[]

istanbul'dan londra'ya kargo?

merhaba duyuru sakinleri,
bir sorum olacaktı. istanbul'dan ingiltere'ye birkaç kitap göndereceğim. bunu sizce devlet postasıyla mı göndermeliyim (ptt) yoksa özel kargo şirketleriyle mi? bu bana çok pahalıya patlar mı ekstradan?



 
eger önemli bir belge ise dhl/ups filan daha iyi olur.


  • for the record  (11.02.15 12:53:16) 
@for the record, önemli bir belge değil oradaki bir tanıdığıma birkaç yunanca kitap göndereceğim sadece. sıradan.


  • deniztarafinabakankale  (11.02.15 12:55:17) 
ben bir kaç sene önce ptt ile göndermiştim. O dönemde ptt 23 tl isterken, kargo şirketleri 50-60 tl istemişlerdi. Ama şimdiki fiyatları bilmiyorum.


  • sappho  (11.02.15 13:05:42) 
bugün bunu 2. yazışım cevap olarak.
Ptt nin Turpex diye bir hizmeti var. 3-4 günde gönderiyor.
Dün bir gönderi yaptım, 1 kiloluk, 20 cmlik ufak pakete DHL 300 lira istedi, turpexle 79 liraya gönderdim.
Gerçi dhl ertesi gün teslim ediyor ama acil değilse o kadar para gereksiz.
  • innerbliss  (11.02.15 13:20:03) 
ayrıca onun dışında ptt standart yurtdışı kargoyla oldukça ucuza gönderebilirsiniz. 10 gün fln sürer sanırım.


  • innerbliss  (11.02.15 14:19:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.