[]

iş başvurularında geri dönüş olmuyor.

ankara da bir holding de makine mühendisiyim. şuan ki işimden mutsuz olduğum için iş değiştirmek istiyorum. 6 aydır, kariyer sitelerinden iş başvuruları yapıyorum. yalnız, şimdiye kadar hiç geri dönüş olmadı.cv' im için de hiç aranmayacak kadar kötü olduğunu düşünmüyorum. aranızda benim gibi durumda olan birileri var mı? ya da bu durumdan kurtulmak için ne yapmak gerekiyor?




 
tavsiyem, direkt olarak bu tür siteler üzerinden başvurudan ziyade, ilgili şirketin insan kaynakları mail adresini bularak direkt olarak mail atmak. girişken olduğunuz yönünde bir görüş uyandıracağını düşünüyorum.

6,000 çalışanı bulunan bir şirketin genel müdürüne direkt olarak mail atarak şirkette çalışmak istediğini belirten bir kişinin genel müdür tarafından doğrudan insan kaynakları'na yönlendirildiğini ve kurumda çalışmaya başladığını biliyorum.

hatta linkedin üzerinden şirkette insan kaynaklarında çalıştığını tespit ettiğiniz kişiye mail atabilirsiniz. genel olarak adreslerin isim.soyisim@sirketadresi.com/tr olduğunu düşünecek olursak bu ihtimal de oldukça olası.

özetle girişken olun.

tavsiyem bu.
  • gogu delen adam  (11.02.15 16:11:18 ~ 16:12:12) 
+1 gogu delen adam aynı anda yazmıs bunları yazmaya üsenmistim. kovalarsan bulursun, tek önemli kriter dikkat çekmek, dikkat çek de nasıl çekersen çek.

cv yi biraz daha doldur göstermelik bilgilerle.

ben 100 başvurudan 2-3 tane kabul almıştım, askerliği yapmış gibi gösterince bikaç şey daha ekleyince 10 yere yakın görüşme ayarladım. biraz salla, şişir yani cv'yi, önemli olan görüşmeyi kapmak, görüşürken rahatsan bağlarsın zaten.
  • calligrapher  (11.02.15 16:13:19 ~ 16:15:17) 
evet kesinlikle girişken ol ve diğer adaylardan sıyrıl.
Sektöründeki çalışmak istediğin firmaları bul ve internet sitelerindeki insan kaynakları mailine cv ni mail at.
atarken de kısa bir yazı yaz kendini tanıtan. 2-3 cümle kadar. (şurda okudum, şuralarda şu poziyonlarda şu kadar sene tecrübem var gibi)
elbet bulursun
  • innerbliss  (11.02.15 16:16:13) 
abi ne gerek var ik ya mail at bilmem ne. ik ya mail atsa da yüksek ihtimal kariyer sitesinden başvuru yapmaya yönlendirilecek zaten.

birden fazla kariyer sitesine üye olup sağlam bir cv oluştur derim. bu cv in de görünür olmalı tabi. eğitiminden faaliyetlerine, sertifikalarından deneyimlerine herşeyden bahset. hiç dönmemeleri normal değil, görüşüp bir daha aramasalar uygun bulmadılar diyeceğim. mutlaka bu ilk adım (cv) / başvurulan pozisyonun uygunluğu noktasında bir sıkıntı yaşıyorsun.
  • eindaclub  (11.02.15 16:22:29 ~ 16:23:51) 
Böyle bir durumda olan birinin telefonunu cv'ye yanlış yazdığına şahit olmuştum, bir kontrol edin derim, ne olur ne olmaz.


  • whoosie  (11.02.15 16:31:54) 
kariyer sitelerinden eleme yoluyla cv'ler görüntülebiliyor, belirtilen yaşın üstünde olabilirsiniz, ya da yeni mezun birilerini arayabilirler vb.

şirketlerin ik departmanı yerine kariyer sayfaları üzerinden başvuru yapabilirsiniz. önyazınızda niye iş değiştirmek istediğinizi ve şirkete nasıl fayda sağlayacağınızı belirtmeniz iyi olacaktır.
  • kaset  (11.02.15 16:35:45) 
girişken olun + 1

bir arkadaşım yazılım geliştiricisi pozisyonu için kariyer.net'ten bir ilanı gözüne kestirip şirketin telefonunu arayıp ik'yı istiyor. ilk karşısına çıkana "beni arıyormuşsunuz." diye söze girip, karşı tarafı afallatıp. sonra ilandan bulduğunu tatlı ve esprili bir sesle söyleyip kaç defa görüşme koparmışlığı var. tabi bu kadar çılgın olmaya gerek yok ama en azından ik'ye mail atılabilir.
  • zam sampiyonu domates  (11.02.15 18:00:19 ~ 18:00:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.