[]

şu çalışma hakkında ne düşünüyorsunuz, ne anladınız? (fresh guacamole)

1 dakika 41 saniyecik, şurada,

www.youtube.com

tamamıyla ilgili görüş belirtmenize gerek yok, atıyorum "ev hede hödöyü temsil ediyor bence" gibi daha minik fikirler de olabilir.

ben acayip şirin buldum, sarıp sarıp izliyorum ama ne yazık ki hiçbir şey anlamıyorum. ne neyi temsil ediyor, ne anlatılıyor zerre fikrim yok. malım.

bu arada mağaradan çıkmadım, geçen facebook'ta biri paylaşınca tekrar hatırladım ve size sorayım dedim.

(tikler gecikebilir ama gelecek)

 
Bende de mallık var sanırım, yorumlayamadım ama izlemesi zevkli :D


  • capitatum  (09.02.15 17:17:41) 
kısa film ödülü varmış ama, herhangi bir anlamı içermeyen bir videoya ödül verileceğini sanmıyorum. bunun gibi "oddly satisfying" tarzı yüzlerce video var ama hiçbiri ödül almıyor. belli bir amaçla çekilmiş gibime geldi.

hani bir adam açıp sallasa "hmmm ne ifade etmek istemiş acaba??" demezsin tabii ama bence burada bir mesaj, bir çaba söz konusu. allah kesin var.
  • what is love  (09.02.15 17:30:38) 
illa yorumlanması gereken, mesaj içeren bir şey mi olması gerekli? yani mesaj içerikli filmlerin gösterildiği bir festivalde mi yayınlanmış ki bir mesaj aramamız gerekiyor? yani ne bileyim kadın hakları ile ilgili bir festivalde gösterilir de buradan kadın haklarına dair bir mesaj çıkarmaya çalışırız.

bence sadece görsel olarak benzer ürünler kullanılarak bir stop motion çalışması yapılmış sadece. herhangi bir mesajı yok. hatta bildiğim kadarıyla kısa film dalında oscar adayı olmuş bir film. ödül almış bile olabilir.

edit: 85. oscar ödüllerinde en iyi kısa animasyon dalında aday imiş, ödül alamamış. başka ödülü olabilir bilgim yok.
  • kibritsuyu  (09.02.15 17:32:43 ~ 17:36:50) 
el bombası savaşı simgeliyor, beyzbol topu ve arkasından dönüşen zarlar fanatizm ve bahis/kumar'ı simgeliyor, iğneli domates belki moda çılgınlığını simgeliyor olabilir. ana tema bence modern topluma sunulan çamur gibi şeylerin, güzel bir sunumla sunulması ve toplumun bunları afiyetle yemesi üzerine.


  • zebragibi  (09.02.15 17:34:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.