[]

Sauna adabı

Merhaba,

Spordan sonra salonunun sauna'sına gideyim diyorum, daha önce hiç gitmedim. Nasıl yapıyoruz, şortla mıyız, kaç dk kalıyoruz, başkalarını rahatsız etmemek için nelere dikkat etmeliyiz? Mesela duş alıp da girmek gerek herhalde değil mi?


 
şortla durabilirsin
terlik dışarıda kalmalı
havlusuz girme
kalabalıksa uzanmak yerine otur, yoksa havlunu serip uzanabilirsin
kendini iyi hissettiğin sürece kalabilirsin ama ben 7-8 dk geçmiyorum
  • from potomac to kuban  (10.02.15 08:50:28) 
duş alıp girmek daha iyi
otellerde çıplak girenler de var ama sen havluyu kullan yine de.
15dk da bir soğuk duş alıp geri gel göze alabiliyorsan.
  • adsiz bmp  (10.02.15 09:04:28) 
@from potomac +1

amaç terlemek olduğu için duş almaya gerek yok bence, ben terli terli girip çıkar çıkmaz duşa giriyordum çok da güzel oluyordu.
  • tolga asp  (10.02.15 09:05:28) 
saunaya girdiğinde ilk başta göz göze gelirsen birileriyle sıhhatler olsun diyorsun.


  • candanag  (10.02.15 09:18:33) 
ilk önce duş alıp giriyorsun saunaya. 10 dk kalıp tekrar duş alıyor tekrar giriyorsun. 10 dk daha kalıp çıkıyorsun. yalnızsan ve içeride kum saati varsa onu kullanabilirsin. havlunu al muhakkak. şort olur utanırım dersen havluya sarın. bi de kapıda yazar gerçi ama terlikle girilmiyor.


  • kakao  (10.02.15 09:43:50) 
duş alıp girerim ben genelde. 5 dakikadan da fazla kalamadım hiçbir zaman. o 5 dakika bana 5 asır gibi geliyor. resmen izafiyet...


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (10.02.15 09:46:18) 
aslında peştemal girilir ama şort da olur. kadınlı erkekli girilen bir yerdeysen uzanıp yatıcaksan şort da giysen iyi olur.
içersi 85 derece civarındaysa iyidir. havlu olsa iyi olur. duşa gerek yok çıkınca alırsın.

  • ssyumusakg  (10.02.15 10:43:47 ~ 10:51:08) 
spordan hemen sonra girmeyin. önce bir teriniz soğusun, kalp atışlarınız normal seviyeye gelsin. duş, havlu, terlik kısımlarını diğer arkadaşlar yazmış. ilk sefer olduğu için, içeride 5 dakikadan fazla kalmanızı önermem. saunadan çıktıktan sonra tansiyon düşmesine bağlı olarak göz kararması ve baş dönmesi meydana gelebilir. böyle bir durumda, bir yere oturup dinlenin.


  • marcelorios  (10.02.15 10:51:40) 
biz finlandiyada çıplak giriyorduk ama burda olmaz tabi öyle. genelde kadınlar bikini-mayo, erkekler sşortla giriyor. yanında havlu da olsun uzanacak yer olursa serip yatarsın. yer olmasa bile terini silmek için ihtiyacın oluyor. gerçi 2 dakkaya zaten havlu da sıksan suyu sıkacak hale geliyor ya neyse.

ha bir de bazı saunalarda bi mangalda köz ve bi kova su oluyor. kovadan bi tas suyu alıp közlerin üstüne döküyorlar coss diye. su tabi anında buharlaşıyor ve içerisi zaten oldğundan daha da dayanılmaz bir hale geliyor. bu nedir diye denersen aklında bulunsun.
  • nicki martin  (10.02.15 10:52:26) 
çıkınca soda-ayran iç


  • corneillus  (10.02.15 10:54:50) 
yanınızda biraz köfte ve sucuk götürüp o mangalda yapabilirsiniz görgü kuralları gereği saunada diğer bulunan arkadaşlara ikram da etmek lazım


  • ssyumusakg  (10.02.15 11:56:25) 
15 dk yi gecmemekte fayda var. asiri sivi kaybi olabilir.


  • xenophobe  (10.02.15 14:42:17) 
metal eşya tutma üzerinde. yüzüktür küpedir saattir aman diyeyim. çok feci ısınıyor.


  • physcos physcos  (10.02.15 14:50:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.