[]

erasmus ülke tercihi

istanbul hukuk 2. sınıfta okuyan bir arkadaşım için soruyorum.başvurular başladı seneye gitmeyi düşünüyor,güz dönemi ya da uzatabilirse 1 yıl.sıralama şu ülkeler içinde olacak:macaristan(pecs üniversitesi) italya(bologna üniversitesi) romanya (bucharest üniversitesi).hukukta dersler uyuşmadığı için oradaki dersleri geçmesinin bir anlamı yok,ders geçme gibi bir sıkıntısı yok yani kalsa da olur.eğitim dilleri ingilizce ama malumunuz gidince pek de öyle çıkmıyor.

sorum şu : bu tercihleri yabancı dil,ekonomi,gezme,yaşam kalitesi,esn kulüpleri vs. gibi avantaj ve dezavantajlarıyla sıralayabilmeniz mümkün müdür ? hatta direkt bu yerlerde erasmus yapmış olan var mıdır ?


 
hukuk dışında, direk ülkesel olarak, macaristana ve romanyaya gitmek mantıklı değil. istanbul daha iyi :)

italya sıkıcı bir yer. sevene güzel. duruma bağlı.
  • repentance  (09.02.15 22:07:48) 
Romanya da çok sıkılırsın


  • phoenixboy  (09.02.15 22:42:27) 
bologna güzel bir öğrenci şehridir ayrıca dünyanın en eski üniversitesi. ben olsam oraya giderdim. ha arkadaşın erkekse macaristana gidebilir (swh) ama okul budapesteye bir hayli uzak o yüzden bilemiyorum. romanyayı direk sallasın bence.


  • polyester kelebek  (10.02.15 09:46:14) 
ben olsam kesinlikle bologna'ya giderdim.

polyester kelebek'in de söylediği gibi bologna üniversitesi boru değil, dünyanın en eskisi mi bilmiyorum ama 1088'de kurmuş adamlar heyt be. ayrıca bologna öğrenci kentidir, şirin hoş bir yerdir. floransa'ya yakındır, çok yakın olmasa da milano'ya da gidilir, venedik'e gidilir vesaire.

ben hiç mi hiç düşünmeden bologna deyip geçerdim valla. gerçi bu arkadaşının isteklerine, düşüncelerine de bağlı ama ben nasılsa kız falan götüremediğim için bari cv'mde güzel bi' şey yazsın, güzel bir memleket kültür göreyim isterim. millet macaristan'a, romanya'ya genelde eğlenmek, bol bol içip karı kız kovalamak için gidiyor. ben bologna'da "oooo çok sanatlı binalar" deyip kitap mitap okurum. o yüzden bologna.

ama şöyle de bi şey var, bu ortamlardır karılardır heriflerdir bunlar bologna'da da var sonuçta. erasmusçunun olduğu her yerde dönüyor seks. niyeti ne olursa olsun, o yüzden bologna bence en iyisi. bi kere ismi bologna ya çok tatlı değil mi.
  • what is love  (10.02.15 09:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.