[]

raspberry pi kullanarak web sayfası hosting

ayda 100 defa falan görüntülenen bir web sayfasını raspberry pi kullanarak evimden host etmek istiyorum. kullanmadığım bir dolu depolama alanı ve bant genişliği için bir sürü para ödüyorum. dolar da baya yükseldi. internetten biraz araştırdım, nginx kurulumu yaptım. şu an yerel ağdan erişebiliyorum. fakat domaine yönlendirmeden önce aklıma takılan güvenlik mevzusu var. acaba böyle bir şekilde web sitesini host etmek güvenli midir? başımızın ağrıması ihtimali var mıdır? ne gibi önlemler alınabilir?

bir de mail kurulumu yapmam gerekiyor sanırım. roundcube kurmayı planlıyorum. mümkün müdür? güvenli midir? tek başıma altından kalkabileceğim bir iş midir emin olamıyorum.

teşekkürler.

 
neden bir guvenlik sorunu olsun?
sonucta bu bir web server. yanilmiyorsam raspberry e linux kuruluyor zaten. yani baska bir bilgisayardan farki yok.

ama su da var, dropbox ta tutabilirsin datalarini, githubda tutabilirsin, heroku da tutabilirsin. onlar da bedava, ayrica bi webserver a ihtiyacin kalmiyor.

ama diger turlu de bi guvenlik sorunu falan olmaz.
tutorial lar vardir kesinlikle bu isler ile ilgili. birebir izlersen halledebilirsin diye inaniyorum
  • sage  (11.02.15 22:29:06) 
o aylık yüz hit tek seferde siteye girmeye çalışmaz ise sorun olacağını sanmam. tek sorun evinizdeki internetin upload hızıyla ilgili olabilir. sitedeki içerik hd video vb. yüksek veri transferi hızı gerektiriyorsa çin işgencesi haline gelebilir ziyaretçi açısından.


  • maxhoper  (11.02.15 22:55:07) 
eğer milyon dolarlık yatırımın yapmadıysan güvenlik kısmını pas geç derim, zaten static içerikler için generatorler var pythonda falan, içerikleri onunla üretirsin, sayfan komple static serve edilir yorumları da disqus'a bağlarsın olur biter.

mail kurmana gerek yok, o kadar komplike bir durumun yok anladığım kadarı ile, mail server'i ne yapacaksın ki?

asıl mesele server'in ipsini takip edip sürekli güncelleyecek bir yol bulman dyndns gibi yani, birde dns servisi alman lazım bunları hallettikden sonra sorun olmadan çalıştırırsın, bu arada dışarıdan da oldukça fazla saldırı alacaksın böylece en azından gerçek dünyadan işler nasıl dönüyor sistem yöneticisinin görevleri nedir, nasıl güvenlik sağlanır vs. gibi pek çok şeyide tecrübe etmiş olacaksın bence süper bir fikir.
  • selam  (12.02.15 00:35:02) 
bu domainden kullandığımız aktif bir mail adresi var. mailserver kurmadan başka türlü halledebiliyorsak o da olur.


  • bellbane  (12.02.15 20:34:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.