[]

iş hayatınızda agresif misiniz?

agresif derken, sert, kuralcı ve ödün vermeyen? özel hayatımda pamuk gibiyimdir, sıcakkanlıyım falan. ama iş hayatında tam tersi, baya agresifim. hayatta ödün vermem bişeyden. bazen arkadaşlarım geçerken uğrar iş yerine, "olm bambaşka bir adam oluyorsun çalışırken" diyorlar.

kötü bi'şey midir ki agresif ve/veya kuralcı olmak? ben bir zararını görmedim. kuralcıdan kastım da gözü kapalı her şeye uymak değil, var olan prensipleri bozmamak; gereksiz yere istisna yaratmamak vs. mesela börekçi olsam ve "çay başına 2 şeker veriyoruz" kuralı olsa, sittin sene üçüncü şekeri vermem :d "belki şekerli seviyor" falan demeyin, ne demek istediğimi anladınız, aklıma örnek gelmedi.

aynı soru öğrenciler için de geçerli. öyle ya derste pür dikkat kesilenler vardır, arkadaşı bi'şey fısıldarken ters ters bakanlar. ama dersten sonra şeker gibidir vs..

 
yav ben de öyle olacam sanırım. denetim firmasında işe girdim başımızdaki kadına atar falan yapıcam nerdeyse. yarım saatte bir sigaraya iniyo. otur çalış ulan diyesim geliyo bazen.


  • justinho26  (11.02.15 08:27:07) 
asla agresif değilim tam tersi dışarda nasılsam işte de öyleyim. agresifliği, huzursuzluğu, gereksiz baskıyı ve stresi sevmem. he ama kuralcıyım ve ödün vermem, mümkün olduğunca maaşımın hakkını vermeye çalışırım.

he ama tam senin tarif ettiğin gibi biri var başımda. iş yerindeyken acayip sert hatta sinirli ve 2.müdüre bile gereksiz bağırıp tartışacak kadar kendinden geçen bi kadın kendisi. ama dışarda pamuk gibi olduğunu, aslında iyi bir insan olduğunu söylerler.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (11.02.15 08:32:14) 
en çok olmak istediğim karakter ama en sevmediğim çalışma arkadaşı tipidir.

ben de tam tersine koşulları hep içinde bulunduğu duruma göre değerlendirerek karar alırım. gerekirse 3 kişiye hiç şeker vermem, diğer 3 kişiye 4'er şeker veririm.

en olmak istediğim karakter mevzusu da şöyle ki, astlarıma karşı vicdansız olamıyorum, hata yaptıklarında agresif olamıyorum sırf astım diye gururunu ezmeyeyim diye düşünüyorum. üstüm olunca kavga ediyorum direk.
  • calligrapher  (11.02.15 08:37:25 ~ 08:41:47) 
değişiyor. agresif değilim ama kurallarım var.


  • [silinmiş]  (11.02.15 08:40:10) 
özel hayatımda ve iş hatımda yumuşak anlayışlı biriyim. tahammül edemediğim tek şey "vurdumduymazlık"


  • dokuzonbeş  (11.02.15 08:41:41) 
ben iş hayatında da aynı özel hayattaki gibiyim. hiç rol yapamıyorum yaw.


  • dafuq  (11.02.15 09:10:54) 
türkiye gibi bir yerde çok zararlı bir davranış bu. kuralcı olmaktan ziyade mümkün olduğunca esnek olmakta fayda var. ben de böyleydim, tam alman tarzıydı, ama fark ettim ki bu trde böyle olmuyor.


  • roket adam  (11.02.15 09:23:32) 
Pamuk gibi insanımdır ama ciddi insanımdır. İş arkadaşlarım zaten en yakın arkadaşlarım olduğundan dışarıda da bol bol görüşür, tatillere birlikte gideriz ara ara. İş ortamının kültürü kendinle yarıştırmacı ama başkaları ile işbirlikçi güzel bir ortam. Birlikte yaptığınız her şeyden puan alıyorsun ve kişisel olarak her yıl belli bir puan tutturmak zorundasın. O yüzden pamuk gibi kalabiliyorum.

Birkaç kere yarışmam gerekti bu 10 yıl içinde. Bunlardan bir kısmı kendi iş arkadaşlarımla idi. Gayet medeni bir şekilde "İyi olan kazansın" dedik, o zaman da yine kendimizle yarışa giriyoruz. Böyle şartlarda çılgınca agresifim ama yine başkalarına karşı değil. Başkaları ile bu konuyu konuşmam ama kendi canımı çıkarırım. Başkasının ne yaptığını gözüm görmez; eğer performansımın bana yakışmadığını düşünürsem kendimi cezalandırırım zaten. Benim çıtamsa işyerinin çıtasına göre yüksektir, minimumlarla yetinmem, minimumları aşağılarım. İşim kalitemdir, kendi adına konuşsun isterim ve düşük kalite toleransım yoktur. İlk 1-2 senede oldukça dandik işlerim var ama onları da geride bırakalı çok oluyor.

Onun dışında işimle arama giren veya göz diken biri olursa, benim seviyemde ise böcek gibi ezerim, acımam. Üst seviyelerde biri ise zaten gelsin buyursun, ben ona koltuğumu vereyim. Burada kastım "Bir mola ver de kahve içelim" değil; "Kapışın, kazanan alır" durumu. Bu durum, dışarıdan gelen bir yandaşa karşı oldu, ezdim, pişman değilim. Can yakarım, bunun karşılığında canımın yanmasını göze alırım. Öyle zamanlarda gladyatörümsü yaklaşırım olaya: Öl veya öldür.

Son paragrafta anlattığının öğrenciliği bitip işe başlamış haliyim. Kötü veya iyi, buyum ben.
  • aychovsky  (11.02.15 09:25:56 ~ 09:32:39) 
@dafuq rol değil aslında bu ya.

@roket iş sektörüne göre değişir tabi, haklısın ama.
  • Lt. Col. Frank Slade  (11.02.15 09:27:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.