteye uğrayacak, suçlusu yine ben olacağım. gevşe dostum. boşver yahu.

  • lhun  (19.08.09 12:03:58) 
konunun ortaokul dil bilgisi kitabı ile, dünya klasikleri ile ne alakası var? sen benim yazdığım "sıcak suya koysan ne, koymasan ne?" cümlesinin başına "yea salla yea" diye eklenti yaparak istediğin gibi anlayıp, hakaretleri sıralayacaksın. ben senin cümleni aynen alıp ondaki yanlışları gösterince, "aynı basit cümleye takılıp sentaks hatası verip duruyor" olacağım.

hem sen, bir insanın neyi anlayıp neyi anlamadığını; yazdıklarına bakarak anlayabileceğini de nerden çıkardın ya da bir insanın anlama kapasitesi düşük ise onu aşağılamaya hakkın olduğunu?

"gevşe dostum. boşver yahu." demişssin ama, hakaretlerin de devam etmiş. kendini ne zannediyorsun bilmiyorum ama, bir insana hakaret edersen o da sana cevap verir.

daha önce yaptığın diğer zekice şeylerin, hayattaki diğer başarılarının gazına gelip tanımadğın, görmediğin insanlara tıbbi konuda tavsiye veremezsin, hakaret edemezsin. gerçek bu.
  • aksasu  (19.08.09 14:23:37) 
arada olur öyle. pls ltf t$k. GERÇEK bU!!!11!


  • lhun  (19.08.09 15:26:50) 
bu ne bu? : )


  • aksasu  (19.08.09 17:24:51) 
daha afili küfür edeceğine harcayacağın vaktini kişisel bakımına harca.


  • aksasu  (20.08.09 02:57:56) 
parmak indi kavga bitti.

yaşasın kara merhem
  • Ayiyogi  (22.08.09 02:55:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.