[]

et nasıl yapılıyor

çizgili tavam yok, ızgara tavası işte. teflon tavam var. mühürleme işini bir türlü beceremedim, nasıl yapılıyor abi bu? her yaptığım et kupkuru oluyor, dişlerim kopacak gibi oluyor yerken. eti yaparken istisnasız suyunu salıp tekrar geri çekiyor.

internette 3-5 dakika öyle tavada bırakın diyor eti, ama öyle olunca da yapışmaz mı tavaya? ayrıca 3-5 dakika öyle tavada bırakıcam eti ve mühürleme işlemini tamamlamış olacağım, ondan sonra daha bir şey yapmayacak mıyım? mühürledikten sonra direk mideye mi?


 
tavanın iyice, gerçek anlamda sıcak olması gerekiyor. ateşe koy ve ısınmasını bekle, hemen atma eti.

bu yüzden ince uyduruk tava, tencereler değil de dökme tavalar iyi oluyor. geç ısınıyor ve ısıyı tutuyorlar.
  • mea maxima culpa  (11.02.15 10:25:31) 
eti sadece 1 kere çevireceksiniz, püf noktası bu.
teflonsa yapışmaz zaten.

  • innerbliss  (11.02.15 10:27:19) 
dokme tavan olacak. iyice kizdiracaksin, eti arkali onlu azcik yaglayp tuzlayacaksin. sonra eti koyacaksin alti tam acik, hic ellemeden catalla bicakla durtturmeden 4 dk bekle bi kez cevir 4dk oteki tarafi pisir. et dovulmemis olacak biliyosundur onu.


  • shotgunwoman  (11.02.15 10:31:14) 
bi de teflonda yapma muhurleme icin cok yuksek isilara cikman gerem teflon o isilarda kanserojen oluyor


  • shotgunwoman  (11.02.15 10:32:01) 
Et buzdolabındaysa çıkar, 45 dakika oda sıcaklığında beklesin. Yoksa et kurur. Tavayı 10 dakika yüksek ateşte beklet iyice kızsın. Yoksa et kurur. Eti tavaya at; 2-3 dakika bir yüzünü 2-3 dakika diğer yüzünü pişir, sonra varsa tahta tezgahın üstüne yoksa tabağına koy bi 5 dakika daha bekle bir de öyle dinlensin sonra ye. Yoksa et bütün suyunu tabağa salar yine kurur. Fakat bunlar teflon tavada olmaz; varsa dökme tavada, dökme tava yoksa seramik tavada da olur. İkisi de yoksa at fırına pişsin. Bir de eti çevirirken metal aparatları değil tahta olanı kullan. Metal olanlar eti çiziyor o da etin suyunu salmasına neden oluyor. Et pişirmek biraz uğraştırıyor insanı ama değiyor.


  • angelus  (11.02.15 10:36:08) 
Süt é yatır eti bi kaç saat. Yumuşatır


  • indescribable  (11.02.15 10:43:20) 
diğerlerini okumadan kendi tekniğimi yazıyorum

tavayı ısıt güzelce kızsın. 2-3 dk orta yüksek ateşte. yağ koyma. o arada eti çiçek yağına iyice bula. kenarını köşesini her yerini. sonra aynı işlemi tuz ile yap. ama abartma tabii, yemeği zehire dönüştürecek kadar olmasın tuz miktarı. sonra bunu tavaya at. pişmiş seviyorsan iki tarafını da 2-2,5 dk kızart. bu kadar afiyet olsun.
  • i ve been mistreated  (11.02.15 10:51:39) 
  • namus ninjası  (11.02.15 11:22:03) 
Eğer biftek ya da pirzola yapacaksan ızgarada yapmanı öneririm. Etin üzerine yağ sürmeden kendi yağıyla kızartacaksın, en güzel ve sağlıklı böyle oluyor.


  • roe  (11.02.15 11:23:50) 
@Vedat, muhtemelen tek sorun kullandığın tava.Mutlaka dökme tava kullanmalısın.
Çizgili olursa daha iyi olur

  • turkuaz  (11.02.15 11:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.