[]

Muşta gümrükten geçer mi ?

Herkese iyi günler

Amerika menşeli bir internet sitesinden (www.brassknucklescompany.com) ilgim olduğu ve Türkiye'de kalitelisini bulamadığım için bir veya iki tane muşta siparişi vereceğim fakat 6136 sayılı kanunun 14. maddesine göre bu tarz aletleri ülkeye sokmak da suç kapsamında bulunuyormuş. Firma gönderirken aşağıda yazdığım gibi önlem alıyormuş ama SSS bölümünde siparişinizden önce kanunlarınızı kontrol edin tarzı bir cümleyle karşılaşınca arada kaldım.

Is the packaging discreet?
Yes. All of our shipments go out in plain boxes or envelopes with no mention of our company name. We mark the contents as a "paperweight" with a $50 value and a "gift" designation. This ensures most orders arrive without a problem. However, the buyer is ultimately responsible for customs clearance.

Sizce ürün gümrükte kalır mı kalmaz mı ?

 
kalır. metal yoğunluğu yüksek sonuçta. bir kontrolden geçiyorsa bu anlaşılacak.


  • prodeq  (12.02.15 11:05:14) 
bıçak alırken gümrükte fark edilince emniyete veriyorlar, emniyet "sen hayırdır?" diyor "koleksiyon" deyince veriyorlarmış.

tecrüben var mı dersen hayır yok, bıçak forumlarında görmüştüm.
  • mattiadestro  (12.02.15 11:27:39) 
Havaalanında xrayden geçerken turist bir kızın çantasında sapı muşta şeklinde olan el çantası bile sorun oldu. Gümrükte kalır gibi geliyor bana.


  • inheritance  (12.02.15 19:17:11) 
geçmez.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (12.02.15 19:18:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.