[]

iç denetim departmanlarında çalışanınız var mı? bileniniz veya?

arkadaşlar büyük ihtimal bir şirketin iç denetim departmanında çalışacağım.

iç denetim departmanlarında çalışmak stresli midir? mesaisi bol mudur? yoksa kafa rahatlığı olan bir iş midir? zevkli midir? o iş yapılırken keyif alınır mı?

vs. gibi meraklarımı giderirseniz size çok teşekkür ederim.

saygılarımla,

 
şirkete göre değişir. iç denetimin yanında sağlam bir kontrol bölümü varsa iç denetim bölümüne iş düşmez bile.

zevkli değildir genel olarak, control freak bir yapınız varsa hoşunuza gidebilir. böyle tanıdıklarım var, zevk alıyor, çılgın atıyor, birisinin hatasını bulunca.
  • [silinmiş]  (12.02.15 10:55:29) 
çok zevkli değildir,eğer kafanda çok çalışmayacağını düşünüyorsan öyle değildir.Tabi akşam eve gidip gecenin bir vaktine kadar çalışmayacaksın ama gün içinde yoğun olursun özellikle ay ve yıl kapanışlarında daha yoğun olursun.


  • coldnick  (12.02.15 11:05:57) 
qa ve iç denetim bana sıkıcı geliyor. ama kalite kontrol sistemlerini falan öğrenirsin. standartları öğrenirsin sektörde kullanılan. en azından 6 ay 1 sene çalışılması gerek kurumsal şirketlerde bence ki sistemleri ve sistemlerdeki olası hataların nerelerde olabileceğini gör. yükselmeye yönelik tecrübe olur.


  • argent dawn  (12.02.15 11:15:36) 
sirkete gore degisir, duzgun bi sirkette el ustunde tutulursun, dandik bi sirkette yonetimle papaz olursun. ic denetim sagin solun hatasini arayan, kara degil kaliteye, guvenlige vs. odakli bi yapi, o yuzden yonetimin ve shareholderlarin denetime yaklasimi onemli. stresli midir? evet. diger tum departmanlarla ve yonetimle aranda hep dusuk yogunluklu bi catisma vardir. mesaisi bol mudur? onu orda calisanlardan baska kimse bilemez ama genelde deadline uzerinden calisirsin, mesaiye kalmak kendinin / biriminin insiyatifinde olur. kafa rahatligi olan bi is midir? karar degil tavsiye vermeye gozlem yapmaya dayali bi is oldugu icin hedef baskisi vs. olan departmanlara gore bi nebze kafa rahatligi var denebilir, ama bu oyle etliye sutluye karismadan calisirsin demek de degil tabi. zevkli midir? isin niteligine ve senin karakterine gore degisir. ayrintici, problem cozucu, duzeltici, hatta hafif takintili biriysen acayip zevk alabilirsin. ben aliyorum. ic denetimin en ciddiye alindigi yerler bankalar, onun da etkisi var tabi. ozel sektorde durumlar daha farkli olabilir.


  • joelskellington  (12.02.15 11:49:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.