[]

Kedilerimizi kısırlaştırmamız mı lazım

İyi akşamlar herkese. Bizim evde 2 tane erkek kedi var. İkisi de birkaç haftalıkken sokaktan alındı. Bir tanesi 1.5 yıldır bizimle. 17 aylık falan. Diğeri de 9 aylık olabilir. Büyük olana çok bağlıyız. Bizim için bir hayvan gibi değil de, küçük kardeş gibi neredeyse.

Malesef birkaç gündür ciddi ciddi her yere iz bırakıyorlar. Gidip işer gibi oturuyorlar yatağa, kutuya falan; sonra iz bırakıyorlar. Özellikle büyük olan. Sanırım tek çare kısırlaştırmak. Ama ben kıyamıyorum. Canı acır mı Zeytin'imin? Huyu bozulmasın kısırlaştırıldıktan sonra? Var mı bunun bir riski falan? Merak ediyorum yaptırmamak için bir sebep olduğunu.

Tanıdık veteriner 2 kediye toplam 500 lira istemiş.

Teşekkürler.

 
calistigim yerde kedileri olanlar istemeselerde kisirlastirma yoluna gidiyorlar. erkek kedi koku biraktigi icin daha fena oldugunu soyluyorlar.hatta bir kedi sahibi komple salon takimini degistirmis.

erkek kedi ,disi kediye gore daha hafif bir ameliyat ile kurtuluyor bu durumdan.iyilesmesi cabuk oluyormus.
  • 1917  (11.02.15 21:58:04) 
Hiçbir riski yok. Erkek kedilerde kısırlaştırma operasyonu çok kolay. Hemen ertesi güne ayaklanıyorlar. Huy değişikliği falan da olmuyor, müsterih olun. Hatta ben şöyle uç bir örnek vereyim, benim oğlanı evde kısırlaştırdık. Veterinerimiz eve gelip yapıyordu aşılarını falan. Kısırlaştırma zamanı gelince de kliniğe götürmeyelim dedik, evde masanın üzerinde yapıldı operasyon. Narkozun etkisinden çıkana kadar azıcık sersemdi, sonra hemen toparladı. Canı da acımaz merak etmeyin. Esas kısırlaştırmayıp kızgınlıkla başa çıkmasını beklerseniz o işkence olur hayvana.

2 kediye 500 azıcık fazla. Ama güvendiğiniz bir yerse yaptırılabilir de. Bu 500ün içerisinde kan testleri falan var mı onu da bi sorun. Yoksa cidden fazla 500.
  • buff  (11.02.15 22:18:43) 
kısırlaştırdıktan sonra uysallaşma meydana geliyor deniyorduu bi kitapta.


  • curuk zeytin  (11.02.15 22:25:09) 
hiç bir değişiklik olmuyor. aynen devam.

erkeklerinki çok basit bir operasyon.
  • mea maxima culpa  (11.02.15 22:28:46) 
erkek kedilere ne yazık ki şart

(bkz: kedinin kısırlaştırılması/@kimlanbu)
  • kimlanbu  (11.02.15 22:35:39) 
Evet lütfen kısırlaştırın. Huyu falan bozulmaz, riskli de değil iyi bir yerde yaptırırsanız.


  • mutlusismankedi2015  (12.02.15 06:12:08) 
Canı acımaz, huyu bozulmaz.

Erkek kedilerde kısırlaştırma zaten çok basit bir işlem. Dişilerde zor.

Sadece, kısırlaştırdıktan sonra kedilerinizin yeterince su içmelerine dikkat etmeniz gerekiyor ileride böbrek sorunları yaşamasın diye.

Veterinerin istediği fiyat muhite göre normal de sayılabilir, pahalı da sayılabilir ama bu parayı 1 kere vereceksiniz ve tanıdığınız bildiğiniz, içinizi rahat ettiren bir veteriner yapacaksa değer. Tabi güvenilir ve içinizi rahat ettirecek pek çok başka veterinerde bu işlemi daha uygun fiyata da yapıyorlar. Maddi durumunuzu çok zorlayacaksa bu rakam, o zaman eğer İstanbul'daysanız Beşiktaş'ta Yıldız Parkı girişinde, emniyetin orada bulunan Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği'nde çok makul bir ücret karşılığında (sadece sokak kedilerini değil kendi kedinizi de) kısırlaştırabilirsiniz. Dişi sokak kedilerini götürdük orada kısırlaştırdık, gayet iyiler.
  • whimsical  (12.02.15 17:23:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.