[]

kedinin gözündeki ciddi bi şey midir?

arkadaşım sokaktan almış da kediyi pek de bi bilgisi yok endişelendi. ciddi bi şey midir acaba? şu an iş yerinde eleman çin'de veteriner 5te kapanıyomuş heralde vs ciddiyse izin falan alıcak




 
yavru kedilerin çoğunda görülen bir göz enfeksiyonu gibi. eczaneden terramicyn (böyle mi yazılıyodu emin değilim ama teramisin diye okunuyo) ya da muadili göz merhemi alıp sürebilir, günde iki defa borik asit (eczacıya söylerseniz bunun da çözeltisini hazırlar) damlattığınız pamukla temizleyebilirsiniz. kısa sürede düzelecektir.


  • the queen of naked kings  (12.02.15 09:12:16) 
yavru kedilerin gözlerinde peydahlanan bir hastalık, mutlaka veterinere gitsin, bünye güçlü değilse hayvan toparlayamıyor sonuçta göz kapanıp kör oluyor.
www.tavsiyeediyorum.com

  • urthoalvar  (12.02.15 09:29:54) 
bu kediciğin gözündeki endişe edilecek boyutta değil. annesi yanında olmadığından temizliğini kendisi yapamamış. 1-2 gün bahsedeceğim yöntemi uygulayın geçmez ise veterinere götürün.

ellerinizi sabunladıktan sonra kaynatıp ılıtılmış suyla ıslattığınız temiz pumukla gözlerini silin. bir göz için kullandığınız pamuğu diğer gözle temas ettirmeyin. sypragut adında basit bir göz damlası var. (burun ve göz için ortak kullanılan değil sadece göz için olanını alın. paketi kırmızımsı bir turuncu)3-4 saat aralıklarla birer damla damlatın. düzelme olursa da en az 5-6 gün devam edin uygulmaya. sol gözünde biraz kızarıklık ve kısılma var. bu işlemler sonrası düzelmezse veterinerle görüşmek şart.

birkaç şey daha eklemek istiyorum:
-burun etrafında da hafif bir akıntı var sanırım. onu da yumuşak bir peçeteyle silin. bahsettiğim göz damlası burnunu da açacaktır. burnu tıkalı olduğunda yavru kediler kuru mamayı da yemiyorlar koku alamadıkları için.
-kulaklarında da kirler mevcut. aşıya götürdüğünüzde veteriner de temizleyebilir ama temizlemezse çok hafif nemlendirilmiş bir havluyla temizleyebilirsiniz.

çok sevimli bir pisicik. sağlıklı, uzun, sevgi dolu bir ömrü olsun.
  • madarch  (12.02.15 09:38:13 ~ 09:44:21) 
Ben fotoğrafıgöremiyorum, belki mobilde olduğumdandır, fakat yakın zamanda biz de sokaktan gözü enfeksiyonlu yavru kedi aldık, basarılı tedavi sonunda görmeye başladı. Veterinerin verdiği ilaçları yazıyorum. Okacin antibiyotik göz damlası, virgan göz jeli. Bir de ilaçlari uygulamadan önce akıntıları temizlemek için serum fizyolojik solüdyon kullanmamızı önerdi. Biz açıkcası kör kalacağını kabullenmişken düzelmesine çok sevindik ve şaşırdık, darısı sizin başınıza...


  • mavicorap  (22.10.15 17:22:55) 
Bu arada tedavisi bitti ama hala ilacın içinde kalmışkısım var, bilmiyorum işinize yarar mı?


  • mavicorap  (22.10.15 17:23:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.