[]

nasıl teselli ediyorsunuz?

çok değer verdiğiniz biri hayatında çok sevdiği insanları kaybetmişse (1.dereceden aile bireylerini) bunları hatırladığında, duygusallaştığında, ağladığında onları nasıl teselli ediyorsunuz? dün akşam ''neden ben?'' diye ağladığında kitlendim kaldım..




 
neden ben diye birşey yok ki, bu herkesin yaşadığı birşey. kimisi çok erken yaşta annesini, babasını kaybediyor. onlara en çok ihtiyaç duyduğu zamanlarda annesiz, babasız kalıyor. hayat böyle birşey ve ölüm hayattaki belki de tek gerçek.


  • rock n roll  (11.02.15 11:33:22) 
O durumda teselli etmek çok zor, daha doğrusu kendini bırakıp ağlaması daha iyi geliyor gibi. Bırakıp yanında rahatça ağlaması daha iyi gibi, ne desen kar etmeyecek ki. Bir de "Neden ben" kısmı zaten henüz olayı kabullenemediğini gösteriyor gibi, o yüzden ona peçete, su, kolonya ve kucak servisinde bulunurdum daha çok. Belki dışarı çıkıp iki hava almayı teklif ederdim. (Gerçi dün akşam buna pek uygun değildi)


  • aychovsky  (11.02.15 11:33:54) 
sadece yanında olurum. varlığımı hissettiririm, zamanı gelmeden, ki bu durumlar için en az 1 aydır, hiç konuşmam "o" konu hakkında.
ihtiyacı olduğunda da, ki değer verdiğim biriyse bilirim o zamanı, sadece sımsıkı sarılırım.

  • Lt. Col. Frank Slade  (11.02.15 11:34:29) 
bu dediklerinin daha fazlası ablamın başına geldi/geliyor. ben bir şey yapamıyorum. ben olamasam da eşi ve annem hep yanındalar. ablam bir şekilde geleceğe ümitle bakabiliyor. ve ablam "neden ben" dediğinde hepimiz kahroluyoruz.


  • ron dennis  (11.02.15 11:37:13) 
"neden ben?" biraz benmerkezcil insan yakınması gibi gelir bana hep. bu senin arkadaşın için de geçerli mi, yoksa sadece zamanında duyduğu ve aklına yerleştirdiği için mi bu kalıbı kullanıyor bilemiyorum. ama ölüm herkesin başına gelecek bir şey, ne sözler var bunun hakkında üstelik. bunca zaman önce olmuş olayları hala kabullenemediyse altında başka bir sebep de olabilir.

en iyi teselli şu anda sahip olduklarını hatırlatmak olur bence. onun dışında kafasını da dağıtabilirsin tamamen farklı konulardan bahsederek, ama bunu sanki durumu umursamıyormuş havasında yapmamalısın tabii ki. farklı konular arasında farkettirmeden geçiş yapabilirsen kafası güzel dağılır, iyi de hisseder kendini.

bütün bunlara rağmen yine dönüp dolaşıp aynı konuya geliyorsa o zaman yapılacak pek bişey yok, demek ki kasti olarak yapıyor (aklına getirmeyi, kendine acı çektirmeyi). sarılırsın, saçlarını okşarsın, sakinleştirmeye çalışırsın.
  • loveinaflipbook  (11.02.15 11:41:33 ~ 11:42:51) 
bir şey söylemek veya daha kötü durumdaki insanları örnek göstermek hiç bir işe yaramaz. tek yapabileceğin sarılmak, okşamak, yanında olduğunu göstermek. bir şey söyleyeceksen belki onun iyi olan yanlarını gösteren şeyler söylemek en fazla.


  • r_u_h  (11.02.15 11:45:45) 
iki ay once babasini kaybeden 5 yasindaki yegenime herkesin bir gun oldugunu, genellikle yaslaninca oldugumuzu, ama bazi insanlarin daha erken oldugunu, ve bu konuda yapabilecegimiz hicbir sey olmadigini, bunun hicbirimizin sucu olmadigini, babasinin kendisini hep sevdigini ve her zaman onu kalbinde hissedecegini soyluyorum. ablama hicbir sey soylemiyorum. duruyorum sadece.


  • jimicik  (11.02.15 12:04:02) 
Asla ve asla onun acısını başkalarınınki ile kıyaslamayın. yani herkesin babası ölüyo, bak bilmemkinin de öldü falan demeyin.

Bırak ağlasın, içini döksün. zamanla geçecek zaten. siz de sadece hepimizin gideceği yer orası, napalım kaderin önüne geçilmiyor işte falan dersiniz en fazla.
  • innerbliss  (11.02.15 12:41:57) 
ağlasın rahatlasın rahat bırakın derim.
anneannemi zamanında köyde annesinin mezarına götürmüştük, annesini 2-3 yaşında iken kaybetmiş hiç hatırlamıyor, annesi vefat edeli ise 80 sene olmuş düşün artık, o bile kaldı bişi diyemeden usulca ağladı.

  • joe dalton  (11.02.15 14:34:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.