[]

Excel - cant exit design mode because control cannot be created

Win7 üzerinde Office-2010 kullanıyoruz iş yerindeki 3 bilgisayarda. Hepsi lisanslı.

Excel üzerinde işle ilgili makrolar hazırlıyorum. Bir tane dosya sürekli olarak bu hatayı veriyor. Dosyadaki sayfaları (ve makroları) sıfırdan bir dosyaya kopyalayıp tekrar kaydediyorum. Bir süre her şey güzel. Sonra herhangi bir ActiveX nesnesinin üzerine mouse ile gelince bu hata çıkıyor. Dosya ağ üzerinde paylaşılan ve ortak olarak girdiğimiz bir dosya.

Bu hatayı bilen, çözen var mı? Yabancı excel forumlarında da çokça paylaşmışlar. İnceledim ama çözüm bulamadım.

 
Makronun yaratıldığı bilgisayarda yüklü ama diğerlerinde yüklü olmayan bir obje / kontrol var sanki. Özel değilse paylaş bakalım.


  • cakabo  (10.02.15 16:56:44) 
@cakabo,
Dosyayı burada paylaşamam. İşle ilgili oldukça fazla bilgi var.

Cevabından sonra şunu farkettim ki, ben birkaç hafta önce VBA'da standart olmayan bazı ocx nesnelerini eklemiştim. Sanırım bu nesnelerden biri senin dediklerinden biri olabilir. Fakat, kafamı karıştıran, ben o nesneyi bu dosyada hiç kullanmadım. Hep standart commandbutton, textbox ve combobox kullandım. Hatayı da bunlar veriyor. Hata veren combobox lardan birini komple kaldırıp form denetimdeki combobox olarak değiştirdim. Change yordamındaki kodu da makro içerisine alıp oradan çalıştırdım. Böyleyken çalışıyor. Ama sayfadaki tüm nesnelerin adlarını tanımıyor. Mesela cmdTamam adlı commandbuttonun adını tanımıyor. Onun adını CommandButton1 olarak görüyor.
  • ugokhan  (11.02.15 16:11:22 ~ 16:15:04) 
aylar önce sorduğum bu soruya teknik olarak hiçbir yerden çözüm bulamadım. ne var ki, o günlerde tüm bilgisayarlarda hata veren dosyada sadece 1 bilgisayarın hatasız olarak makroları çalıştırdığını farkettim. bu bilgisayarın belgelerim klasörü altında office'e ait olan dosyaları (şu an hatırlamıyorum) diğer tüm bilgisayarlara kopyalayınca (üzerine yaz şeklinde) hatanın tamamen gittiğini gördüm. aylardır bu hatayı bir daha hiçbir bilgisayarda görmedik. bütün bilgisayarların office ve win versiyonları eşit.


  • ugokhan  (23.07.15 16:43:37 ~ 16:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.