[]

Alanya-İş-Yerel Hayat

Merhaba ekşiland,

Alanya'da bir iş fırsatı çıktı. Ancak çok kararsızım. İşe başlayınca dil kursuna yazılmak istiyorum toefl için. Sanırım dil kursları açısından çeşitlilik az.

Yerel hayat, insanları nasıldır hiç bilmiyorum. Elbette bu bilinmezlik biraz korkutuyor.

Ev kiraları, yaşam pahası ne durumda?

Alanya ile ilgili bir şeyler bilenler akıl verebilirse tadından yenmez.

 
hangi dil kursuna yazılmak istediğinizi bilmiyorum ancak Alanya'da pek cok yabanci yasiyor ve onlarla birebir iletişim halinde olabilir ve istediğiniz dili öğrenebilirsiniz, gibi geliyor.


  • for the record  (10.02.15 13:54:22) 
alanya eskisi kadar küçük bir yer değil. aradığınız her şeyi büyük şehir çeşitliliğinde olmasada bulursunuz. alışveriş kısmen pahalıydı çok eskiden ama artık bütün market zincirleri vesaire var. sosyal ve kültürel etkinlik anlamında da eskisine oranla çok daha iyi durumda. ayrıca antalya'ya ulaşım çok daha rahat şimdi. havaalanı açıldı gazipaşa'da. antalya havaalanına'da servis var.

geçen yaz bir proje sebebiyle neredeyse yazın yarısını orda geçirdim. ben daha önce antalya taraflarında yaşadığım için sıcaklara dayanabildim ama siz dayanabilir misiniz, bunuda düşünün.
  • Phoebe  (10.02.15 14:09:59) 
for the record, pratik anlamda elbette güzel bir avantaj yabancılarla iletişime geçmek ancak toefl sınavı için yeterli olmayacak. internette baktığımda amerikan kültür, özgün eğitim dil kursu, yeni çarşı yabancı dil kursu gibi kurs adları gördüm. hangi kurs toefl için iyi bir eğitim sağlar bilmiyorum. belki alanyada yaşayan ve dil kurslarının kalitesinden haberi olan birileri buraya yazarak bana yardımcı olur diye düşünmüştüm o yüzden. açıkçası işten kazandığım paranın bir kısmını kursa harcayacağım için iyi bir dil kursu olması şart. (elbette kendimde kursun bana anlattıklarının yanında çabalayacağım.)


  • divanyayi  (10.02.15 15:17:16) 
alanyada'yım ben. bi süre gelip görebilirsin bence ama uzun vadede küçük bi yer. başlıca sebebi üniversite yok. böylece sanat ve kültür de yok. ama eğlence, karı-kız ve çok güzel deniz var.


  • emm  (10.02.15 16:03:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.