[]

meksika telecaster vs epiphone les paul

bir yanda meksika yapımı fender telecaster diğer tarafta çin yapımı epiphone les paul standart
anket gibi düşünelim, tabi nedenlerini de yazarak.
fiyat olarak yakın seviyedeler. (1500 - 2000 tl)
hangisini tercih edersiniz, neden?

bu da isteyene anket linki: docs.google.com

 
bana kalirsa butceni 500 ila 1000 lira gibi arttirabilirsen istanbulda briken aliu yu bulup ona ne istedigini anlatman. kendisi de virtuoz derecesinde muzisyen oldugu icin senin ne istedigini anlayip sana en uygun ve omurluk gitari yapacaktir. suan sarp maden de( evet suan mitannide) onun kendisi icin yaptigi gitar ile harikalar yaratmakta.


  • ne desem bilemedim  (10.02.15 21:49:15) 
Tele ile les paul'ün alakası yok ki. Nasıl karşılaştıralım? Ben tele derim. Sebebi de tele'yi les paul'den daha çok seviyorum.


  • alperz  (10.02.15 22:02:07) 
1) gitara göre değişir. öyle iki model vermişsin ki replikaları da var, orjinal olup çöp olanı da var, çalınabilir olanı da var, fiyattan beklenmeyecek derecede güzel çıkanı da var. yapım yılı da özellikleri konusunda küçük oynamalar olduğundan önemli faktör. çin yapımı-meksika yapımı olmasına bakmadan bu fiyat aralığındaki gitarları denemek lazım. hoş ikisi de 1500-2000 tlyi haketmeyen gitarlar ama o ayrı.

2) senin beklentilerine göre değişir. ''metal yapacaksan kesinlikle les paul alacaksın hacı'' demiyorum, ama iki gitar da bir kere yapı bakımından çok ayrı iki uçta. bu ne demek, ikisini de aynı şekilde çalamazsın, sana verecekleri hissiyatlar farklı olur, sonuç olarak çıkan ton farklı olur. humbucker ve telecasterdaki single manyetikler karşılaştırmasına girmiyorum, çünkü zevkler.

eğer iki gitar da ''eli yüzü düzgün'' ise doğrudan 2. maddeye geçebiliriz, senin tercihine yani. mesela les paul denen alet benim sürekli belimi ağrıtıyor, taşıyamıyorum bildiğin. çok severek kullandığım iki modeli oldu, hatta biri çin yapımı ve oldukça ağır bir epiphone'du. fakat dediğim gibi ağırlık büyük sorundu ve sattım. soruna cevap olarak, elektro gitarlar benim için telecaster ve diğerleri olarak ikiye ayrıldığından benim şahsi tercihim telecaster olurdu.
  • gizemlikovboydankacankertenkele  (10.02.15 22:03:38) 
ankete yoğun ilgi yüzünden server çöktü:
Fender Telecaster (Meksika) 4 %80
Epiphone Les Paul Standart (Çin) 1 %20
  • november rain  (11.02.15 09:35:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.