[]

External USB HDD İçeriğine Ulaşamamak

Elimde çok değerli verilerin bulunduğu bir WD external HDD var. Kısa bir süre önceye kadar gayet iyi çalışan bu aygıt maalesef birden bire Windows tarafından tanınmamaya başladı. USB kablosunu herhangi bir bilgisayara bağladığımda "USB aygıtı takıldı" anlamına gelen "didong" sesini duyuyorum, sağ altta "Aygıt sürücüsü yükleniyor" ve ardından "Aygıt sürücüsü başarıyla yüklendi" mesajları çıkıyor (olması gerektiği gibi). Ancak ne Bilgisayar'da ne de Disk Management'ta bu sürücüyü bulabiliyorum. Disk Management'ta harfsiz bir şekilde duruyor, üzerinde "Başlatılmadı" yazıyor (başlatamıyorum da), ancak müdahale edemiyorum. Aygıt Yöneticisi'nde diskler arasında "WD" adıyla duruyor, ancak içeriği ulaşılmaz durumda.

Bu o içinde notebook HDD'si olan aletlerden. 200GB filan olması lazım. Akla ne geliyor ilk etapta? Yapılabilecek bir şey var mı?


 
garantiye gönderilmek istenmiyorsa direk içindekilere ulaşmaksa amaç söküp başka bir kutuya takarak veya direk notebooka takarak denemek geliyor akla. o da olmazsa kurtarma işlemleriyle ilgilenen bürolardan birine verilir verileri çıkarmaları beklenir.


  • prodeq  (17.08.09 17:06:18) 
kesinlikle söküp takmanı önermem. bu işi soft halletmelisin.

başka bir bilgisayara takmayı denedin mi, ya da işletim sistemi farklı olan bir bilgisayara? linux?
  • aksasu  (17.08.09 19:35:10) 
belki external disk kutusunun icindeki kart zarar gormustur ama hdd sagladir.
verileriniz diskten daha degerli ise, dis surucuyu acip icinden diski cikarin. pc ye direk ide/sata ile baglayin. bu sekilde gormezse, disk kurtarma programlari var.

not: external kutuyu acarsaniz, garantiniz sona erebilir.
  • cench  (17.08.09 19:41:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.