[]

otomatik viteste en iyi japon mudur?

benim verebileceğim en yüksek miktar 22.000, bugün bi ustayla konuştuk "peugeot, clio vs sorunlu oluyor otomatikte, corsa iyidir ama o paraya bulamazsın, japondan şaşma" dedi ve özellikle yaris'i tavsiye etti. ne dersiniz bu yorum için, siz ne önerirsiniz?




 
toyota kullanmadım bilmiyorum.
honda civic kullanıyorum otomatik. vites geçişlerini hissetmek mümkün değil, çok yumuşak geçişi var. arabayı sıfır almıştım, 8 yıldır kullanıyorum, tık demedi.

  • teritori  (10.02.15 12:10:47) 
bununla beraber babam da 5 yıldır citroen c4 picasso kullanıyor. o da hiç sorun yaşamadı.
ama vites geçişleri çok net hissettiriyor.

opel konusunda da şöyle diyim. eski şirketimde astra vermişlerdi, dizel otomatik. ikinci haftasında geri verip manuel focus aldım. bu kadar kötü vites geçişi görmedim ben.
  • teritori  (10.02.15 12:12:06) 
yaris degil ama corolla'nin otomatigini kullandim. affedersin ama bok gibi. her vites degistirisinde araba bir sarsiliyor, seni soyle bir salliyor sonra aheste aheste degistiriyor. araba sollamaya kalksan sol seride cikip da gaza yuklenince vites dusuruyor ya daha seri gec diye. hah iste o vites degistirme suresinde yavaslayip obur arabanin gerisinde kaliyorsun. karsidan kamyon gelse altinda kalirsin. citroen c5 ve peugoet 508 de kullandim, bu kadar olmasa da buna benzer. 508'in ki biraz daha iyi.

honda'nin otomatikleri iyi diye biliyorum ama kullanmadim. vw grubun dsg viteslerini a4'te, golf'te ve leon'da kullandim. hepsi de ayni sorunsuz, vites degistirdigini anlamiyorsun, gayet seri ve arabayi sarsmadan degistiriyor. tsi motorlarda yakit sarfiyatini da azaltiyor. bir de bmw otomatigi de kullandim. gayet iyi. dsg'den iyi gibi geldi ama aracin 180beygir olmasi da bunda etkili olabilir.
  • crucio  (10.02.15 12:16:03) 
2014-2015 yaris'ler cvt sanzıman oldupu için iyidir. daha önceleri çok iyi değil.
tam otomatik corsa kullandım iyiydi. tam otomatik i20 kullandım o da iyiydi. tam otomatik bir araba daha sorunsuzdur ama biraz fazla yakıt tüketir.

  • 1917  (10.02.15 12:16:10) 
cvt şanzıman sıkıntısızdır jazz civic gibi. onun dışında fransız motor şanzıman olarak üzmez ama eletrik aksamı sıkınıtılı olur. opel triptonik şanzıman çok kötüdür niye övdüğünü anlamadım. gemelde 2 . el otomobil ezberleridir bunlar ama 22k ya yaris temiz bulabiliyorsan iyidir.


  • mrthany  (10.02.15 12:18:56) 
vw (dsg) ve honda çok iyi otomatik üretiyor. aralarındaki fark sorunsuzluk bakımından honda, ama sanırım performansta dsg bir tık ilerde. honda sürmedim ama sürenler de genel olarak memnun.

clio'nun yeni otomatik şanzımanı edc'yi denedim. dsg'nin muadili diyorlar. gayet başarılı. bence denemeye değer. f/p olarak da çok uygun dsg'ye göre.

sana önerim 22 000 tl'ye seat'ın 2. el dsg'leridir. edc yeni çıktığı için o fiyata bulamazsın. honda'nın da çok eski civicleri falan cvt şanzıman. onları da bulursan kaçırma. ama eski otm honda civicler çeyrek altın gibidir, ucuza bulmak çok zordur.
  • siradisi00  (10.02.15 12:20:53) 
renonun edc şanzımanı gayet iyi, size kim kötü dediyse kendisini ignore edebilirsiniz.

ford ve volvonun kullandığı powershift de gayet iyi. fordun bütün modellerinde powershift mevcut değil.

dsg'den herkes bahsetmiş.

ben manuel auris kullanıcısıyım, bu yazdıklarımın hepsi toyota'nın otomatiğinden iyi.
  • t joe  (10.02.15 12:32:21 ~ 12:34:04) 
otomatik honda jazz'ım vardı cvt olanlarından. inanılmaz memnundum, vites geçişlerini hissetmiyordum hiç. ama i-shift'e geçince bozmuş çok, yani sadece marka vs değil otomatik vites teknolojisi de önemli.
www.youtube.com

  • loveinaflipbook  (10.02.15 12:53:11) 
Cvt sanzimanda vites gecisi yok diye biliyorum zaten ben. Scooter motosikletlerde kullanilanla ayniysa tabi. Scooterlarda konik iki eleman sayesinde tork ayari yapiliyor, vites diye bisey yok. Arabalarda cvt sanzimani ilk defa duyuyorum. Ama vites gecisi hissedilmesi kriter ise cvt sanziman basi ceker rahatlik olarak.


  • icim urperiyor  (10.02.15 13:52:23) 
honda iyidir.


  • for the record  (10.02.15 13:55:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.