[]

"Sabun bezi" nedir biliyor musunuz? (sabun bezi vs. lif)

siz biliyor musunuz ne olduğunu? hiç kullandınız mı?

şu soruyu sorduğumda bilmeyenler çıkmıştı:
eksiduyu.ru

onun yerine lif kullandığını söyleyenler çıktı. görsellere baktığımda ikisi de aynı şey gibi duruyor.

ama ben lifi daha entel ve kadınlara hitap eden sabun bezi diye düşünürdüm daha çok.

küçüklüğümden beri hep sabun bezi dedim ben ona. o zaman sabun bezi ile lif arasındaki fark ne? lif daha yaygın bir kullanım mı?

not: sabun bezi başlığında sözlükte tek entry var.

 
lif diye aratınca da aynı terane:
www.google.com.tr

  • ermanen  (11.02.15 02:12:49) 
www.eylulkozmetik.net

lif diye hep bunlara dedim ben.

sabun bezini ilk defa duydum.
  • canercuxy  (11.02.15 02:43:54) 
Entel bi ailem yok ama hep lif dendi bizde de.


  • baldur2  (11.02.15 02:55:34) 
Sanirim bahsettiginiz seye sabun bezi diyen az sayida ailedeniz... Evde buna lif desem ev ahalisi garipser. Ayrica bence ilk cevaptaki link ve sizin yolladiginiz linkteki seyler "sabun bezi"; canercuxy'nin linkindeki ise "lif".


  • mesudiyeli mesut  (11.02.15 03:02:24 ~ 03:10:51) 
ilk kez senden duydum hep lif derim.


  • kuzey li  (11.02.15 03:12:26) 
Biz de sabun bezi diyoruz. Lif dedigimiz de oluyor tabii. Ayrica sabun bezini ilk kez duyanlara cok sasirdim.


  • nick konusunda kararsizim  (11.02.15 05:08:32) 
lif dediğinizin tam adı, banyo lifidir. doğal ve yapay olanları vardır.

doğal olanı;

www.google.com.tr

yapay olanı;

www.eylulkozmetik.net

banyo süngerlerinin de, doğal ve yapay olanı vardır. banyo fırçaları vardır. bunların da doğal ve yapay olanları bulunur.

arkadaşların gösterdikleri ise, hani örgülü olanlar, lif değildir. olsa olsa sabunlanma şeysidir(bezi denebilir de, bez değildir).nesidir, bilmiyorum. örme veya örgü sabun bezi deniyor sanırım. bence doğrusu budur.

www.google.com.tr
  • oinone pe  (11.02.15 05:21:02 ~ 05:26:06) 
Sizin sabun bezi dediğiniz şey lif değildir elbette ama toplumun büyük çoğunluğu lif dediği için lif denmesinde sakınca yoktur.
(bkz: galat-ı meşhur lugat-ı fasihten evladır )

  • nuka cola  (11.02.15 06:56:28) 
Bilmiyorum.

Kaba etinden element uyduruyorsun gibime geldi.
  • [silinmiş]  (11.02.15 07:28:21) 
Oha şoktan öleceğim :D Biz de sabun bezi diyoruz. Bu tabiri ilk kez duyanlara ve sabun bezine lif diyenlere çok şaşırdım :D

Hatta bu banyo sorularında herkesin "lif kullanıyorum" demesine çok şaşırıyodum "ulan sadece lifle nasıl temiz hissediyo bu kadar insan" diye :D Meğerse sabun bezi kullanıyorlarmış. Benim için o plastikimsi renkli şeyler liftir. Örgü olan ise sabun bezidir.
  • pandispanya  (11.02.15 07:41:11) 
sabun bezi çok çirkin bir tamlamaymış.
lif bunlar

  • teritori  (11.02.15 07:42:38) 
kadın kişilere de sordum, o örgü olanlara sabun bezi, ya da sabunlanma bezi(bez olmasa da, örgü ya hani) denmesinin nedeni, gerekçesi neyse işte içine sabun konup, köpürtülerek kullanılması imiş. eskilerde ve halen günümüzde kimileri de, kesenin içine sabun koyarak temizlenmekte kullanıyormuş. tdk bu konuya el atmadığı için olsa gerek, herkes kafasına göre uydurmuş işte. bence bez denmesinin nedeni eskiden kese(pütürcüklü bir kumaş, yani bez) ile benzeşmesinden(içine sabun konarak köpürtülmesi) kaynaklanıyor olabilir. birileri örgüden yapmış, söylenişi aynı kalmış olabilir. şimdi yaygın olarak duş jeli kullanıyor insanlar. yine de buna benzer temizlik gereçleri kullanıyorlar. adını sen koy, diyerek çekiliyorum ben.


  • oinone pe  (11.02.15 08:05:55) 
hayatımda ilk kez duydum bu tabiri. benim için keseden, örgü olanına, süngerden tut sarı otsu sert malzemeye kadar alayı lif ve liflenmek:)


  • calligrapher  (11.02.15 08:09:42) 
çok güzel isim bulurum, örme veya el örgüsü lif denmesinden yanayım. isteyen istediğini desin, ne sakıncası var yani? sabun bezi denmesinde de sakınca mı var? bence en uygunu el örgüsü lif demek. nasıl, güzel bulmuşum değil mi? sadece lif denirse, doğal veya yapay lif olmadığı için, eksik tanımlanmış olur. sabun bezi de olmaz, bez değil örgü çünkü. ne dersiniz?


  • oinone pe  (11.02.15 08:10:25) 
ermanen, bu duyuru ile aydınlanma yaşıyorum(kendi adıma konuşayım). çok yaşa sen, nereden buluyorsun bu soruları?


  • oinone pe  (11.02.15 08:12:53) 
sabun bezinin duş lifi ile yakından uzaktan alakası yoktur.

duş lifi hepinizin bildiğini tahmin ettiğim ve sizin de belirttiğiniz üzere banyoda/duşta sabunu/duş jelini köpürtmek ve vücuda uygulamak için kullanılan bir şey.

sabun bezi ise çok alakasız, benim çocukluğumda vardı, hala olduğunu ve kullanıldığını sanmıyorum. eskiden ıslak mendiller yok iken bu bezlerden taşırdı insanlar yanlarında. 10x10 cm boyunda küçük olurdu genelde. sabunla köpürtülmüş halde, kendi kutuları içine konularak taşınırdı. hatırlıyorum, ilkokulda beslenme çantamın içine koyardı annem her gün. beslenme saatinde yiyeceklerimi yedikten sonra onunla elimi ağzımı silerdim.

vay anasını çok eskilere gittim şimdi, hey gidi....
  • loveinaflipbook  (11.02.15 08:26:32 ~ 08:27:49) 
sabun bezini orlondan orerler. lif dedigin de ya dogada bulunur ya da gorece yumusak plastik bir malzemeden yaparlar. bana sorarsan lif, orlondan daha iyi sabunlanmak icin. cunku orlon hem cok fazla sabun eritiyor hem de liften daha fazla emdiginden daha az sabunlanmis oluyorsun. ayrica cogumuzun annesi sabun bezi ormeyi bilirl

kabak lifi(dogal olani): www.google.com.tr
  • idexo  (11.02.15 08:30:41 ~ 08:32:40) 
loveinaflipbook, o dediğin ıslak sabunlu, beslenme çantasına konan bezlere, el bezi denir. sabunlu el bezi, ıslak el bezi gibi.


  • oinone pe  (11.02.15 08:36:01) 
ilk defa duydum sabun bezini. şimdi bunun lifle farkı var mı yok mu?


  • justinho26  (11.02.15 08:52:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.