[]

6 inç telefon/phablet

İyi akşamlar duyurunun teknoloji severleri;

Şimdi ben telefon alayım dedim belli özellikteki telefonlara baktım 2gb'dan aşağı ram olmasın, bataryasının gücü yüksek olsun falan. Teknik özelliklerden çok anlıyorıum denemez aslında ama en çok bu ikisine baktım.
Ekran boyutuyla doğru orantılı olarak özellikler yükseliyor haliyle (mi acaba?) onun için 5.5 inçten aşağı neredeyse telefon yoktu.
Ben de 4.5'tan yukarı kullanmadım, ellerim de ortalama kadın eli yani, biraz da sakarım.
Demem o ki donanımı güçleniyor diye büyük ekran alayım mı?

Yoksa mini modellere bakayım mı ne önerirsiniz? Elime aldım mediamarkt'ta büyük geldi haliyle ama alışılıyor mu?

Misal zenfone 6, özellikleri çok iyi duruyor htc 820 ile karşılaştırdım ön kamera hariç aynı gibi ancak çok uygun fiyat olarak bakınca. Boyutu korkutuyor bir tek. Al kardeş ha 5.5 ha 6 mı dersiniz? Ne dersiniz?

Piyasayı da çok bilmem, sevmiyorum da telefon değiştirmeyi, qwerty'lerde kalsaydık keşke. Çok da sorulmuş bu konu ama neyse efendim yardımlarınızı bekliyorum.

 
eger yaninda surekli cantayla geziyorsan yada ceketinin cebine yalan koyuyorsan telefonu al. ama pantolonun cebine koyuyorsan 5"ten sonrasi kullanissiz olmaya basliyor. 6 aydir nexus6 nin cikmasini bekliyordum. bir cikardilar 6". herseyi super ama cok buyuk telefon. vazgectim. motoX aldim. nexus6 nin baz alindigi telefon. 5.2" ama cercevesi cok ince oldugu icin nexus5 ile ayni boyutta. ayrica ekran buyuk olunca pili de buyuk oluyor, sarji cok gidecek saniyorsun ama o koca ekranlar da su yakmiyor. 5.5 6 fark etmez bence. cebine girip girmemesi kritik nokta.


  • crucio  (10.02.15 21:15:18) 
@ j r r tolkien hayranı Teşekkür ederim öneri için 2 serisine baktım şimdi. İlk seride 2ghz işlemciye sahip telefonun tr'de 1.6 versiyonunu satıyorlar diye okumuştum. 2.sinde de baktım iki seçenek var 2gb ve 4gb ram olarak, yine ram'i düşük olan versiyonu kakalarlar gibi geliyor yoksa özellikleri şahane, bekleyebilirim.
Düşmelere karşı dayanıklılığı nasıl peki telefonun? Aman düşmesin tabii de kasa kalitesini merak ettim : )

@crusio çanta her daim taşıyorum küçük veya büyük ama kullanırken sıkıntı yaratır diye korktum. ne bileyim kulağa götürünce konuşmak için bile bayağı iri, çerçeve payı da var. Yakın çevremde de çoğu kişi iphone 6 almak istediğinden, al 6 inç büyük değil, alışıyorsun diyor ama bilemedim.
  • oranjlaturanj  (10.02.15 21:21:12 ~ 21:27:32) 
Kesinlikle nexus 6 bekleyin derim.


  • odiyus  (10.02.15 21:35:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.