[]

ülkem sosyal demokratı, sosyalisti niye demirtaş reklamı yapıyor?

selamlar

samimi, harbici, etik, böyle özü sözü bir görünen, demokrat özgürlükçü, muhalif basının susturulamayan sesi falan abilerin çoğu söz birliği etmiş gibi demirtaş'a sempati duyuyor, dediği güzel sözleri gaza gelip manşetten veriyor falan fakat bu adam son tahlilde istediğini zorla kabul ettirmeye çalışan zorba bir örgütün siyasi kanadının başında. ne kadar demokrasi özgürlük nutku atsa da hem iktidara gelmesi imkansız olduğundan, hem de son tahlilde zorbalığı temsil ettiğinden söyledikleri pek akla yatar gelmiyor. ağza bal çalıyor. yani başbakan demirtaşın muhteşem kadroları ile türkiyenin ab'ye girdiğini falan düşünemiyorum (keşke düşünebilsem) :)) tamam chp'yi biraz ulusalcı biraz sosyal demokrat arada kalmış ne isaya ne musaya yaranabilen bir parti gibi görüp sarıgül gibi adamlar yüzünden antipati besleyebilirsiniz. akp'nin laciverdi, sistem partisi diyebilirsiniz de neden bdp yani? özgürlük mücadelesi veren romantik gerilla fantezisi mi acaba?

kürt siyasi mücadelesi az çok başarılı oldu, adamlar zorla, şiddetle de olsa sözlerini duyurdular, istediklerini kabul ettirdiler, çok insan acı çekti, öldü ama sonuçta ilk durum ve son durum karşılaştırıldığında adamlar iyi bir noktadalar (ben şucu ya da bucu değilim, beğenin beğenmeyin gerçek bu), ama sonuçta pkk eli silahlı, yarın ne edeceği belli olmayan bir örgüt. özgürlük mücadelesine sempati duyulabilir de kendince değerleri olan, ilkeli olma peşinde koşan adamların gidip bdp sempatizanı olmasının asıl sebebi nedir? ehven-i şer olduğundan mı? hayaller dünyasındalar mı? tutunacak tek dalları bdp kaldı da ondan mı? nedir yani?

ek soru: demirtaş'ı samimi buluyor musunuz? samimi buluyorsanız bundan nasıl emin olabiliyorsunuz?

 
bdp de sistem partisi. bi bok olacağı yok ama tarafımız belli olsun.


  • namus ninjası  (10.02.15 18:19:46) 
özetle fikrimce bu söylediğinin nedeni ;

yurtsevercephecilikle sovyet romantizmi arasında bir sarkaç gibi gidip gelerek kendi dokusunu(öğrenci-işçi hareketi temelinde) oluşturamamış oluşturmak istendiğinde de kafası koparılmış bir sol cenah ile karşı karşıya olduğumuzdan ötürüdür ki demirtaş ın söyledikleri kimi kalemlerce desteklenmektedir. yani chp ye oy verilmek istenmiyor, diğer sol partilerden teşkilatlansa da başarılı bi seçim çıkarabilecek olan yok(seçim çalışması çok başka bişey bildiri dağıtmak gibi değil ki) diye düşünülüyorsa diğer sol partiler de yok onun sapı bunun çöpü diye birbirleriyle birleşmiyorlarsa adamlar bir de bu var o zaman diyor gibi geliyor bana.
Bir de şöyle bi yazı okudum da insanın inanası gelip gelip gidiyor:

www.birikimdergisi.com
  • gis  (10.02.15 18:26:54 ~ 18:45:13) 
ben şans vermiştim kendisine ancak bir halt olmayacağını anladıktan sonra söylediklerini dahi dinlememeye karar verdim. oldukça iyi bir siyasetçi, bu kesin ancak omurgasız. gerçi siyasetçiliğin fıtratında mı var omurgasızlık, o da ayrı mesele. her seçimden önce ilkelerden ve sistem partisi olmadığından bahsedip duran kişinin seçimler geçtikten sonra sistemin ta kendisi olduğunu belli eden hareketleri kendisinin yeterince ilkesiz olduğunu gösteriyor kanımca. yani gelip parklarda falan oy koparmak adına hikayeler anlatmasaydı samimi bulurdum belki.


  • soso  (10.02.15 18:27:18) 
Açıkçası hiç bir politikacıyı yada partiliyi davranışlarını yahut söylemlerini savunacak kadar samimi bulmuyorum. Bu durumda düşündüğüm tek şey boş yada geçersiz oy atma olasılığımda bunun içlerinden hangisinin daha çok işine yarayacağı oluyor. Sonrası gayet açık zaten.


  • gis  (10.02.15 19:08:29) 
akp'lilerde nasıl uzun adam hayranlığı varsa hdp'lilerde de demirtaş hayranlığı var.
kesinlikle samimi bulmuyorum çünkü akp nasıl rte'nin ağzının içine bakıyorsa hdp de öyle öcalan'ın ağzının içine bakıyor.
bdp özgürlük,adalet,hak derdinde olsaydı gezi'yi sahiplenirdi.
  • rakicandir  (10.02.15 19:18:03) 
@ gis

ben de tam bundan bahsediyorum bir parmak bal çalıyor diye. böyle güzel güzel efendi efendi konuşmayı tayyip de biliyor eminim. demirtaş ulusalcı-milliyetçi-tayyipist kesimlerden oy alamayacağını biliyor. devşirebileceği en garanti oy (atıyorum) yaklaşık yüzde 2-5 arası ağırlığı olan, eğitimli ve diğer partilerin söylemlerinde kendini bulamayan kesim. demirtaş birikime falan röportaj verip t24'ün, diken'in manşetlerine çıkarak yüzde 2-3 de buradan alsam diye hesaplıyor olamaz mı? siyasetin nasıl bir laf döndürme sanatı olduğunu hepimiz biliyoruz. zaten büyüsü de orada. bu yazılanları "vay be tam benim düşündüğüm gibi" diyerek de okuyabiliriz, "vay goygoycu ne palavralar sıkmış" diyerek de.
  • mistreated  (10.02.15 19:22:09 ~ 19:23:35) 
Ben bir liberal olarak Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki söylemlerini sevmiştim. Ne kadar samimidir bilemem, BDP'ye bir sempatim yok ama Selahattin'e kötü bir göz bakmıyorum şu an. LDP'ye oy vermeyecek olsam ona verebilirdim belki.


  • i was made for you  (10.02.15 19:41:34) 
Caresiz ve karamsarlar.

Turkiye sosyalist hareketi diye bir sey kalmadi,

Ortada kalan tek hareket kurt ulusal hareketi, o da ezilen ulus muhabbetinden vazgeceli uzun zaman oldu, yani bir burjuva hareketine evrildi ve buna ragmen elde avucta baska bir sey olmadigindan oturu, caresiz bir sekilde turkiye devrimcilerinin cogu kurt burjuva hareketini destekliyor.

Aslinda bu durum, turkiye devrimcileri acisindan, carklarin bir yerinden kirilmasi umudu disinda bir sey degil. Gerisi palavra.

Bu kafayla da her sey daha da cikmaza giriyor.

Yakin gelecekte bu kurt burjuva hareketi cokecek. Cunku yaptiklarini sandiklari cozum sureci ve buna bagli anlasmalar cozulecek. Olduklari yere cakilacaklar. Bu tip islerin karsitlarin uzlasmasiyla saglanamayacagini yasayarak ogrenecekler.

Kaldi ki her seyi bir yana birakin kurt hareketinin hangi temsilcisi planli ekonomiden yana olabilir? Adamlar kendi iclerinde seriatcilari bile barindirir oldu,
  • kosun lan mevzu var  (10.02.15 19:43:34) 
@mistreated

zaten diğer partilerden oy devşirmesi gerektiğini kendisi de açıkça söylüyor. iktidar dışındaki tüm partiler için geçerli bir durum, % 10 luk baraj yüzünden bu durum hdp için daha hayati hal alıyor.Bununla birlikte hiçbirisi de sözde "taban"ını kaybetmek istemiyor gerçi chp ne yapsa tabanından yiyor o ayrı :)

şu an seçimin demokratikliğinden bile bahsetmek güçken adayların samimiyetini ölçüt almak ne derece işlevsel olabilir ki? ülke demokratik filan değil diyoruz da seçimlerdeki trafoya giren kedilere gelene kadar katılıma,baraja,sayımdaki şeffaflığa yüklenilmiyor ki anasını satayım! neden çünkü zor geliyor. oy sayımı ve teslimi sırasında hakkı olmasına rağmen kim bekliyor ki.oyunu atıp gidiyor sonra face te boy boy yakılan oy pusulaları paylaşılıyor. Bana çok sahte bi tavır geliyor bu.
Dolayısıyla eğer sen seçmen olarak bir şeyleri göze alıp "hareket" anlamında bir volume yaratamıyorsan bu ille sol değil ne bileyim bu partilerden hiç birine oy vermek istemiyorsak ve oy verdiğimiz parti meclise girsin istiyorsak misal yatıp kalkıp neden barajı düşürsün diye ses çıkarmadık da bu kadar seçimdir tüm mekanizmaya nüfus etmesine izin verdik???
eğer birilerinin daha o kadar da bıçak kemiğine dayanmadıysa söylemlerle yönlendirilmeye bu kadar açıklarsa partiler de sistemin usüllerince kendi yolunu açar.

sihirli sözcükse istikrar. kimse risk almak elindekinden olmak istemiyor. üstelik ülkede çoğunluk daha piramidin temel ihtiyaçlar basamağını aşıp kendini gerçekleştirme ve birey olma aşamalarına varamamışken... işte tam da bu yüzden kişinin kendini birey olarak olamasa bile parçası olarak önemli hissettiği ve kabul görmek için farkında olmadan hayatını ona göre şekillendirdiği çoğunluğun kültürel yada ideolojik öğelerine vurgu yapılarak her türden seçmen rahatlıkla ikna edilebiliniyor.
  • gis  (10.02.15 21:11:17) 
biraz moda akım oldu bu.
geçenlerde twitter'da genç bir pkk'lının kobani'ye baktığı bir fotoğrafı kullanıp pkk eylemcilerinin romantikleştirildiğini (akım anlamında) bile gördüm.
birkaç şiirsel, devrimci söz yapıştır, bir fotoğraf ekle tamam.

o pkk'lıya sorsan bu yapmaya çalıştıklarını belki de götüyle gülecek. ne devrimciliğinden bahsediyorsunuz?

şu an baktığında hdp'yi hdp'lilerden çok bu bahsettiğimiz yeni arayış içindeki sosyalist kanat sahiplendi.
eskinin 10. yıl marşı söyleyip ahmet kaya'ya bıçak fırlatanları şimdi hdp'li kesildi başımıza.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (10.02.15 21:38:02) 
1. zorla kabul ettirmeye çalışan zorba bir örgütün siyasi kanadının başında evet. ama neden? çünkü 100 yıldır ellerinden her türlü hak alınmış, zulüm görmüş bir halkın örgütü bu. kimse dağa çıkayım onu bunu vurayım diyerek başlamadı bu işe. sen birinin özgürlüğünü elinden alır, silahı da tek çare olarak bırakırsan sonuç bu olur. 20 sene önce mecliste kürtçe konuştuğu için 15 sene hapis yattı o milletin vekili olarak seçtiği bir insan. zorbalıkmış silahmış vs geçiniz.

2. demirtaş başbakan olsa 3 senede ad'ye gireriz emin ol. ab kürtlere ve kürt hareketine verdiği desteği araştır çünkü belli ki bilmiyorsun. hatta ab'ye girme yolunda en ileride olduğumuz zamanlara bak, hepsi kürt açılımıyla ilgili. leyla zana'yı hapisten kim çıkardı ona da bak bi istersen.

3. romantizmin r'sinin olmadığı anlamak için kürt bölgesine bir ziyarette bulunmanı öneririm. diyarbakır, van, şırnak, hakkari vs bir dolaş gel. türkiye istanbul'dan izmir'den ibaret değil.

4. samimi buluyorum ama emin değilim. kimsenin samimiyetinden emin olamam, o yüzden adı samimiyet. atatürk, rte, ecevit, kılıçdaroğlu, türkeş, demirtaş istediğini sayabilirsin. kimseden emin olamam, ama tercih ederim birini.
  • ack3000  (10.02.15 22:15:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.